Opel Zafira

Print Print   |  Send Email  |  Share Add This  

Nya Zafira: Andra Generationens Familjeflexibla Trendsättare

  • Maximalt flexibel, sjusitsig vid behov, aerodynamisk design, sportiga prestanda
  • Större, rymligare, hög interiörkvalitet, ergonomistyrd förarmiljö
  • Världspremiär: Glasat panoramatak med integrerade förvaringsfack
  • Toppmoderna motorer från 100 till 240 hk, alla dieslar med partikelfilter
  • Först i klassen med elektronisk stötdämparreglering och adaptiva bi-xenon-strålkastare

Med nya Zafira presenteras den andra generationen av Opels trendsättande kompakta familjeflexbil. Den nya modellen har vuxit åt alla håll. Nya Zafira har en slank aerodynamisk design och sportiga prestanda men också inredning av hög kvalitet och en förarmiljö som utformats enligt senaste ergonomiska rön. Det patenterade sätessystemet Flex7 är fortfarande oöverträffat och medger att Zafira snabbt och lätt kan förvandlas från en sjusitsig familjebil till en tvåsitsig skåpbil med en lastvolym på hela 1 820 liter. Nya Zafira har också ett brett utbud av toppmoderna motorer och en imponerande rad högteknologiska finesser. Produktionen startade under våren i Bochum-fabriken och lanseringen i Sverige kommer att ske medio september.En spännande nyhet är det nyskapande panoramaglastaket, som skapar en ljus och trevlig atmosfär och som tack vare integrerade förvaringsfack gör Zafira till en ännu mer praktisk och användbar bil. Det aktiva och adaptiva IDSPlus –chassit med elektronisk stötdämpar-reglering (CDC, Continuous Damping Control), som blivit mycket uppskattat i Astra, har utvecklats ytterligare för nya Zafira och ger en ny dimension åt begrepp som körglädje, aktiv säkerhet och komfort i klassen för kompakta familjeflexbilar. Ännu en teknisk finess som inte tidigare funnits i den här klassen är adaptiva strålkastare med bi-xenon-ljus (AFL, Adaptive Forward Lighting). Strålkastarna är kopplade till styrningen och svänger när hjulen gör det.Det omfattande motorutbudet inkluderar toppmoderna motorer mellan 1,6 och 2,2 liter med ett effektspann från 74 kW/100 hk till 147 kW/200 hk. Under 2006 utökas utbudet med prestandaversionen Zafira OPC med 176 kW/240 hk. De två turbodieslarna har den senaste generationen av common rail direktinsprutning och är standardutrustade med ett underhållsfritt partikelfilter. Som ett extra ekonomiskt och miljövänligt alternativ till bensin- och dieselversionerna kommer nya Zafira (liksom föregångaren) senare att erbjudas i en CNG-version som drivs av naturgas (Compressed Natural Gas).

Originalsuccé: 1,4 miljoner sålda Zafira av första generationen

1999 blev Zafira med sitt Flex7-system först i klassen med en sjusitsig bil där bakre sätesraden smidigt kan fällas ner i eller upp ur golvet. Den överträffade omgående alla säljprognoser och kundernas entusiasm delades av pressen; Zafira tilldelades ett flertal prestigefyllda priser – men framför allt blev Zafira snabbt försäljningsetta i sin klass i många europeiska länder, bland andra Belgien, England, Tyskland och Österrike, och totalt såldes cirka 1,4 miljoner exemplar av första generationens Opel Zafira.

