Opel - podjetje

Adam Opel-House in Rüsselsheim
Adam Opel-House in Rüsselsheim

 

Podjetje Opel, ki je danes eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov, je leta 1862 v Rüsselsheimu v Nemčiji ustanovil Adam Opel. Vsako leto Opel skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall proda več kot milijon vozil.

Opel je poskrbel za naložbo v prihodnjo rast in je uvedel največjo ofenzivo modelov v zgodovini podjetja. Tako bodo v razdobju od leta 2016 do leta 2020 na trg poslali 29 novih modelov. Opel je dosegel pomemben mejnik leta 2015, ko je v razredu kompaktnih vozil predstavil novo Astro. Nova Astra je naredila kvantni skok na področjih učinkovitosti, povezljivosti in inovativnih funkcij. Podjetje je uspešno vstopilo v nove segmente z modeli, kot so kompaktni športni terenec Mokka SUV, majhno vozilo z izrazitim življenjskim slogom ADAM in elegantni kabriolet Cascada.

Oplov cilj je zagotoviti vrhunsko tehnologijo uporabnikom v vseh segmentih in to za dostopno ceno. Strokovnost nemških inženirjev želijo ponuditi široki skupini prebivalstva, zato so kupcem na voljo presenetljive inovativne možnosti, prej dostopne samo v dražjih in prestižnih segmentih. Nova Astra je tako na primer uvedla inovativne sisteme za pomoč vozniku in IntelliLux LED® matrične žaromete brez bleščanja s svetili LED za vse funkcije.

Opel je tudi pionir digitalnih povezav med uporabnikom in vozilom ter postavlja nove standarde v velikoserijskih segmentih s pomočnikom za osebne povezave in storitve Opel OnStar, ki lahko vsako novo Oplovo vozilo spremeni v 4G LTE mobilno dostopno točko Wi-Fi. Obenem se Opel uveljavlja tudi kot ponudnik mobilnostnih storitev in na tej poti je uvedel inovativne zasnove, med katere sodi aplikacija za skupno rabo vozil v skupnosti CarUnity.

Družba Opel je del korporacije General Motors, sedež pa ima v Rüsselsheimu. Pod njenim vodstvom deluje deset obratov ter trije razvojni in testni centri v sedmih evropskih državah. V podjetju Opel/Vauxhall je v Evropi zaposlenih približno 35.600 ljudi, od tega več kot 18.250 v Nemčiji. Opel in Vauxhall sta prisotna v več kot 50 državah.

Oplovi objekti v Evropi

image/svg+xml ellesmere-port Ellesmere Port Luton Zaragoza Szentgotthárd Eisenach Torino Rüsselsheim Tychy Aspern Gliwice Kaiserslautern Ireland United Kingdom Norway Sweden Estonia Latvia Lithuania Russia Belarus Poland Ukraine Moldova Romania Hungary Slovakia Czech Republic Austria Bulgaria Serbia &Montenegro Macedonia Albania Bosnia & Herzegowina Croatia Slovenia Greece Turkey Italy France Spain Portugal Belgium Netherlands Switzerland Germany Denmark Lux. Plant | Werk Design Center | Designzentrum Engineering Center | Entwicklungszentrum