VESTI KATEGORIJE


  • RSS RSS

Vesti

Za trkanje privatnih vlasnika: Svetska premijera nove Opel Astre TCR

2015-10-08

Riselshajm. Razvoj nove Opel Astre TCR za mladu ali već izuzetno uspešnu TCR (Touring Car Racing) seriju ide po planu. Model za trkanje u klasi turističkih automobila za privatne vlasnike, baziran na novoj Astri, proslaviće svetsku permijeru na oficijelnoj TCR prezentaciji, predviđenoj da se održi u prestonici Belgije, Briselu, 15. oktobra 2015.

Opel OnStar kampanja – Perfektno skrojen za korisnike

2015-09-30

Riselshajm. Sa sistemom personalne konektivnosti i servisne asistencije Opel OnStar, proizvođač iz Riselshajma uvodi u automobilski svet servis koji je jedinstven u Evropi. Opel OnStar čini vožnju bezbednijom i obezbeđuje najbolju povezanost. Opelova obimna reklamna kampanja za ovaj revolucionarni sistem će biti lansirana na internetu 1. oktobra. Prvi štampani oglasi će biti objavljivani od 5. oktobra, a od 10. oktobra, različiti TV spotovi će biti prikazivani na TV kanalima velike gledanosti.

Minijaturni model Opel Astre za kancelarku Angelu Merkel

2015-09-18

Riselshajm/Frankfurt. Visoki gosti IAA u Frankfurtu 2015. na Opelovom štandu: Nemačka kancelarka Angela Merkel se juče, tokom svog zvaničnog obilaska sajam, zaustavila na Opel štandu primetivši premijerne modele koje je predstavio proizvođač iz Riselshajma. Fokus je naravno bio na novoj Astri, a kancelarka je iskoristila priliku da se pobliže upozna sa novim Opelovim modelom.

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

2015-09-15

Riselshajm/Frankfurt. Opel je bio u centru pažnje na 66. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu sa svetskom premijerom nove generacije Astre, koja se odigrala upravo danas. Ova premijera ujedno označava početak nove ere za kompaniju. „Naša nova Astra je najbolji Opel koji smo ikada napravili i sa mnogo aspekata predstavlja kvantni skok za Opel“, rekao je šef Opel grupe dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann) u svojoj uvodnoj reči posetiocima oficijelne pres konferencije u „Astrinoj galaksiji“ (Astra Galaxy). „Kompletan tim je uradio neverovatan posao na novoj Astri. To je još jedno poglavlje u priči o našem povratku.“ Jedanaesta generacija Opelovog kompaktnog modela ne samo što je lakša, agilnija i efikasnija nego ikada ranije – ona takođe dolazi sa elementima koji su prethodno bili prisutni isključivo u višim segmentima. Nakon predstavljanja Astre sa petoro vrata, dr Karlu-Tomasu Nojmanu se na pozornici Opelovog štanda D09 od preko 3.300 m², u hali 8.0, priduržila i izvršna direktorka General Motorsa, Meri Bara (Mary Barra), povodom otkrivanja Astre Sports Tourer. Sa oko 30.000 porudžbina do sada, ovaj automobil je već ostvario veliki uspeh, mada će zvanično biti lansiran 10. oktobra.

Opelov kvantni skok u kompaktnoj klasi: Svetska premijera nove Astre

2015-09-15

Riselshajm/Frankfurt. Opel i kategorija kompaktnih automobila – Ova uspešna priča počinje sa Kadettom 1936., a nastaviće je nova Astra, čineći na taj način jedanaestu generaciju Opelovih predstavnika u C segmentu...

Opel Vivaro Surf Concept: „Lajfstajl“ van za sport i razonodu

2015-09-11

Riselshajm/Frankfurt. Opel Vivaro ide u „lajfstajl“ vode. Godinu dana nakon lansiranja nove generacije lakog komercijalnog vozila srednje veličine, koje je do sada naručeno u 90.000 primeraka, Opel će predstaviti Vivaro Surf Concept. Elegantna putnička verzija je idealna za sportske aktivnosti...

