Opel Movano

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

Nieuwe Opel Movano: No job too big

  • Uitzonderlijk breed aanbod carrosserietypes
  • Beschikbaar met voor- en achterwielaandrijving
  • Maximaal toelaatbaar totaalgewicht tot 4,5 ton – laadvolume tot 17 m³ - laadvermogen tot 2,5 ton
  • Nieuwe krachtbronnen met laag brandstofverbruik en lage onderhoudskosten
  • Ergonomisch geoptimaliseerd interieur met focus op rijcomfort
  • Voortreffelijke gebruiks- en operationele kosten

De tweede generatie van de Opel Movano laat op de Europese markt van lichte bedrijfswagen een frisse wind waaien, met innovatieve technologieën, een uitstekende functionaliteit en lage gebruikskosten. Voor Opel luidt het debuut van de veelzijdige bestelwagen ook een nieuwe modellenstrategie in die erop gericht is zijn aanbod van bedrijfswagens te versterken en uit te breiden. De onderneming voert haar activiteiten op in een segment waarin het een indrukwekkende traditie en bewezen expertise bezit. De doelstellingen zijn ambitieus: tegen 2013 moet de nieuwe Movano zijn jaarlijks Europees verkoopvolume van 10.000 – 15.000 eenheden voor het huidige model verdubbelen.

Voordelen ten opzichte van de concurrentie: design, interieur en een variëteit aan modellen

De nieuwe Movano pakt uit met een expressieve, krachtige voorzijde die hem een eigen gezicht geeft. Typische stijlelementen zoals de trapeziumvormige grille, de horizontale chroomlat met nieuw ontworpen Opel-logo en de vouw op de motorkap verraden duidelijk de afkomst van de huidige Movano. Ingenieurs en ontwerpers besteedden bijzondere aandacht aan het interieurdesign van de cabine. De cabine is 5,7 centimeter langer dan die van het huidige model en onderscheidt zich door duurzame

kwaliteitsmaterialen en -oppervlakken, een uitstekend zicht rondom en een breed aanbod van praktische opbergruimten. Dankzij de stoelen met vele verstelmogelijkheden en de in de hoogte verstelbare stuurkolom, kan elke bestuurder een comfortabele rijpositie vinden.

De nieuwe Opel Movano biedt het ruimste aanbod van carrosserie-uitvoeringen op de bedrijfswagenmarkt, met een model voor elk klantspecifiek gebruiksprofiel. Het gamma bevat gesloten bestelwagens (verkrijgbaar in vier lengten en drie dakhoogten), platform cabines, chassis cabines, dubbele cabines en combi's. De voertuigen zijn ook goed uitgerust voor speciale ombouwtoepassingen of verbeteringen. Daarnaast zijn bepaalde speciale versies, zoals kippers met of zonder open laadbak, rechtstreeks vanuit de fabriek verkrijgbaar.

De nieuwe Movano wordt aangeboden in vier voertuiglengten, met laadlengten van meer dan vier meter, en een hoger laadvolume: tot 17 kubieke meter voor de L4-versie. Deze nieuwste generatie bestaat ook in versies met achterwielaandrijving, met enkele of dubbele wielen, die een maximaal toelaatbaar totaalgewicht tot 4,5 ton opleveren.

Flexibel platform met voor- en achterwielaandrijving

Dankzij het ongeëvenaarde modulaire platform is de nieuwe Movano verkrijgbaar in versies met achterwielaandrijving (RWD), ter aanvulling op de modellen met voorwielaandrijving (FWD). De RWD-uitvoeringen beschikken over extra aandrijfkracht op onverharde wegen en over een hoger aanhangwagengewicht. Dubbele achterwielen (dubbel lucht) zijn verkrijgbaar op de gesloten bestelwagens, de chassis cabines en de dubbele cabines. Dubbele achterwielen zijn standaard op modellen met een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 4,5 ton en optioneel verkrijgbaar op de 3.0 ton FWD-modellen met dwars geplaatste motor. Op de RWD-versies is de motor in lengterichting gemonteerd.

De beste waarden voor de afmetingen van de laadruimte en het laadvolume

De laadruimte van de gesloten bestelwagen is de beste in zijn klasse op het vlak van toegankelijkheid, laadcomfort, stahoogte en laadvolume. Het voertuig heeft een laadcapaciteit van 17 kubieke meter, met een maximale laadlengte van 4,4 meter voor de langste versie. De maximum toegelaten massa bedraagt 4,5 ton en het maximale laadvermogen tot 2,5 ton naargelang de carrosserieversie. De nieuwe Movano is ook uitermate geschikt om aanhangwagens tot 3,0 ton te trekken. Het maximaal toelaatbaar treingewicht bedraagt voortaan 7,5 ton.

Naast capaciteit en afmetingen spelen ergonomie en functionaliteit een zeer belangrijke rol in de wereld van de zware bestelwagens. De nieuwe Opel Movano is buitengewoon praktisch in het dagelijks gebruik. FWD-modellen hebben een lage laaddrempel, zodat de laadruimte gemakkelijk toegankelijk is, terwijl de zijdelingse schuifdeur en de dubbele achterdeur met hun grote opening garant staat voor een voorbeeldig laad- en loscomfort. De achterdeuren hebben standaard een maximale openingshoek van 180 graden, een versie met 270 graden is optioneel verkrijgbaar.

