file

 

Chevrolet je najveći globalni brend kompanije General Motors koji je u 2011. godini zabeležio prodaju od 4,77 miliona vozila u preko 140 zemalja. To je četvrti najveći globalni automobilski brend po prodaji, kao i jedan od najbrže rastućih brendova u svetu.

Chevrolet automobili kombinuju smeo dizajn, visoke performanse, inovativnost i praktičnost. Oni su definitivno vredni uloženog novca. Osnovan 1911. godine u SAD od strane švajcarskog emigranta Luia Ševrolea (Louis Chevrolet), brend je 2011. godine proslavio svoju stogodišnjicu. Brend je u Evropi ponovo lansiran 2005. godine i sada obuhvata ukupno 2.500 prodajnih i servisnih centara u zapadnoj i centralnoj Evropi.

Među modelima u gami kompanije Chevrolet Europe su gradski automobil Spark, mali Aveo limuzina i hečbek, kompaktni Cruze limuzina i hečbek, porodični monovolumen Orlando, SUV Captiva, legendarni sportski automobili Camaro i Corvette i električno vozilo produženog dometa Volt. Chevrolet će 2012. godine lansirati Cruze karavan i limuzinu srednje veličine Malibu.

Ukratko o kompaniji Chevrolet Europe

Udeo u prodaji i tržišni udeo
kompanije u zapadnoj i centralnoj Evropi u 2011. godini
206.400 vozila
tržišni udeo od 1,24 % (ZE: 1,07%, CE 2,56%)
Broj distributera, prodajnih i servisnih centara 2.500
Broj zaposlenih u Evropi oko 810
Automobili koji se prodaju u zapadnoj i centralnoj Evropi se proizvode u GM pogonima u Severnoj Americi (3 pogona)
GM pogonima u Južnoj Koreji (4 pogona)