Opel na 66. Međunarodnom salonu automobila u Nemačkoj

2015-09-10

Riselshajm/Frankfurt. Opel će nastaviti svoju uspešnu priču u C segmentu sa dva nova modela koja će biti predstavljena na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu (od 17. do 27. septembra). Hečbek verzija nove generacije Astre će svoje prvo veliko pojavljivanje imati pred međunarodnom publikom, a društvo će joj praviti Astra Sports Tourer, koja će takođe svoju premijeru imati na najvažnijem svetskom salonu automobila. Najmlađi član porodice kompaktnih karavana dolazi sa istim odlikama koje diktiraju modu u automobilskom svetu, baš kao i „rođak“ sa petoro vrata, čije su knjige porudžbina otvorene u junu. Astra Sports Tourer je bazirana na kompletno novoj, lakoj arhitekturi, koja će novi model učiniti do 200 kg lakšim u odnosu na odlazeći. S obzirom na to da će i karavan biti na raspolaganju sa najnovijom generacijom motora, biće agilniji, živahniji i samim tim zabavniji za vožnju. Uporedo, potrošnja goriva je redukovana, što sve zajedno formira ubedljive atribute Astre Sports Tourer kao flotnog automobila, ali i automobila za vozače koji frekventno voze, a u potrazi su za praktičnim i u isto vreme atraktivnim karavanom.

Opelov kvantni skok u C segmentu: Nova Opel Astra

2015-09-04

Beograd. Prvi put u istoriji Srbije, danas je održana pretpremijera novog automobila, čak dve nedelje pre autosalona u Frankfurtu na kom će Astra biti premijerno pokazana svetskoj publici. Na sedmom spratu beogradskog hotela Square Nine, brojni novinari, VIP ličnosti i poslovni partneri kompanije Opel imali su priliku da se uvere u kvalitete Opelovog bestselera. Nova Astra, po redu čak 11. generacija Opelove kompaktne klase. Od 1934. godine pa do 1984. u šest generacija proizvedeno je 12 miliona Kadetta, i isto toliko naslednika ovog modela, Astre, od 1991. do danas u pet generacija. Astra je u razdoblju 1991. do 2015. drugi najprodavaniji automobil u Evropi, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

Opel CV Road Show krenuo kroz Srbiju: Opelova laka komercijalna vozila za sve vrste poslova

2015-09-03

Beograd. Danas je u Opelovom prodajno-servisnom centru Autopromet zvanično počeo Opel CV Road Show – karavan Opelovih komercijalnih vozila koji će pored Beograda posetiti Požarevac (08.09.2015-11.09.2015), Čačak (08.09.2015-11.09.2015), Niš (08.09.2015-11.09.2015) i potom nastaviti za Makedoniju, a zatim u Bugarsku.

Laka, lakša – nova Opel Astra

2015-09-02

Riselshajm. Lakša, štedljivija i kompaktnija, uz ponudu izdašnijeg unutrašnjeg prostora – sve u vezi sa novom Opel Astrom prati maksime krajnje efikasnosti. Sve komponente i elementi dizajna su u skladu sa upravo tim standardima, što je rezultiralo inteligentnim paketom „à la Astra“. Nova generacija kompaktnog bestselera, koji svoju premijeru ima na IAA u Frankfurtu (od 17. do 27. septembra), bazirana je na potpuno novoj, lakoj arhitekturi. Karoserija je primetno tanja, a pogon čine moćni, u smislu mase i emisije CO2 optimizovani aluminijumski motori. Činjenica da je nova Astra do 200 kg lakša od prethodnog modela sve govori.

Kompaktna zvezda povezanosti: Nova Astra sa Opel OnStar i IntelliLink sistemima

2015-08-20

Riselshajm. Kada nova Opel Astra bude stupila na puteve, doćiće sa nenadmašnom ponudom kada je povezanost u pitanju. Astra je prvi model koji će posedovati novi Opel OnStar sistem personalne konektivnosti i servisne asistencije. Pored toga, dve nove generacije uređaja nagrađivanog Opelovog IntelliLink info-zabavnog sistema, takođe svoju premijeru imaju u novoj Astri. U većoj meri nego ikada ranije, oni uvode svet pametnih mobilnih telefona i aplikacija u kabinu. Kompatibilni su sa najnovijim Android 5.0 Lollipop i Apple iOS-8 (ili višim) operativnim sistemima pametnih mobilnih telefona. Sa integracijom Apple CarPlay i Android Auto sistema, korisnici mogu, primera radi, pristupiti mapama, čitanju poruka, kao i aplikacijama treće strane kao što su „Stitcher“, „Podcast“, „Spotify“, „Umano“ itd. (u zavisnosti od sistema integracije), preko kontrola u automobilu i ekrana osetljivog na dodir, čija dijagonala ide do osam inča.

