Globalni dizajn, razvoj proizvoda i proizvodna mreža Share Share ThisPoslovanje

Chevrolet Evropa je ekonomična i dinamična marketinška, prodajna i servisna mreža za Chevrolet automobile i SUV modele, koja zapošljava oko 820 ljudi. Poslovanje ove kompanije obuhvata evropsku centralu u Cirihu u Švajcarskoj, 25 nacionalnih prodajnih kompanija i predstavništava, kao i 2.500 prodajnih i servisnih centara.

Chevrolet Europe is a subsidiary of GM Korea and is part of GM International Operations in Shanghai, which is a regional office of General Motors Company, registered in Detroit, Michigan.

Globalni dizajn, razvoj proizvoda i proizvodna mreža

Chevrolet automobile razvijaju globalni timovi dizajnera i inženjera u prostorijama GM-a u SAD i Južnoj Koreji. Chevrolet automobili se prodaju na 140 tržišta širom sveta. 2011. godine je prodato preko 4,77 miliona automobila, zahvaljujući čemu je Chevrolet postao četvrti najveći automobilski brend na svetu.

Od planiranja do lansiranja proizvoda, akcenat svih aktivnosti Chevrolet-a, uključujući dizajn i razvoj vozila, nabavku, proizvodnju i prodaju, je na kreiranju atraktivnih automobila sa dokazanim tehnologijama i odgovarajućim prednostima za klijente.

Chevrolet automobili se dizajniraju i razvijaju u prostorijama GM-a širom sveta – u SAD, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Brazilu i Australiji.

Dizajn


Hajde da vidimo dizajn. Koja država Vam pada na pamet kada čujete reč “Chevrolet”? Verovatno SAD… Iako je naše nasleđe u Americi sa evropskim korenima, naši automobili se prodaju širom sveta. Chevrolet automobili kombinuju najbolje iz svakog dela sveta: američku slobodu i talenat, kompaktni azijski dizajn i kul tehnologije, evropske karakteristike upravljanja i praktičnost.

Dizajn takođe ima dugu tradiciju u kompaniji Chevrolet – i to sa pravom, s obzirom da se on smatra najbitnijim razlogom za kupovinu automobila.

Chevrolet ima međunarodni “stil dizajna”, koji svakom automobilu koji proizvedemo daje dosledan izgled i osećaj koji pruža. Chevrolet-ov dizajn je način vizuelne komunikacije: praktičan i zabavan, vatren, prirodno atraktivan bez mnogo truda i od njega Vaše srce kuca snažnije. Najvažnija stvar za Chevrolet dizajnere je da vlasnicima pruže osećaj ponosa. To je automobil koji izgleda posebno, kreće se posebno i pruža osećaj posebnosti. A niko od Vas ne traži da platite više kako biste uživali u svemu tome.

Novi Chevrolet dizajn karakteriše velika dvodelna rešetka hladnjaka i logo brenda koji ponosno stoji na sredini. Dinamični detalji uključuju izvajane površine, atraktivne konture koje idu do A stuba i pre svega naglašene ramene linije koje automobilu daju sportski izgled nalik na kupe. Unutrašnjost vozila je takođe moderna i primamljiva sa kontrolama jednostavnim za upotrebu. Pomoću ekrana u boji osetljivog na dodir korisnici mogu na jednostavan način da upravljaju intuitivnim i najmodernijim informativno-zabavnim sistemom sa opcijom integracije pametnih telefona – sistemom Chevrolet MyLink. Unutrašnjost obično karakteriše ledeno plavo pozadinsko osvetljenje i zaobljeni dizajn instrument table koja se uliva u vrata vozača i suvozača, stvarajući utisak dvostrukog kokpita, inspirisanog dizajnom modela Corvette. Chevrolet-ov globalni sistem istraživanja tržišta omogućava analizu globalnih trendova na polju dizajna na različitim tržištima.Chevrolet objedinjuje ekspertizu na polju dizajna iz GM-ovih jedinica u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi i Azijsko-pacifičkom regionu i deli trendove sa dizajnerskim organizacijama širom sveta. Chevrolet automobili se dizajniraju u saradnji sa sedam od ukupno deset globalnih GM dizajn centara.

Oni se nalaze u sledećim gradovima:
  • Voren, Mičigen SAD ( globalni i napredni dizajn centri)
  • Bupjong / Inčeon, Južna Koreja
  • Seul, Južna Koreja
  • Severni Holivud, Kalifornija SAD
  • Riselshajm, Nemačka
  • Melburn, Australija
  • San Paolo, Brazil


KonstrukcijaChevrolet automobile razvijaju globalni timovi u GM-ovim Tehničkom centru u Vorenu u SAD, GM-ovom Konstruktorskom centru u Bupjongu/Inčonu u Južnoj Koreji, GM-ovom Konstruktorskom centru u Riselshajmu u Nemačkoj, GM-ovom Konstruktorskom centru u Melburnu u Australiji i GM-ovom Konstruktorskom centru u San Paolu u Brazilu.
ProizvodnjaChevrolet automobili se proizvode u pogonima širom sveta koji posluju u okviru GM-ovog Globalnog proizvodnog sistema (GMS). Naglasak u proizvodnji automobila se stavlja na poštovanje prema zaposlenima, angažovanost ljudi, standardizaciju, pravoremenu dostavu delova, smanjenje otpada i kontinuirani napredak. U skladu sa strogim pravilom “Ne primaj, ne pravi i ne prosleđuj kvarove niz proizvodnu liniju”, ovaj sistem obezbeđuje ugrađeni kvalitet.

Chevrolet automobili koji se prodaju u Evropi se proizvode u proizvodnom pogonu u Bouling Grinu u SAD (sportski automobili Corvette), proizvodnom pogonu u Ošavi u Kanadi (Camaro kabriolet i kupe), proizvodnom pogonu u Hamtramku u SAD (električni automobili produženog dometa Volt), tri proizvodna kompleksa u korejskim gradovima Bupjong (dva proizvodna pogona), Gnusan i Čangvon. Postoji i lokalna proizvodnja isključivo za rusko tržište u GM-ovom pogonu u Sankt Petersburgu i proizvodnja od strane trećeg lica u prostorijama GAZ-a u Nižnji Novgorodu.Proizvodnja pogonskih sklopova se odvija u sledećim pogonima širom sveta:

Benzinski:
motori od 1,6 i 1,8 litara u Bupjongu (Južna Koreja)
motori od 1,2 i 1,4 litara u Aspernu (Austrija)
motori od 2,0 litre u Kajzerlauternu (Nemačka)
motori od 2,4 litara u Tonavandi (Njujork, SAD)
V6 motori od 3,0 litre u Melburnu (Australija)

Dizel:
motori od 1,3 litre u Bielsko Biali (Fiatov pogon u Poljskoj)
motori od 1,7 litara u Tihiju (zajednička kompanija sa ISUZU u Poljskoj)
motori od 2,0 i 2,2 litara u Gnusanu (Južna Koreja)


Akumulatori:
Braunstaun (Mičigen)

Ugrađeni kvalitetSa ciljem da osigura visoki nivo početnog kvaliteta, pouzdanost vozila i primetan kvalitet, kompanija u svojim procesima dizajna, konstrukcije, proizvodnje i servisiranja primenjuje najnaprednije sisteme kvaliteta u svetu. Kompanija testira kvalitet svojih proizvoda kroz proces provere kvaliteta. Sistemi upravljanja zahtevima klijenata i beleženje primedbi klijenata pomažu Chevrolet-u u osluškivanju potreba klijenata i konstantnom unapređivanju kvaliteta.