Sportig och elegant: Självsäker exteriör och högkvalitativ interiör

Nya Zafiras utseende är tufft, sportigt och självsäkert. Fronten är omisskännligen besläktad med framgångsrika Astra, även om formspråket omtolkats för att passa en familjeflexbil. Framifrån, från sidan och bakifrån – nya Zafira utstrålar kraft och rörelse från alla håll. En slående detalj i siluetten är den mjukt sluttande taklinjens avslutning, som i samverkan med den avsmalnande midjelinjen skapar intryck av fart redan när bilen står stilla. Bilens självsäkra, nästan lite kaxiga uppsyn förstärks av det stora luftintaget under stötfångaren, av strålkastarnas tredimensionella design och av den dominerande fronten med sin breda trapetsoidformade och krominramade kylargrill och det karaktäristiska Opel-märket med den kromade diagonallisten Den rymliga inredningen präglas genomgående av hög finish och passform och förarmiljön är utformad efter senaste ergonomiska rön. Alla reglage och instrument är utformade för att vara maximalt användarvänliga och placerade där de är lättast att nå eller läsa av. En annan intressant detalj är den nya placeringen av växelspaken, som flyttats upp till en position där den dels sitter väl till för föraren, dels lämnar plats för en ny U-formad handbroms som integrerats i mittkonsollen. I mittkonsollen samsas infotainmentsystem av senaste modell, inklusive enheter med navigator och Bluetooth-teknik, med kontrollpanelen för värme, ventilation och klimatanläggning.

Massor av utrymme och maximal flexibilitet

Zafiras ökade längd och bredd gynnar först och främst passagerarna. Tack vare det långa axelavståndet (2 703 mm) och den intelligent utformade interiören rymmer Zafira upp till sju personer, som nu har ännu bättre utrymme än i förra generationens Zafira. Flex7-systemet har blivit ännu smidigare att hantera och är fortfarande oslagbart i sin mångsidiga mångsitsighet. Det är en barnlek att på några sekunder förvandla Zafira från en sjusitsig till en sex-, fem-, fyra- tre- eller tvåsitsig bil, och i takt med att stolarna smidigt försvinner ner i golvet ökat lastutrymmet i motsvarande grad. Höger framstol kan dessutom beställas med fällbart ryggstöd och när den finessen utnyttjas sväljer Zafira lätt föremål som är upp till 2,71 meter långa. Zafira är alltså inte bara en synnerligen kompetent personbefordrare utan också en fraktare av rang. I tvåsitsig konfiguration är lastvolymen hela 1 820 liter – 120 mer än i föregångaren – och som femsitsig klarar den modiga 645 liter – 45 mer än i gamla Zafira.Beroende på utrustningsnivå finns upp till 30 fiffiga fickor och fack i olika form och fason, bland annat en ”byrålåda” under passagerarsätet (från Edition och uppåt), glasögonfack i taket och burkhållare i parti och minut.

FlexOrganizer håller rätt sak på rätt plats

Opels FlexOrganizer-system är väl utprovat i kombiversionerna av Astra och Vectra och finns nu även tillgängligt för Zafira. Grundbulten i det här smarta lasthanteringssystemet är fyra spår längs lastutrymmets sidor. Spåren utgör ställbara fästpunkter för en hel uppsättning olika nät, stroppar, krokar, ”väggar” och förvaringsboxar som gör att alla typer av last kan fraktas säkert och bekvämt utan att välta eller drälla runt i lastutrymmet.

Världspremiär: Panoramaglastak med integrerade förvaringsfack

Det stora panoramaglastaket (standard i Cosmo, tillval i övriga modeller) med integrerade förvaringsfack mellan glaspanelerna begår sin världspremiär i nya Opel Zafira. Panoramataket täcker hela Zafiras takyta och via de fyra stora glaspanelerna bjuds passagerarna på en ljus och utsiktsfull resa. Det mörktonade glaset och elmanövrerade solskydd för varje glaspanel ser till att kupéutrymmet inte blir för varmt. Ytterligare en finess är att det i mittsektionen mellan glaspanelerna finns en takkonsoll som innehåller fem förvaringsfack i olika form och storlek.

