Chevrolet Volt

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

Chevrolet Volt in 2010 als eerste in Californië en Michigan op de markt

  • Van studiemodel tot realiteit in drie jaar tijd
  • Volt-fabriek en batterijproductie in VS maken zich op voor introductie
  • Start Volt-productie voor Europa in jubileumjaar 2011

Drie jaar na de presentatie van het eerste studiemodel van de elektrische Volt met extended-range voorziening op de Detroit Auto Show heeft Chevrolet recent bekendgemaakt dat de Volt eind 2010 als eerste in Californië en Michigan wordt geïntroduceerd. Deze eerste verkoopgebieden voor de Volt zullen een vitale rol gaan spelen in het beoordelen van het marktpotentieel voor elektrische auto’s.

De uitgebreide elektrificatie van auto’s vergt een gedegen ondersteunende infrastructuur. Daarom werkt Chevrolet in de VS samen met nutsbedrijven en het Electric Power Research Institute (EPRI) als onderdeel van een omvangrijk praktijkonderzoek om de elektronisering van voertuigen te bespoedigen en oplaadmogelijkheden te creëren om voor consumenten de weg te plaveien.

De Volt onderscheidt zich van andere elektrische of hybride aandrijfsystemen die momenteel leverbaar zijn. De Volt rijdt tot 60 kilometer (MVEG) op elektriciteit, die is opgeslagen in een 16 kWu lithium-ion batterij. Wanneer de energie in de batterij verbruikt is, wordt een onboard generator ingeschakeld die elektriciteit produceert om de elektromotor van stroom te voorzien terwijl tegelijkertijd de batterij wordt opgeladen. Daarmee neemt de actieradius van de Volt toe tot meer dan 500 kilometer, waarmee het een reëel alternatief wordt voor consumenten die momenteel in een auto met een normale benzine- of dieselmotor rijden. Voor het opladen kan de Volt worden aangesloten op ieder willekeurig 230V stopcontact.

De productiestart van de Volt voor de Amerikaanse markt staat gepland voor eind 2010 in GM’s Hamtramck-fabriek in Detroit (Michigan). De gecombineerde Volt-gerelateerde investeringen van GM in Michigan bedragen $700 miljoen, verdeeld over acht faciliteiten. Detroit-Hamtramck wordt de eindassemblagelocatie voor de Volt, waarbij gereedschappen van Grand Blanc, lithium-ion batterijen uit GM’s Brownstown Township batterijpakket productiefaciliteit, nokkenassen en klepstoters uit Bay City en mallen en de 1.4-liter motorgenerator van de Volt uit Flint (Michigan) worden gebruikt. De batterijproductie in de Brownstown Township-fabriek is in januari dit jaar al gestart.

Wayne Brannon, president en managing director van Chevrolet Europe, verklaarde: "We zijn erg verheugd met de vooruitgang die momenteel in de VS wordt geboekt. De informatie en ervaringen die worden opgedaan tijdens de activiteiten en samenwerkingen in Californië en Michigan zullen voor ons erg waardevol zijn bij het plannen van onze introductie- en distributieactiviteiten voor de Chevrolet Volt in Europa.”

2011 wordt voor het merk Chevrolet een jubileumjaar. Op 3 november 1911 werd de Chevrolet Motor Car Company opgericht door de Zwitserse ingenieur Louis Chevrolet en de Amerikaanse entrepreneur Billy Durant. Chevrolet Europe hoopt dit 100-jarig jubileum te kunnen vieren met de productiestart van de Volt voor Europa.

“Ik ben er zeker van dat Louis Chevrolet, zelf een fantastische ingenieur, zeer trots zou zijn als hij wist dat een auto als de Volt zijn naam zou dragen. De Volt luidt een nieuwe categorie elektrische auto’s in en betekent een belangrijke stap voorwaarts richting de elektrificatie van de automobiel in de toekomst. In 2011, wanneer we terugkijken op 100 jaar van passie voor auto’s, vestigt de Volt onze aandacht op de volgende spannende 100 jaar voor Chevrolet,” aldus Brannon.

Korte feiten Chevrolet Volt

Brandstofverbruik:     Eerste 60 km: 0 l/100km / Gemiddeld over 500 km: 1,6 l/100km
CO2-emissies:            < 40 g/km
Elektrisch bereik:       60 km (MVEG-cyclus)
Totale actieradius:      > 500 km (met behulp van onboard generator)
Voertuigtype:            5-deurs, 4-persoons voorwielaangedreven hatchback
Categorie:                Extended-Range Electric Vehicle (E-REV)
Topsnelheid:              161 km/u
Vermogen:               111 kW / 150 pk
Koppel:                    370 Nm

Hoe de Volt werkt?

