Share Share This

Tehnologii pentru protecţia mediului înconjurător


Powertrain Strategy














Bazându-se pe succesul de care s-a bucurat Chevrolet Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă premiat, Chevrolet continuă să producă tehnologii ecologice. În colaborare cu reţeaua globală a grupului GM, Chevrolet dezvoltă o versiune complet electrică a modelului Spark şi o nouă generaţie de autovehicule hibride şi alimentate cu celule de carburant pe bază de hidrogen, precum HydroGen4.

Chevrolet Europe oferă, de asemenea, variante LPG (Gaz Petrolier Lichefiat) pentru modelele Spark, Cruze şi Orlando pe următoarele pieţe: Italia, Portugalia, Olanda şi Germania. Datorită succesului de care Chevrolet s-a bucurat în Italia cu variantele sale LPG, această opţiune este disponibilă acum şi pentru modelul Aveo.

Chevrolet va continua să investească în reducerea consumului de carburant şi a nivelului de emisii poluante a motoarelor şi transmisiilor din dotarea autovehiculelor prin intermediul unor iniţiative precum reducerea cilindreei motoarelor, turbo-charging şi consolidarea producţiei de motoare diesel.


Video: cum funcţionează modelul Chevrolet Volt

Gestionarea mediului înconjurător

GM promovează protejarea mediului nu numai prin produsele sale finite, ci şi pe parcursul fazelor de producţie. La nivel global, Chevrolet dispune de 81 de fabrici care şi-au atins obiectivul de funcţionare fără deşeuri, prin reciclare, reutilizând sau transformând în energie toate deşeurile rezultate în urma proceselor de producţie zilnice. Compania respectă toate reglementările cu privire la protecţia mediului înconjurător, conservarea resurselor şi reducerea permanentă a substanţelor poluante prin reciclarea, la nivelul tuturor fabricilor, a 92% din deşeurile pe care le generează.

Sistemul de management al mediului implementat în toate fabricile GM din întreaga lume este o dovadă a angajamentului ferm al grupului către o dezvoltare durabilă şi asigurarea protecţiei mediului înconjurător. GM şi-a stabilit obiective de îmbunătăţire a unor aspecte din următoarele domenii: calitatea apei, calitatea aerului, deşeuri, substanţe toxice şi energie. Monitorizează operaţiunile desfăşurate şi nivelul de îmbunătăţire în raport cu obiectivele stabilite şi depune eforturi considerabile pentru ca, în deceniul următor, toate fabricile sale să funcţioneze fără deşeuri.

Volt oil bomb recycling



Pentru mai multe informaţii referitoare la activităţile GM privind mediul înconjurător, daţi click aici:
http://www.gm.com/corporate/responsibility/environment/

Linkuri pentru informaţii despre Chevrolet Volt:
http://media.gm.com/product/public/us/en/volt/home.html
http://www.chevroletvoltage.com/