Nieuwe Opel Corsa legt lat hoog in segment compacte auto’s

2014-10-27

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  
Opel Corsa


Breda – De Opel Corsa is een bestseller: in 32 jaar werden van de vier voorgaande generaties 12.4 miljoen exemplaren verkocht. De Astra en de Corsa zijn Opels populairste modellen, elk jaar goed voor ruim een kwart van de verkopen. Eind dit jaar rolt de nieuwe Corsa van de vijfde generatie van de band in Eisenach (Duitsland) en Zaragoza (Spanje). De stijlvolle nieuwe Opel Corsa heeft een vernieuwde  uitstraling en biedt een nog betere rijervaring met een nieuw onderstel en geoptimaliseerde stuurinrichting. Hij combineert Duitse kwaliteit met fraaie vormgeving, buitengewone connectiviteit en een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Zijn nieuwe generatie benzinemotoren en ingrijpend vernieuwde dieselmotor bieden meer comfort en leveren topprestaties bij een laag verbruik.

“De Opel Corsa heeft altijd veel waardering gehad, met name vanwege z’n aantrekkelijke styling en het efficiënte ruimtegebruik binnen de compacte dimensies” zegt Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel Group GmbH. “Ik ben ervan overtuigd dat deze vijfde generatie, met zijn hoge comfortniveau, de moderne rijhulpsystemen en nieuwe infotainment, het succes van de Opel Corsa zal continueren. En ik beloof dat de rijervaring van de nieuwe Corsa iedereen aangenaam zal verrassen.”

Absolute precisie: nieuw onderstel en nieuwe stuurinrichting voor optimale stabiliteit

Met het volledig nieuwe onderstel is de nieuwe Opel Corsa nu stabieler – zowel in rechte lijn als in bochten – dankzij het 5 mm lager liggende zwaartepunt, het stijvere subframe, de verbeterde geometrie van de wielophanging en nieuwe fusees. De reacties op het stuur en de demping van de carrosserie zijn verbeterd en het onderstuur is verder beperkt. Met het nieuwe schokdempingsysteem absorbeert de nieuwe Corsa de oneffenheden in de weg veel beter en biedt hij een ongeëvenaard comfort voor een compacte auto. Het volledig nieuwe, elektrische systeem zorgt voor nog betere samenwerking tussen de diverse systemen in de auto. De nieuwe stuurgeometrie en stuursoftware optimaliseren de werking van de nieuwe, snelheidsafhankelijke, elektrische stuurbekrachtiging. Die reageert nu nauwkeuriger, wat zowel het comfort als het rijplezier ten goede komt.

Kracht en comfort: nieuwe 1.0 turbomotor en versnellingsbak voor meer rijplezier

Het hoogtepunt onder de motorkap van de nieuwe Corsa is Opels nieuwe driecilinder benzinemotor, de 1.0 Direct Injection Turbo. Deze ultramoderne, compacte motor ging onlangs in première in de Opel ADAM. Hij is geheel nieuw ontwikkeld en is de nieuwe maatstaf in zijn klasse, met zijn voorbeeldig lage geluidsemissie, trillingvrije loop en hoge rijcomfort.

De compacte, volledig aluminium 1.0 Direct Injection turbomotor is uitgerust met een tegengesteld draaiende balansas – een unieke voorziening in deze klasse. Hij is er in twee vermogensvarianten: 66 kW (90 pk) en 85 kW (115 pk). Beide motoren voldoen uiteraard aan de Euro 6-emissienorm. De 66 kW-versie verbruikt slechts 4,3 l/100 km in de gecombineerde testcyclus, wat neerkomt op een CO2-emissie van 100 g/km. Opels compacte benzinemotor van de nieuwste generatie onderscheidt zich niet alleen met zijn stille, rustige loop, maar ook met zijn snelle reactie op het gaspedaal, dankzij het hoge koppel dat al bij lage toerentallen beschikbaar is. Beide versies leveren 170 Nm koppel vanaf 1.800 t/min.