De Volt rijdt tot 60 kilometer (MVEG) op elektriciteit die is opgeslagen in de 16-kWu lithium-ion batterij, en stoot 0 gram CO2 uit. Wanneer de energie in de batterij verbruikt is, wekt een benzinemotorgenerator elektriciteit op om de elektrische aandrijving van stroom te voorzien, terwijl tegelijkertijd de batterij wordt opgeladen. Daarmee wordt de actieradius van de Volt tot meer dan 500 kilometer verlengd en wordt de angst voor een lege batterij voorkomen. Voor het opladen kan de Volt worden aangesloten op ieder willekeurig 230V stopcontact.

De ‘Efficiency Meter’ in het digitale instrumentencluster van de Volt verschaft de bestuurder real-time feedback over het verbruik tijdens het rijden. Het verwarming- en ventilatiesysteem heeft drie efficiënte modi, terwijl het activeren van de ‘Green Leaf’ knop in de Volt toegang biedt tot de Power Flow, Charging en Energy gegevens van de auto. De bestuurder kan het oplaadschema in de auto of op afstand instellen, op basis van een bepaalde tijd of kostencategorie. Bovendien geeft de Volt geluid- en visuele signalen om de bestuurder erop te attenderen wanneer de auto in- en uitgeschakeld is en wanneer de oplaadprocedure is geactiveerd.

De Chevrolet Volt is zowel geen hybride als geen plug-in hybride – het is een E-REV

In de praktijk maken hybride voertuigen gebruik van beide energiebronnen – de motor en batterij – om maximale voertuigprestaties te leveren. Normaliter is in een hybride de verbrandingsmotor de grootste van de twee aandrijvingen en levert het meeste vermogen tijdens veelvermogende situaties (bijvoorbeeld op de snelweg). Een plug-in hybride werkt op dezelfde wijze, maar kan worden opgeladen via het stopcontact. Een extended-range elektrische auto (E-REV) zoals de Volt wijkt af van een hybride of plug-in hybride omdat de wielen van de auto altijd elektrisch worden aangedreven door een elektromotor. De Volt gebruikt elektriciteit als primaire bron en benzine als een secundaire bron om elektriciteit op te wekken.

De Volt rijdt tot 60 kilometer zonder een druppel benzine!

Wanneer de Volt volledig is opgeladen, wordt het vermogen dat wordt gebruikt om tot 60 kilometer ver te kunnen rijden, geleverd door elektriciteit die is opgeslagen in een geavanceerde, 16 kWu lithium-ion batterij. Wanneer de energie in de batterij verbruikt is, wekt een benzinemotorgenerator elektriciteit op om de elektromotor aan te drijven terwijl tegelijkertijd de batterij wordt opgeladen.

De Volt rijdt meer dan 500 kilometer!

De Volt heeft een extra actieradius van meer dan 500 kilometer. De batterij kan op ieder willekeurig moment worden opgeladen door het onboard oplaadsysteem aan te sluiten op een standaard 230V stopcontact. Deze extra actieradius voorkomt de angst die eigenaren van elektrische auto’s vaak hebben om met een lege batterij geconfronteerd te worden. Met de Volt stranden ze nooit. In de ‘range extending’ stand maakt de Volt gebruik van een 1.6-liter motor die minder dan 40 gram CO2 per kilometer uitstoot.

De Volt is er voor iedere dag en is plezierig om te rijden!

De vijfdeurs Chevrolet Volt biedt ruimschoots plaats aan vier passagiers en een 300 liter ruimte bagageruimte. Dankzij een direct te benutten koppel van 370 Nm accelereert de Volt snel van nul naar 100 km/u in ongeveer negen seconden en bereikt hij een topsnelheid van 161 km/u.

De Volt beperkt emissies, brandstofverbruik en gebruikskosten!

Terwijl er wordt gereden op elektriciteit uit de batterij, stoot de Volt geen CO2 uit. GM schat dat de Chevrolet Volt rond 1.700 liter benzine bespaart, gebaseerd op een gebruik van 60 kilometer per dag en 22.000 kilometer per jaar. Voor bestuurders die dagelijks 100 kilometer afleggen of 36.500 kilometer per jaar, zou een besparing van 2.200 liter benzine per jaar haalbaar kunnen zijn. Als een algemeen vergelijk schat GM de kosten per kilometer voor een auto met het elektrische Voltec aandrijfsysteem op ongeveer € 0,02/km elektrisch tegenover € 0,09/km op benzine tegen een prijs van € 1,16 per liter.