Opel lanceert Cascada met indrukwekkende 200 pk turbomotor

Prijzen van snelste uitvoering beginnen bij € 39.045,-

2013-12-23


Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

Breda Krachtiger, mooier en slimmer: Opel levert de all-season cabriolet Cascada nu ook met een 147 kW/200 pk sterke direct ingespoten 1.6 ECOTEC-turbomotor. Indrukwekkend is het maximumkoppel van 300 Nm – met dank aan de overboostfunctie. De Cascada Turbo is daarmee de nieuwe topuitvoering van de reeks. De prijzen beginnen bij € 39.045,-. Tevens introduceert Opel nieuwe kleuren en IntelliLink voor de Cascada.

De ECOTEC-turbomotor is ontwikkeld als onderdeel van Opels nieuwe motorenoffensief. Voor het eerst is een motor uit de nieuwe generatie in de Cascada te vinden. De nieuwe krachtbron is voorzien van directe injectie en een turbo met overboostfunctie. De resultaten liegen er niet om: de cabriolet haalt een top van 235 km/uur. Minstens zoveel rijplezier levert de tussenacceleratie op, want hij versnelt in vijfde versnelling van 80 tot 120 km/uur in 9,2 seconden. Ondanks deze aansprekende cijfers verbruikt de  cabriolet gemiddeld slechts 6,7 liter brandstof per 100 km (158 g/km CO2).

Kleur en stijl

De Opel Cascada heeft nog veel meer in zijn mars. De kleurencollectie van 2014 is twee tinten rijker is en telt twaalf kleuren. Klanten kunnen voortaan ook kiezen voor de verfijnde parelmoerkleur Emerald Green of dubbel metallic Magnetic Silver, die de cabriolet een bijzonder coole look geeft.

Voor de liefhebbers van kleur en stijl is er een interessante nieuwe optie: de softtop kan nu ook in licht Khaki Grey besteld worden, waardoor voortaan vier dakkleuren beschikbaar zijn.

Een andere attractieve aanvulling op de Cascada is het standaard infotainmentsysteem IntelliLink. Het systeem is de volgende stap in de Bluetooth integratie van de smartphone in de auto. Het biedt snelle, gebruiksvriendelijke informatie, audiostreaming en stembediening. Een 7-inch kleurenscherm met hoge resolutie, dat ook beelden van de optionele achteruitrijcamera weergeeft, garandeert eenvoudige bediening.

Het optionele Navi 950 IntelliLink-systeem biedt naast de IntelliLink functionaliteiten ook een slimme navigatie met kaarten van geheel West-Europa. Updates van de kaarten kunnen gedownload worden via USB. De bestuurder kan het systeem ook binnenkomende tekstberichten laten voorlezen. Buiten de stembediening via IntelliLink ondersteunt en integreert het nieuwe systeem van Opel ook de stemherkenningsfuncties van de smartphone zelf.

Motor van topklasse

"Onze Cascada, de cabriolet voor alle seizoenen die de afgelopen lente op de markt is gekomen, biedt nu nog meer mogelijkheden, met een extra krachtige motorisering, ons trendsettende infotainmentsysteem IntelliLink en elegante kleuren", zegt Peter Küspert, lid van de Raad van Bestuur van Opel en verantwoordelijk voor Sales. "Alle potentiële cabrioletklanten kunnen nu het zeer uitgebreide aanbod raadplegen en de Cascada kiezen die het beste past bij hun wensen. Tegelijk bewijzen we nog maar eens dat we innovatieve technologie bieden, met fraai design tegen aantrekkelijke prijzen."

Even stronger, more attractive and more modern: the Opel Cascada is now also available with the 147 kW/200 hp version of the all-new 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo engine, new colors and Opel’s state-of-the-art IntelliLink infotainment system.

Even stronger, more attractive and more modern: the Opel Cascada is now also available with the 147 kW/200 hp version of the all-new 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo engine.

Opel Cascada 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo: the new-generation Turbo is the top-of-the-line unit in the Cascada engine portfolio with powerful maximum torque of 300 Nm thanks to overboost.

Opel Cascada 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo: the new-generation Turbo is the top-of-the-line unit in the Cascada engine portfolio with powerful maximum torque of 300 Nm thanks to overboost.

Contact