Het benzineaanbod wordt gecompleteerd door de atmosferische 1,4-litermotor met 66 kW (90 pk) vermogen. Deze motor is gekoppeld aan een nieuwe, gerobotiseerde vijfversnellingsbak. Deze Easytronic 3.0-transmissie biedt door de geringe inwendige wrijving extra souplesse, adequate reacties op het gaspedaal en verbeterde efficiency.

Diesel speciaal voor Nederland

Speciaal voor de Nederlandse markt komt Opel in 2015 met een extra zuinige 1.3 CDTI-dieselversie. Deze motor is grondig verbeterd, levert een vermogen van 70 kW (95 pk) en voldoet eveneens aan de Euro 6-norm. Een turbo van de nieuwste generatie maakt soepel rijden en accelereren vanaf lage toerentallen mogelijk met minimale geluidsproductie. Een brandstofbesparend start-stopsysteem is standaard.

Ook de nieuwe versnellingsbakken dragen bij aan de verbeterde rijervaring. Beide versies van de 1.0 Direct Injection Turbo worden gekoppeld aan een nieuwe, handmatig te bedienen zesversnellingsbak met een lage inwendige wrijving en uitzonderlijke precisie, wat resulteert in optimaal schakelgedrag.

De nieuwe, gerobotiseerde Easytronic 3.0-transmissie is in combinatie met de 1.4 benzinemotor ongelooflijk efficiënt (4,7 l/100 km, 110 g/km CO2-emissie) en soepeler dan de vorige Easytonic-transmissie. De Easytonic 3.0 combineert op een betaalbare manier het comfort van een automaat met de efficiëntie van een handbediende versnellingsbak.

Stijlvol: Opels designfilosofie en overzichtelijk interieur met nieuwe IntelliLink

De dynamische vormgeving van de Corsa volgt Opels bekroonde designfilosofie. De nieuwe voorkant is voorzien van elegant gevormde koplampen met wingvormige dagrijverlichting en een trapeziumvormige grille met chroomlijst en Opel-logo. De achterkant oogt breed en atletisch: de brede, horizontaal gesplitste achterlichten verbreden de auto optisch en vloeien over in de taillelijn.

Met een lengte van 4,02 meter biedt de Opel Corsa ruim voldoende binnenruimte voor vijf passagiers – zowel in de vijfdeursversie als in het driedeursmodel.

Het kwalitatief hoogstaande interieur van de Corsa is stijlvol en modern. De designers hebben een nieuw niveau van verfijning bereikt. Het dashboard is overzichtelijk ingedeeld volgens horizontale lijnen die het gevoel van ruimte versterken. Het 7-inch kleuren-touchscreen van het optionele IntelliLink infotainmentsysteem bevindt zich op de perfecte plek: op de middenconsole tussen bestuurder en voorpassagier. Het bekroonde infotainmentsysteem van Opel biedt optimale connectiviteit en is compatibel met Apple en Android. Hiermee is de Corsa de compacte auto met de beste connectiviteit op de markt. De bestuurder kan beschikken over apps als BringGo voor navigatie en Stitcher en TuneIn voor wereldwijde radio- en podcastzenders. Wanneer Apple iOS-toestellen in IntelliLink worden geïntegreerd, is ook stembediening met SIRI EYES FREE mogelijk. Daarmee kan de bestuurder inkomende sms-berichten laten voorlezen en sms- en e-mailberichten dicteren terwijl hij de handen aan het stuur en de ogen op de weg houdt.

Assistent aan boord: ultramoderne systemen verhogen comfort en veiligheid

Met één druk op de knop verhoogt de standaard aanwezige City-modus, behalve in combinatie met Opel Eye camera, de stuurbekrachtiging bij lage snelheden. Dat is vooral bij het manoeuvreren in druk stadsverkeer handig. Hill Start Assist (wegrijhulp voor hellingen) is ook standaard en houdt de remmen twee seconden extra vast. Daardoor rolt de Corsa niet achteruit wanneer de bestuurder op een helling wil wegrijden.

