Chevrolet Camaro Concept

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

Chevrolet Camaro: de wedergeboorte van een auto-icoon

  • De Camaro coupé komt in 2011 naar Europa
  • Fris, eigentijds design vertegenwoordigt rijk erfgoed
  • 400 pk sterke, 6.2-liter V8-motor met Active Fuel Management
  • Handgeschakelde en automatische zesversnellingsbak

De spraakmakende Chevrolet Camaro komt eindelijk naar Europa. De uiterst krachtige sportcoupé is voorbestemd om in het voorjaar van 2011 te arriveren in de showroom van de Europese Chevrolet-dealers. De nieuwe Camaro werd in het voorjaar van 2009 in Noord-Amerika geïntroduceerd.

"De Camaro verenigt het beste van twee werelden – een rijke geschiedenis en een uiterst hedendaagse en moderne combinatie van prestaties, comfort en technologie," zegt Wayne Brannon, President en Managing Director van Chevrolet Europe. "De vormgeving en het rijplezier zorgen voor een zinvolle keuze voor consumenten die een prestatiegerichte auto zoeken. Hij biedt veel waar voor zijn geld en daar kunnen onze concurrenten niet aan tippen."

Back to the Future

Met een krachtige, ‘road-hugging’ uitstraling en afmetingen van het koetswerk waarmee trouw is gebleven aan het originele concept, erkent de nieuwe Camaro zijn rijke verleden zonder verstrikt te raken in een retro-look.

De V-vormige neuspartij, de 'lamellen' in de achterste zijpanelen en de brede schouderlijnen zijn allemaal typische Camaro-kenmerken. Terwijl deze elementen de nieuwe Camaro direct herkenbaar maken, is de uitvoering scherp en modern. Door het traditionele te mengen met het hedendaagse werd voldaan aan een cruciale vereiste voor het ontwerpteam van de nieuwe Camaro. "Wij erkennen het krachtige erfgoed van de Camaro, maar hebben ons gerealiseerd dat er om deze moderne sportauto ook zinvol te laten zijn meer nodig is dan alleen maar het eren van een klassieke auto," zegt Ed Welburn, Vice President van GM Global Design.

Interieur

Aandacht voor het detail en het tot uitdrukking brengen van de balans tussen erfgoed en moderniteit karakteriseren het interieur van de nieuwe Camaro. Een stel diepliggende klokken, met ronde meters in een vierkante behuizing, is een directe verwijzing naar de klassieke Camaro. Dit vormt een contrast met de indirecte verlichting waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde LED-technologie. Hierdoor krijgt het interieur een warme en uitnodigende sfeer.

Details als grote, met chroom afgewerkte bedieningsapparatuur, matte oppervlakken en kwalitatieve stoffen of acryl appliqués zorgen voor een kwaliteitsniveau dat nog niet eerder in de Camaro was te vinden. Die aandacht is ook terug te vinden in het middelste deel van het instrumentenpaneel. Dat doet sterk denken aan een dergelijke optie voor het 1969 model van de Camaro, maar nu met LED-achtergrondverlichting.

Machtige aandrijving

De superieure 426 pk sterke 6.2-liter V8-motor heeft een koppel van 569 Nm waarmee de spierkracht van de Camaro in overeenstemming is met zijn uiterlijk. Deze krachtbron heeft ‘ high-flow’ cilinderkoppen die zorgen voor een grote trekkracht bij zowel lage als hoge toerentallen. In de versie met automatische zesversnellingsbak levert hij 400 pk/556 Nm en is de motor voorzien van GM’s brandstofbesparende Active Fuel Management systeem, waardoor bij geringe belasting slechts vier cilinders zijn ingeschakeld.

Electronic stability control (GM's StabiliTrak systeem) en traction control zijn allebei standaard. Een Competitive/Sport modus is instelbaar wanneer er optimale prestaties worden verlangd, zoals tijdens track days. Bij de handgeschakelde zesbak hoort ook Launch Control voor snelle acceleraties. De grote, geventileerde schijfremmen (355/365 mm), met aluminium Brembo remklauwen en vier zuigers, zorgen voor uitstekende remprestaties, ook wanneer er met de auto op een circuit wordt gereden. De voorwielophanging maakt gebruik van multi-link veerpoten met een configuratie van dubbele kogelgewrichten. De unieke, 4.5-link onafhankelijke wielophanging is dubbel geïsoleerd met het chassis voor een soepele, aangename rijervaring.

De Camaro biedt uitgebreide veiligheidsvoorzieningen, waaronder twee-fase airbags vóór, thorax zij-airbags op de voorstoelen en gordijnairbags voor en achter.

Technical Data

Technical Data Chevrolet Camaro (XLS - full version)