Svetska premijera nove Astre: Opel na IAA 2015.

2015-08-18

Konferencija za štampu je zakazana za 15. septembar u 9.00h: CEO Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann), govoriće o kvantnom Opelovom skoku u klasi kompaktnih automobila.

Legendarna ekipa: „Opel Racing Stars“ na „Oldtimer Grand Prixu“

2015-08-18

Riselshajm. Opelovo automobilističko nasleđe je oživelo na 43. „AvD (Automobilclub von Deutschland) Oldtimer Grand Prixu“ (od 7. do 9. avgusta) na Nirburgringu. Riselshajmski proizvođač je predstavio svoje reli modele koji su se takmičili u rasponu od 50 godina, uz „Grand Prix“ trkače od pre Drugog svetskog rata, kao i istorijske i aktuelne trkačke modele iz turističke klase. Tokom trkačkog vikenda na legendarnoj Ajfel stazi, Kadett A, Ascona A, Kadett C GT/E i Kadett E GSi, pridružili su se novom GTC OPC trkaču iz VLN dugoprugaškog šampionata na Nirburgringu u demonstracionoj vožnji. Opel Rekord C s dvoje vrata, model sa 150 ks iz Grupe 5 turističkih automobila iz 1968., sa nezaboravnim nadimkom „Crna udovica“, takođe je učestvovala u šouu. Kada ovi omiljeni modeli među ljubiteljima Opela nisu bili u pogonu na stazi, fanovi su mogli da im iskažu divljenje izbliza, u sklopu izložbe u Opelovom „padoku“. Takođe, na ovoj manifestaciji našao se i novokrunisani FIA ERC Junior pobednik – ADAM R2 reli šampiona Emila Bergkvista.

Kooperativna, visokoautomatizovana vožnja: Opel u partnerstvu sa „Ko-HAF“ istraživačkom inicijativom

2015-08-18

Riselshajm. Svaki vozač koji provodi dosta vremena u automobilu, često se pita da li vreme provedeno u vozilu može biti efikasnije iskorišćeno, kao na primer za čitanje novina, pisanje elektronske pošte ili jednostavno uživanje u krajoliku. Automobili sposobni za autonomno kretanje, koji ne zahtevaju konstantnu kontrolu od strane vozača, mogli bi da te snove učine realnim.

Nova Opel Astra: Izvanredna aerodinamika za najbolju moguću efikasnost

2015-08-18

Riselshajm. Lakša, štedljivija i agilnija – nova Opel Astra predstavlja razvojni kvantni skok a za cilj ima maksimalnu efikasnost. Dizajn i arhitektura vozila takođe postavljaju standarde kada je reč o aerodinamici i nastavljaju sa tradicionalno utvrđenim Opelovim pozicijama u ovoj oblasti – kada je Kadett E GSi predstavljen 1984., bio je najaerodinamičniji model na svetu u svojoj klasi, sa vrednošću otpora vazduha od 0,30. Izvanredna aerodinamika je usko povezana sa štedljivošću, što je takođe oblast u kojoj je Opel oduvek bio čvrsto pozicioniran.

Opel Zafira Tourer - prvoklasna udobnost po neverovatnoj ceni

2015-08-18

Beograd. Kompanija Opel svojim potencijalnim kupcima nudi priliku da po veoma pristupačnim cenama uživaju u neverovatnom zadovoljstvu vožnje Opel Zafire Tourer. Jedinstvena ponuda pruža mogućnost da iskuse pravu udobnost, vrhunsku pouzdanost i nenadmašan nemački kvalitet. Inspirisana futurističkim luksuzom Opel Zafira Tourer predstavlja fleksibilnost na točkovima iz novog ugla. Raskošan komfor za do sedam osoba, uz vrhunski kvalitet vožnje i elegantno okruženje impresioniraće čak i najzahtevnije vozače. Ekstremno tih rad, visoki stepen snage i obrtnog momenta u kombinaciji sa niskom potrošnjom i emisijom štetnih gasova – to su ključni elementi nove generacije dizel motora, koji sada krase i Zafiru Tourer.

Još

Linkovi

Opel TV Download Logos

OPEL-BLOG

Facebook

--Loading--

Twitter

--Loading--

YouTube

--Loading--

Flickr

--Loading--