De nieuwe Corsa introduceert een heel gamma rijhulpsystemen, die vaak uniek zijn in deze klasse. Het geavanceerde Park Assist signaleert geschikte parkeerplaatsen en parkeert de auto automatisch, zonder dat de bestuurder hoeft te sturen. Het sensorsysteem meet geschikte parkeerplaatsen evenwijdig aan of loodrecht op de weg, berekent het traject dat de Corsa moet volgen en stuurt hem automatisch in de parkeerplaats. Park Assist is altijd gecombineerd met de dodehoekassistent, die de sensoren gebruikt om de bestuurder te waarschuwen voor een dreigende botsing als hij van baan wisselt terwijl een voertuig in de dode hoek schuilgaat. De sensoren bestrijken een gebied tot drie meter links en rechts van de Corsa en detecteren voertuigen en voorwerpen die zich in de dode hoeken bevinden. Zodra een voertuig binnen het bereik van de sensoren komt, licht een led-lampje op in de buitenspiegel.

De Opel Eye-camera van tweede generatie is aan de voorzijde van de Corsa gemonteerd. Het systeem omvat, ter verhoging van de verkeersveiligheid, verkeersbord-, rijstrook- en grootlichtassistentie, afstandsindicatie en een waarschuwingssysteem voor dreigende aanrijdingen. Om de veiligheid in de Corsa van de vijfde generatie nog verder te verhogen, is Bi-Xenon verlichting leverbaar, dat altijd ook inclusief bochtverlichting is.

Nieuwe Opel Corsa

In vogelvlucht:
Nieuwe Opel Corsa

Samenvatting:
Nieuwe Opel Corsa legt lat hoog in segment compacte auto’s

Breda – De Opel Corsa is een bestseller: in 32 jaar werden van de vier voorgaande generaties 12.4 miljoen exemplaren verkocht. De Astra en de Corsa zijn Opels populairste modellen, elk jaar goed voor ruim een kwart van de verkopen ...

Markt en model

Nieuwe Opel Corsa: het vervolg van een succesvolle traditie

Breda – Innovatief, comfortabel en baanbrekend: de nieuwe Opel Corsa legt de lat hoger in het segment van compacte auto's. Grensverleggende rijhulpsystemen, moderne motoren en nieuwe transmissies bieden een compleet nieuwe rijervaring ...

Design

Verfijning en vakmanschap

Breda – Het jonge en frisse design van de nieuwe Opel Corsa straalt zowel van binnen als van buiten verfijning en vakmanschap uit. Hij heeft de taak het 32 jaar durende succesverhaal onverstoord voort te zetten en het verkoopaantal van zijn voorganger te overtreffen ...

Comfort en veiligheid

Vol innovatie: geavanceerde rijhulpsystemen in nieuwe Opel Corsa

Breda – Fluisterstil, comfortabeler en gebruiksvriendelijker dan ooit, voorzien van innovatieve rijhulpsystemen en perfecte connectiviteit – de Opel Corsa van de vijfde generatie legt de lat ongekend hoog op het gebied van comfort en veiligheid ...

Motoren en transmissie

Zuinig, stil en sterk: moderne motoren voor de nieuwe Corsa

Opel zit middenin het grootste motoroffensief van zijn geschiedenis: sinds het voorjaar van 2013 lanceerde het merk drie nieuwe motorfamilies en tegen 2018 zullen er zeventien nieuwe motoren gelanceerd zijn ...

Onderstel en ontwikkeling

Opel Corsa, chassis and steering systems

New chassis and steering systems: For driving experience comparable to larger, more expensive cars in terms of comfort and precision

Verfijnd en comfortabel: nieuwe Corsa, de compacte auto met hoge normen

Breda – De onderstelspecialisten van Opel die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de nieuwe Corsa, wilden toekomstige kopers verrassen met een rijervaring die te vergelijken zou zijn met die van grotere, duurdere auto’s ...

Geschiedenis

Opel Corsa: succesverhaal in vijf hoofdstukken

Breda – Opels succesverhaal begon al in 1936, toen de Opel Kadett werd geïntroduceerd. Automobielen waren toentertijd vooral een luxeartikel, maar al gauw werd de auto een onmisbaar vervoersmiddel ...

Technische gegevens

Technische gegevens:
Nieuwe Opel Corsa

Contact