SAFETEC-systemet innefattar alla aktiva och passiva säkerhetsfaktorer

Zafiras säkerhetssystem SAFETEC inkluderar alla aktiva och passiva säkerhetsdetaljer och –system och garanterar en hög säkerhetsnivå. Flera olika aktiva system, som ABS, ESPPlus och Brake Assist, hjälper till att förhindra olyckor. Men om olyckan ändå är framme finns ett omfattande nätverk av skyddsutrustning, med bland annat front- och sidokrockkuddar samt ”krockgardiner” som agerar huvudskydd i händelse av krock från sidan. Alla sittplatser har trepunktsbälten och för framsätena finns också bältesförspännare och aktiva whiplashskydd. Förarens fötter får ett extra skydd genom PRS, Pedal Release System, ett Opel-patenterat system som vid viss belastning frikopplar broms- och kopplingspedal från sina fästen för att minska risken för fotskador vid en frontalkrock.

Redo för framtiden: Zafira uppfyller redan EU:s direktiv om fotgängarskydd

Nya Zafira är en av de allra första bilarna – och den första Opel-modellen – som klarar det nya EU-direktivet om nya bilars skydd för fotgängare som träder i kraft den 1 oktober 2005. Risken för fotgängarskador har bland annat minskats genom att den främre stötfångaren fått en deformerbar yta och genom ett flertal åtgärder som vidtagits på och runt motorhuven. Nu finns till exempel en ”deformationszon” under motorhuven och komponenter som finns i den zonen är utformade så att de ger efter för belastning.

Variation: Brett utbud av moderna bensin- och dieselmotorer

Nya Zafira erbjuder både sportiga och ekonomiska prestanda tack vare det breda utbudet av moderna ECOTEC-motorer. Kunderna kan välja mellan fyra bensin- och två dieselmotorer med mellan 1,6 och 2,2 liters volym och med ett effektspann från 74 till 147 kW 100 till 200 hk. 2006 utökas modellprogrammet med Zafira OPC, en högprestandaversion 176 kW/240 hk.Den nuvarande toppmodellen är 2.0 Turbo med 147 kW/200 hk och en toppfart på 225 km/h. Den följs av en 2,2-litersmotor med direktinsprutning (110 kW/150 hk) och en ny 1,8-liters motor (103 kW/140 hk) med kontinuerligt variabla kamaxelinställningar. Den minsta bensinmotorn är på 1,6 liter och 77 kW/105 hk och försedd med den bränslebesparande TWINPORT-tekniken.Två moderna 1,9-liters turbodieslar med den senaste generationen av common rail direktinsprutning kompletterar nya Zafiras motorprogram. 1.9 CDTI finns med två effektuttag – 88 kW/120 hk och 110 kW/150 hk – och båda två är standardutrustade med ett underhållsfritt partikelfilter.

Zafira OPC: Exklusiv sportversion med 240 hk och 320 Nm

GM Sverige tittar nu på möjligheten att under 2006 toppa modellprogrammet med den mycket prestandaorienterade Zafira OPC, som drivs av en 2-liters turbomotor med en maxeffekt på 176 kW/240 hk och ett maximalt vridmoment på 320 Newtonmeter. Denna imponerande motor skickar iväg Zafira från stillastående till 100 km/h på bara 7,8 sekunder och toppfarten på 231 km/h gör den till den snabbaste serietillverkade familjeflexbilen i Europa. För bästa möjliga köregenskaper är Zafira OPC är standardutrustad med IDSPlus-chassi med elektroniskt reglerbara stötdämpare och 18-tums lättmetallfälgar med 225/45-däck. Modellens sportiga karaktär markeras av utmärkande detaljer som den OPC-typiska bikake-grillen, de kraftigt profilerade tröskellådorna, ett dubbelpipigt avgassystem med trapetsoida slutrör och en exklusiv inredning med sportstolar från Recaro.

Technical Specifications

Opel Zafira Tekniska data (PDF)

Opel Zafira Vridmomentskurvor (PDF)

Opel Zafira Måttskisser (PDF)