Chevrolet Orlando Show Car

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

Orlando showauto markeert debuut voor Chevrolet in nieuw segment

  • Nieuwe uitbreiding van de Chevrolet modelreeks in 2011
  • Veelzijdige zevenpersoons gezinsauto met mogelijkheid voor vlakke laadvloer
  • Nieuwste generatie 2.0-liter turbodiesel

De Orlando showauto vormt de voorbode van Chevrolet’s nieuwe zevenpersoons gezinsauto waarmee het merk haar modelreeks gedurende de eerste helft van 2011 verder uitbreidt.

“Onze gezinsauto vormt een belangrijke uitbreiding van ons portfolio en een kans voor ons om nieuwe kopers naar het merk te trekken. Het MPV-segment in Europa neemt een belangrijke hoeveelheid auto’s voor zijn rekening. Wij zullen in die klasse beschikken over een belangrijke nieuwkomer op het gebied van design, praktische bruikbaarheid en value-for-money,” verklaart Wayne Brannon, president en managing director van Chevrolet Europe.

De Orlando showauto, die is gebaseerd op de compacte Cruze, introduceert de kenmerkende Chevrolet designtaal in een voor het merk nieuw marktsegment. De Orlando heeft een onderscheidend silhouet en neemt afstand van de conventionele monocabafmetingen met een meer verfijnd contrast tussen de motorkap en de voorruit. Met gewelfde wielkasten in plaats van een vlakke zijkant heeft de Orlando een stoere uitstraling die hem het uiterlijk geeft van een SUV, maar dan wel met een dynamisch rijgedrag, een uitstekend brandstofverbruik en een gemakkelijke toegankelijkheid dankzij zijn koetswerkstructuur.

Binnenin is de vijfdeurs Orlando ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van gezinnen en mensen die veel zitruimte nodig hebben, verdeeld over drie zitrijen, waardoor zeven inzitten er comfortabel plaats kunnen vinden. Wanneer er behoefte bestaat aan meer bagageruimte kan het interieur in een oogwenk worden omgetoverd in een grote laadruimte. Die imposante binnenruimte is het resultaat van een wielbasis van 2.760 mm en een fikse spoorbreedte voor en achter.

De nieuwste generatie van de 2.0-liter turbodiesel motor van Chevrolet is een krachtige en efficiënte aandrijfunit die 150 pk/110 kW en een koppel van 320 Nm levert.

Krachtig designstatement

De Orlando introduceert Chevrolet’s designstijl in het segment van de Multi Purpose Vehicles. Het front heeft de gedeelde grille, kenmerkend voor het merk, en de grote, doorlopende koplamphuizen, zoals ook de Cruze die heeft. Verder heeft hij een schouderlijn gekregen die over het gehele koetswerk doorloopt naar de achterlichten, die eveneens om de hoek doorlopen.

De onderscheidende uitstraling wordt versterkt door de opbollende wielkasten waardoor het tevens lijkt alsof de daklijn is verlaagd. De ijsblauwe verlichting van de instrumenten wordt ook gebruikt voor de buitenzijde van de Orlando in de beglazing van de koplampen, de achterlichten en het glazen dak dat zich over de volledige lengte uitstrekt.

In het interieur heeft de Orlando net als de Spark en de Cruze het 'dual cockpit' designthema van Chevrolet gekregen, met ruwe, donkergrijze accenten aan beide kanten van de middenconsole. Het interieur is ontworpen om tegemoet te komen aan de wensen van gezinnen en mensen die behoefte hebben aan veel zitplaatsen, met infotainmentopties en een navigatiesysteem. In de hemel van het dak is een langgerekt opbergvak opgenomen, speciaal voor de achterpassagiers. Ook is in de middenconsole plaats ingeruimd voor een persoonlijk audioapparaat zoals een MP3-speler, wanneer dat is aangesloten op een USB- of Aux-in-poort. Nog meer opbergruimte is te vinden in de vloerconsole, de armsteun van de tweede zitrij en achter onder de vloer.

Het verhoogde dak zorgt voor uitstekende en riante zitposities. Iedere inzittende en vooral kinderen hebben een goed zicht naar buiten.

Veelzijdig interieur

Een genereuze wielbasis van 2.760 mm (75 mm langer dan die van de Cruze) en een spoorbreedte die vóór 40 mm en achter 30 mm breder is, zorgen er voor dat de Orlando een laad- en zitruimte biedt die tot de beste behoren in de klasse der compacte MPV’s.

Het is een echte zevenzitter met voor de tweede en derde zitrij een beenruimte van respectievelijk 950 mm en 753 mm. De achterkant van de rugleuningen is met metaal afgewerkt en ze kunnen volledig vlak worden neergeklapt om eenvoudig spullen mee te kunnen nemen.

Chevrolet Orlando Show Car

  Meer foto's

Video