Reţeaua globală de design, dezvoltare de produs şi producţie Share Share This

Operaţiunile noastre

Chevrolet Europe este o companie dinamică de vânzări, marketing şi servicii pentru autoturisme şi SUV-uri Chevrolet, având aproximativ 820 de angajaţi. Operaţiunile sale se desfăşoară în sediul european din Zurich, Elveţia, cele 25 de companii de vânzări şi birouri la nivel naţional, precum şi în cele 2.500 de puncte de vânzare şi service.

Chevrolet Europe este o filială a companiei GM Coreea şi face parte din GM International Operations din Shanghai, un sediu regional al General Motors Company înregistrată în Detroit, Michigan.

Reţeaua globală de design, dezvoltare de produs şi producţie

Autovehiculele Chevrolet sunt dezvoltate de echipe internaţionale de designeri şi ingineri, în cadrul fabricilor GM din Statele Unite ale Americii şi Coreea de Sud. Modelele Chevrolet sunt vândute în 140 de ţări la nivel mondial. Chevrolet a vândut peste 4,77 milioane de unităţi în 2011, devenind astfel a patra marcă auto cu cel mai mare număr de vânzări la nivel global.

Începând cu faza de proiectare şi până la lansarea unui produs, toate activităţile Chevrolet, inclusiv crearea designului, dezvoltarea, achiziţionarea, fabricarea şi comercializarea autovehiculelor sunt orientate către furnizarea unor modele cu un aspect atrăgător, tehnologie îndelung testată şi valoare ridicată pentru clienţi.

Autovehiculele Chevrolet sunt proiectate şi dezvoltate în fabricile GM din întreaga lume: S.U.A., Coreea de Sud, Germania, Brazilia şi Australia.

Design


Să discutăm un pic despre design. Când auziţi numele „Chevrolet”, la ce ţară vă gândiţi? Probabil la Statele Unite ale Americii…. Avem, într-adevăr, o moştenire americană cu rădăcini europene, însă autovehiculele noastre sunt vândute la nivel mondial. Modelele Chevrolet combină cele mai apreciate calităţi din toate regiunile lumii: libertatea şi flerul american, designul compact şi tehnologia avansată specifice regiunii asiatice şi manevrabilitatea şi caracterul practic tipice continentului european.

Designul se bucură de o tradiţie îndelungată la Chevrolet – şi pe bună dreptate, fiind desemnat de cumpărătorii de autovehicule ca fiind principalul „criteriu de achiziţie a unui autovehicul”.

Chevrolet are un „limbaj de design” internaţional care conferă fiecărui autovehicul din portofoliul nostru de produse un aspect consecvent şi trezeşte aceleaşi emoţii privitorilor. Designul Chevrolet este o metodă de comunicare vizuală: practic, dar plăcut, dinamic, atrăgător fără a încerca în mod expres să iasă în evidenţă, stârneşte emoţii puternice. Pentru un designer Chevrolet, acesta reprezintă acea trăsătură cu care proprietarul autovehiculului se poate mândri în orice moment. Un autovehicul cu aspect, manevrabilitate şi emoţii speciale. Experienţă unică în timpul călătoriei, la un preţ avantajos.

Noul limbaj de design Chevrolet se caracterizează prin grila radiatorului de mari dimensiuni, divizată pe orizontală şi logo-ul mărcii poziţionat cu mândrie în centru. Printre detaliile dinamice se numără suprafeţele sculptate, contururile atrăgătoare care se întind până la montantul A şi liniile aripilor proeminente în general, conferind o formă sportivă, caracteristică unui model coupé. Interiorul este la fel de modern şi de primitor, cu comenzi uşor de utilizat. Ecranul tactil color le permite utilizatorilor să acceseze funcţiile sistemului infotainment Chevrolet MyLink intuitiv, de ultimă generaţie, cu posibilitate de integrare a smartphone-urilor. Interiorul este evidenţiat în general de iluminatul de fundal albastru şi de partea frontală arcuită, care se extinde către portierele şoferului şi pasagerului din faţă, creând aspectul unui post de conducere dublu, care a avut iniţial drept sursă de inspiraţie designul modelului Corvette.

