Chevrolet New Spark

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

Een schitterende Spark

  • Segment: mini
  • In de modelreeks sinds: Q1 2010

Chevrolet’s Spark is een auto die een uitdaging is voor de heersende opvatting dat kleine auto’s niet trendy en praktisch zijn, of toonaangevend en met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Hij verandert de regels. En biedt veel plezier, stijlbeleving en functionaliteit. Daarnaast kenmerkt de kleine Chevrolet zich door stijl, de nieuwste in-car entertainment voorzieningen evenals praktische toepassingen en een laag brandstofverbruik. Daarnaast een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Vanaf het begin was de Spark ontworpen om een expressieve en strakke verschijning te zijn terwijl ook een uitzonderlijk hoog niveau van ruimte en praktische gebruiksmogelijkheden wordt geboden. Er zijn niet zoveel auto’s op zo’n klein onderstel met de voordelen van vijf deuren, vijf zitplaatsen en een praktische kofferbak.

Het uiterlijk van de Spark wordt gekenmerkt door een scherpe stijlvorm, waarbij de wielen ver naar buiten zijn geplaatst, en door de gebogen daklijn en vlakke zijprofielen. De verschijning is modieus, enigszins agressief en onmiskenbaar hoger in de markt geplaatst dan het merendeel van zijn directe concurrenten. Chevrolet-klanten zullen genieten van het comfort, de ruimte en de gemakkelijke bediening, verpakt in een vormgeving die uniek is in dit segment.

Het interieurontwerp is net zo strak als het uiterlijk. Alle klokken hebben een ijsblauwe backlit verlichting, ook een bewijs dat de Spark veel plezier combineert met functionaliteit. In-car entertainment is een kwestie van smaak en de Spark-klanten kunnen naar hun favoriete muziek luisteren via de radio, de CD-speler en de MP3-speler. Ook kunnen hun portable muziekdragers worden aangesloten via USB of Aux-in aansluitingen.

Maar het is niet alleen de strakke vormgeving die de Spark zich thuis doet voelen in de stad. De grootte, handling en wendbaarheid passen prima bij het leven in de stad. Chevrolet's mini is compact (slechts 3.640 mm lang en 1.597 mm breed) en past eenvoudig op de kleinste parkeerplaatsen in de stad. De Spark heeft accurate, directe handlingeigenschappen, die hun oorsprong vinden in een zeer stijve, geïntegreerde carrosseriestructuur, ontworpen om de dynamische prestaties te verbeteren en de bestuurder een groot gevoel te geven van een stabiele, solide en vertrouwenwekkende rijbeleving.

De Spark is leverbaar met Electronic Stability Control voor een uitstekende veiligheid en controle, met elektronische rem- en tractiecontrole voor zowel prima remcapaciteiten als een uitstekende rechtuitstabiliteit.

Er zijn twee benzinemotoren beschikbaar, 1.0 en 1.2 liter. Zij komen nauw overeen en maken gebruik van een gietijzeren motorblok en een lichtaluminium cilinderkop, met dubbele  bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder. Ze hebben allebei multi-port brandstofinjectie en voldoen aan Euro V emissienormen. Standaard hebben ze een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Praktische toepassingen zijn ook een groot voordeel. De Spark mag er aan de buitenkant niet zo groot uitzien, maar hij heeft een slim ontwerp, waardoor de beschikbare ruimte optimaal wordt benut.

De voorpassagiers beschikken over een beenruimte van 1.067 mm (893 mm achter), terwijl de schouderruimte van 1.295 mm (1.255 mm achter) en de hoofdruimte van 1.010 mm (947 mm) tot de beste in zijn klasse behoren. Hoewel de auto klein is hoeven de inzittenden dus niet krap te zitten. Met vijf deuren en vijf zitplaatsen is de Spark één van de meest ruime auto’s in het mini segment.

Technische Specificaties

Technische Specificaties Chevrolet Spark (XLS - full version)