file

 

Chevrolet este cea mai mare marcă internaţională a companiei General Motors, înregistrând în 2011 vânzări de 4,77 milioane de unităţi în peste 140 ţări. Este cea de-a patra marcă auto internaţională în materie de vânzări şi, de asemenea, una din mărcile cu cea mai rapidă dezvoltare din lume.

Autovehiculele Chevrolet îmbină designul avangardist cu performanţa, inovaţia şi caracterul practic. Acestea oferă un raport calitate-preţ excelent. Înfiinţată în anul 1911 în S.U.A. de către emigrantul elveţian Louis Chevrolet, marca şi-a aniversat centenarul în 2011. În Europa, marca a fost relansată în 2005. În Europa Centrală şi de Vest, marca este reprezentată de o reţea formată din 2.500 de centre de vânzări şi service.

Gama Chevrolet destinată pieţei europene cuprinde autovehiculul de oraş Spark, modelul de mici dimensiuni Aveo sedan şi hatchback, modelul compact Cruze sedan, hatchback şi station wagon, modelul sedan de clasă medie Malibu, MPV-ul de familie Orlando, SUV-ul Captiva, legendarele modele sport Camaro şi Corvette, precum şi Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă. În 2012 Chevrolet lansează modelul Cruze station wagon şi modelul sedan de clasă medie Malibu.

Chevrolet Europe

Vânzări şi cota de piaţă în 2011 în Europa de
Vest şi Europa Centrală
206.400 autovehicule
Cotă de piaţă de 1,24 % (Europa de Vest 1,07%, Europa Centrală 2,56 %)
Număr de reprezentanţe, puncte de vânzare şi centre de service 2.500
Număr de angajaţi în Europa Aproximativ 810
Autovehiculele comercializate în Europa de Vest şi Europa Centrală sunt produse în Fabricile GM din America de Nord (3 fabrici)
Fabricile GM din Coreea de Sud (4 fabrici)