Noile tehnologii avansate de design au permis desfăşurarea unor procese digitale de design, inginerii putând dezvolta astfel noi designuri de autovehicule, din ce în ce mai elaborate. Sistemul de analiză a produselor Chevrolet la nivel global permite realizarea unei analize a preferinţelor în materie de design pe diferite pieţe.Chevrolet utilizează experienţa vastă în materie de design a filialelor GM din America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia Pacific şi este permanent la curent cu tendinţele centrelor de design din celelalte părţi ale lumii. Autovehiculele Chevrolet sunt create în colaborare cu şapte din cele unsprezece centre de design ale GM la nivel global.

Acestea se află în:
  • Warren, Michigan S.U.A. (Centre globale şi de design avansat)
  • Bupyeong / Incheon, Coreea de Sud
  • Seul, Coreea de Sud
  • North Hollywood, California S.U.A.
  • Russelsheim, Germania
  • Melbourne, Australia
  • Sao Paulo, Brazilia


Dezvoltarea autovehiculelorAutovehiculele Chevrolet sunt dezvoltate de echipe internaţionale de ingineri, care îşi desfăşoară activitate în diverse centre ale grupului GM, precum Centrul tehnologic din Warren/S.U.A., Centrul de inginerie GM din Bupyeong/Incheon/Coreea de Sud sau Centrul de inginerie din Ruesselsheim, Germania, Centrul de inginerie GM din Melbourne, Australia şi Centrul de inginerie GM din Sao Paulo, Brazilia.
Fabricarea autovehiculelorAutovehiculele Chevrolet sunt produse în fabrici care implementează Sistemul Global de producţie al grupului GM (GMS). Autovehiculele sunt fabricate avându-se în vedere respectul faţă de angajaţi, implicarea oamenilor, necesităţile de standardizare, livrarea la timp a componentelor, reducerea cantităţii de deşeuri şi îmbunătăţirea continuă. Urmând regula strictă „Nu primi, construi sau transmite mai departe defecte pe linia de producţie”, acest sistem permite obţinerea unei calităţi integrate.

Autovehiculele Chevrolet comercializate în Europa sunt produse la fabrica de asamblare Bowling Green din Statele Unite ale Americii (autovehiculele sport Corvette), fabrica Oshawa din Canada (modelele Camaro decapotabile şi coupe), fabrica de asamblare Hamtramck din S.U.A. (modelul electric Volt cu autonomie extinsă) la trei complexe de producţie din oraşele coreene Bupyeong (două fabrici de asamblare), Gunsan şi Changwon. Producţia locală există exclusiv pentru piaţa rusă, la fabrica GM din Sankt Petersburg şi fabrica de asamblare din Nizhniy Novgorod deţinută de GAZ.Sistemele de propulsie sunt produse în următoarele fabrici la nivel mondial:

Benzină:
1,6 şi 1,8 litri în Bupyeong (Coreea de Sud)
1,2 şi 1,4 litri în Aspern (Austria)
2,0 litri în Kaiserslautern (Germania)
2,4 litri în Tonawanda (New York, S.U.A.)
3,0 litri şi V6 în Melbourne (Australia)

Diesel
1,3 litri în Bielsko Biala (fabrica Fiat) (Polonia)
1,7 litri în Tychy (societate mixtă cu ISUZU) (Polonia)
2,0 şi 2,2 litri în Gunsan (Coreea de Sud)


Baterie:
Brownstown (Michigan)

Calitate integratăPentru a asigura o calitate superioară, un nivel ridicat de fiabilitate şi calitate percepută, compania a implementat cele mai avansate sisteme de calitate la nivel mondial în procesele de design, dezvoltare, producţie şi service. Aceasta verifică calitatea produselor dezvoltate prin intermediul a zece procese de confirmare a calităţii. Sistemele de gestionare a cerinţelor clienţilor şi de colectare a informaţiilor de la clienţi permit companiei Chevrolet să răspundă nevoilor clienţilor şi să îmbunătăţească în mod permanent calitatea produselor oferite.