De standaard gemonteerde zijdelingse schuifdeur biedt een maximumbreedte van 1.270 mm (1.050 mm voor de L1-versies), voldoende om Europallets te laden, en een maximumhoogte van 1.780 mm. Een brede achterdeuropening van 1.580 mm, een maximumhoogte tot 1.820 mm en een tot 1.380 mm vergrote breedte tussen de wielkasten vergemakkelijken het in- en uitladen, terwijl rechte zijwanden een optimale benutting van de ruimte toelaten.

Efficiënt en levendig: nieuwe generatie CDTI-motoren

De nieuwe familie common-rail viercilinderdieselmotoren (2.3 CDTI) onderscheidt zich door lage verbruiks- en emissiewaarden. Deze krachtbronnen zijn verkrijgbaar met drie maximumvermogens: 74 kW/100 pk, 92 kW/125 pk en 107 kW/146 pk. Met optioneel verkrijgbare tank van 105 liter geeft dit een rijbereik van bijna 1.400 kilometer. Bijzonder belangrijk is dat het lage brandstofverbruik verkregen werd in realistische gebruiksomstandigheden, en niet alleen als gemiddelde.

Ondanks zijn kleinere cilinderinhoud, vergeleken met die van het vorige model, levert de 2.3 CDTI meer koppel bij lagere toerentallen. Bovendien stoot deze minder CO2 uit en kan hij een grotere afstand afleggen per liter brandstof. Om de onderhoudskosten te beperken, wordt het kleppenmechanisme aangedreven door een ketting.

Alle versies worden standaard geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De geautomatiseerde Tecshift versnellingsbak, die een hoog rendement combineert met het bedieningscomfort van een automaat, is optioneel verkrijgbaar op de twee krachtigste motorversies. De drie motoren voldoen aan de Euro 4 emissienormen. Zij kunnen besteld worden met een roetfilter.

In de tweede helft van 2010 zal een aanvullende, zeer zuinige versie met lage CO2-uitstoot aan het gamma worden toegevoegd.

Rendabele investering dankzij lage gebruikskosten

De nieuwe Opel Movano stelt nieuwe normen op het vlak van de rentabiliteit. Een belangrijke factor is de uitstekende productie- en productkwaliteit, die garant staan voor een hoge betrouwbaarheid, een lange levensduur en een hoge inruilwaarde.

De Movano onderscheidt zich ook door lage kosten, vooral als het vervangonderdelen, wissel- en slijtageonderdelen betreft. Bijzonder duurzaam zijn onder meer de rem- en koppelingsonderdelen. En ook de onderhoudskosten liggen een stuk lager: een olieverversing is pas vereist na 40.000 kilometer of één jaar en de koelvloeistof gaat maar liefst 160.000 kilometer mee (voorganger: 120.000 kilometer).

De nieuwe Movano heeft de laagste verbruiks- en emissiewaarden in zijn segment (vanaf 7,8 l/100 km /203 g/km CO2) en is als gevolg daarvan de ideale keuze in landen met belastingheffing op basis van de CO2-uitstoot, zoals Nederland. Zijn gebruikskosten zijn met bijna 10 procent gedaald ten opzichte van het vorige model. Bij de berekening van de operationele kosten worden de kosten voor onderhoud en normale slijtage, de verzekeringspremies, de waardevermindering en de brandstof voor vier jaar of 150.000 kilometer toegevoegd.

De auto werd ontwikkeld met het oog op een voorbeeldige duurzaamheid, met een levensduur van 400.000 kilometer. De kosten voor onderhoud en normale slijtage van de nieuwe Movano liggen 24 procent lager dan die van zijn voorganger.

Verfijnde rijeigenschappen – hoge veiligheidsreserve

Het vooruitstrevende aandrijfconcept van de Opel Movano wordt gecombineerd met een geavanceerd chassis dat afgestemd is op wendbaarheid en veercomfort, zowel in volledig beladen toestand als leeg. Dit gaat gepaard met een hoog veiligheidsniveau: ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) is standaard op alle modellen. De elektronische stabiliteitsregeling ESP is eveneens standaard op alle modellen met achterwielaandrijving en optioneel beschikbaar op de voorwielaangedreven versies. Opmerkelijke passieve veiligheidskenmerken zijn een standaard gemonteerde bestuurdersairbag en driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanner en krachtbegrenzer. Andere elementen, zoals een passagiersairbag, in de stoelen geïntegreerde zijairbags en koplampen met bochtverlichting kunnen als optie besteld worden.

"De Europese bedrijfswagenmarkt is voor ons van groot strategisch belang", verklaart Chris Lacey, hoofd bedrijfswagens bij Opel. "De vernieuwing van ons productaanbod in dit belangrijke segment van de automobielmarkt weerspiegelt duidelijk onze ambitie om te groeien in dit segment, onze marktpositie te versterken en een nog grotere bijdrage te leveren aan het succes van de onderneming. Dit vergt ook een doelgerichte verbetering en versterking van ons verkoop- en dealernet voor bedrijfsvoertuigen."

"De nieuwe Movano speelt een toonaangevende rol in onze verkoopplannen vanaf 2010. Door zijn kwaliteiten op essentiële gebieden – uitzonderlijk ruime keuze aan versies, een voorbeeldige rentabiliteit dankzij lage operationele en onderhoudskosten en een cabine met geavanceerde functionele en ergonomische eigenschappen – is de nieuwe Movano er helemaal klaar voor om een plaats aan de top op te eisen in het segment van de lichte bedrijfswagens."

Technische gegevens

Technische gegevens Nieuwe Opel Movano (DOC)