Opel Roemenië: 600 Movano-bussen voor schoolkinderen

2014-07-28


Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Share This  

Opel heeft in Roemenië een openbare aanbesteding gewonnen voor de levering van 600 Opel Movano Trabus-voertuigen, de grootste vloot schoolbussen die het bedrijf ooit heeft geleverd. Op plaatselijk niveau is dit het belangrijkste contract in de autosector sinds het begin van de economische crisis. De bestelling heeft tevens een bijzondere betekenis omdat de onlangs vernieuwde organisatie voor de verkoop van lichte bedrijfswagens betrokken was.

De eerste 100 voertuigen werden overhandigd tijdens een persevenement georganiseerd door de overheid in het centrum van Boekarest. De pers en de autoriteiten kregen te horen in welke kleine steden en dorpen de kinderen gemakkelijker naar school zullen kunnen gaan dankzij de bussen. De 600 Movanos Trabus die naar de landelijke regio's van het land vertrekken, werden omgebouwd voor 16+1 passagiers, zodat 9.600 kinderen de rit naar school veilig en comfortabel kunnen afleggen.

De eerste minister van Roemenië, de minister van Ontwikkeling, de minister van Onderwijs en de persvertegenwoordigers ontmoetten de burgemeesters en de buschauffeurs van de eerste 100 dorpen die de Opel-voertuigen zullen gebruiken als schoolbus. De overige 500 bussen worden binnenkort overhandigd. De plaatselijke organisatie van Opel levert de bussen zoals gepland in verschillende fasen om een vlotte start van het schooljaar mogelijk te maken.

De Movano Trabus-voertuigen werden omgebouwd in Roemenië door een plaatselijke carrossier. Er werd gekozen voor de L3H2 3890-versie uitgerust met een 2.3 CDTI-motor. De bussen hebben airconditioning in de volledige passagiersruimte en werden gehomologeerd volgens de Europese veiligheidsvoorschriften. Op vraag van de klant worden de Movano's geleverd met een snelheidsbeperking van 90 km/u, zij hebben een garantie van 5 jaar en kunnen rekenen op de steun van het nationale netwerk van professionele partners voor dienst na verkoop. 

Opel Movano

Official event: The handover of the first batch of 100 cars took place during a press event hosted by the government in downtown Bucharest. Mediafax Foto

Opel Movano

Air conditioned: The 600 school buses headed to the country’s rural areas are converted for 16+1 passengers. Mediafax Foto

Contact