Opel flottával indul Magyarország első CarSharing, azaz közösségi autózási programja

2013-09-12


Print Print   |  Send Email  |  Share Add This  
  • Avalon Car(e) Services ma indította el - Magyarországon elsőként - a CarSharing szolgáltatást
  • Opel-Avalon stratégiai partnerség egy élhetőbb Budapestért 

Budapest. A CarSharing a világ más országaiban már régóta nagy sikerrel működő, személyre szabott közösségi közlekedési mód, mellyel a nap bármely szakában tetszőlegesen választott autókategóriát vehet igénybe. Olyan újfajta mobilitást tesz lehetővé, mellyel saját tulajdonú autó nélkül is bármikor autóhoz juthat. A CarSharing gondolata Svájcból indult útjára az állandósult közlekedési dugók, a város jobb levegőjének megőrzése, a tervezett és gazdaságos autóhasználat támogatása érdekében.

Ennek az innovatív, szemléletformáló szolgáltatásnak a magyarországi bevezetésére hozott létre stratégiai partnerséget az Opel Magyarország és az Avalon Car(e) Services. Az Infopark területén az első CarSharing flottát és a rendszer működését ma mutatták be a sajtó képviselőinek. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen az első Avalon CarSharing flottát az Infopark területén helyezték „üzembe”. 

„Az Opel, amely úttörő szerepet vállalt a magyarországi autóipar megteremtésében, örömmel csatlakozik olyan úttörő kezdeményezéshez, mint a CarSahring program” - mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „Az Avalon által indított CarSharing program nemcsak környezetbarát és gazdaságos, hanem egy igazán személyre szabott ajánlat az autósoknak. Magyarország vezető autómárkájaként is fontosnak tartjuk környezetet kímélő, korszerű megoldásokat. Műszaki értelemben is az Opel sokat tesz ezért: tavaly óta már a hazai utakon fut elektromos autója az Ampera, Szentgotthárdon, az Opel legkorszerűbb gyárában pedig az év eleje óta Euro 6-os motorok új generációja készül.”

Az Avalon Car(e) Services részéről Ilosvai Péter vezérigazgató a CarSharing nemzetközi tapasztalatairól beszámolva a magyarországi bevezetés kapcsán hangsúlyozta, hogy „ez a lépés az Avalon részéről nem egyszerűen üzleti lehetőség, nem egyszerűen a magyar közlekedési palettáról hiányzó elem behozatala – bár ez is nagyon fontos - hanem küldetés. Küldetés, mert hisszük és valljuk, hogy a XXI. század közlekedése generálta problémákra mielőbbi és hatékony megoldást kell találnunk. Mindezt úgy, hogy a gazdasági környezet diktálta fokozott gazdasági racionalitást is szem előtt tartsuk. Tervezze meg a napját, mi adjuk hozzá az autót!”

„Nagy örömmel támogatjuk ezt az innovatív kezdeményezést és biztosítunk helyet az Avalon első CarSharing flottájának az Infoparkban” – csatlakozott a házigazdákhoz Gasser Tibor gazdasági igazgató az InfoPark részéről.” A szolgáltatás révén egy újabb költséghatékony és fenntartható közlekedési lehetőséghez jutnak az Infopark bérlői.”

Az Infopark-flotta átadása csak az első lépés a szolgáltatás bevezetésében. Ez év végéig Budapest legfrekventáltabb irodaparkjaiban további CarSharing autók várják majd a céges ügyfeleket. A szolgáltatást még ebben a hónapban magánügyfelek számára is elérhetővé teszik.

Az autófoglalást 7 x 24 órás call center és online foglalási felület segíti. Valamennyi autó egyedi azonosítóval és saját parkolóval rendelkezik. Az autó használója mindig tiszta, kifogástalan műszaki állapotú autóba ülhet, valóban csak a vezetéssel kell foglalkoznia. Az egyes autókategóriák tarifái (használati idő és kilométer alapú) tartalmazzák az üzemanyag költségét is. Egyetlen feladata van a felhasználónak: az üzemanyag alacsony szintjénél az autóban található MOL-kártyával megtankolni.

Opel Magyarország

Az Opel Magyarország 1991-óta látja el a márka hivatalos képviseletét az országban. Ezidő alatt az Opel Magyarország legsikeresebb autómárkája lett, ma több, mint 450 ezer Opel fut a hazai utakon. Az Opel „flotta” műszaki karbantartását az egész országot behálózó márka szerviz hálózat biztosítja. A márka kereskedelmi sikereihez és jó megítéléséhez nagyban hozzájárul, hogy az Opel elsőként létesített Magyarországon autóipari üzemet, 1992-ben Szentgotthárdon készült el az első magyar személyautó, a gyár fő profilja ugyanakkor a motorgyártás. Az 1992 óta működő üzem mellett az idén kezdte meg működését egy félmilliárd euro beruházással készült új motorgyár, amelyben az Opel legújabb benzin és dízelmotorjai készülnek. Ezek valamennyi Opel modellbe bekerülnek, az új Opelek többségében néhány éven belül „magyar szív dobog”.

Avalon Car(e) Services

Az Avalon Car(e) Services Kft. három fő üzletágában – Avalon Rent a Care, Avalon Bosch Car Service és Avalon CarSharing - ma már több, mint ötven fő tevékenykedik. Az autókölcsönzés volt az alapötlet 1999-ben. Az azóta eltelt tizennégy év tapasztalatát felhasználva ma már több mint száz gépjármű bérbeadását koordinálják napi-heti-havi szinten. Ügyfeleik között bel- és külföldi cég, magánszemélyek egyaránt megtalálhatók, akiknél folyamatos szolgáltatásfejlesztés zajlik a mind magasabb színvonal és a maximális  ügyfél elégedettség elérése érdekében. Ennek egyik lépéseként 2003-ban nyílt meg az Avalon autószervize, mellyel eleinte a saját tulajdonunkban lévő gépjárművek kifogástalan állapotát biztosítása volt a cél Azóta má a Bosch Car Service hálózat tagjaként a nemzetközi előírásoknak megfelelő színvonalú szerviz-szolgáltatások várják az ügyfeleket.

Fotó

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója az Avalon és az Infopark vezetőivel

Kapcsolat