Opel Румъния: 600 буса Movano за учениците

2014-07-28

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Share This  

Рюселсхайм/Букурещ.  Opel в Румъния спечели обществена поръчка за доставка на 600 автомобила Opel Movano Trabus, които формират най-голямата флота училищни бусове, която компанията е осигурявала някога. На местно ниво това е автомобилното събитие в най-голям мащаб от началото на икономическата криза. Тази доставка е от особено значение също и защото засяга новата организация за лекотоварни автомобили на марката.

Предаването на първата партида от 100 автомобила се състоя в центъра на Букурещ по време на събитие за медиите, на което домакин беше правителството. Медиите и официалните лица бяха запознати със списъка на малките градове и села, в които автомобилите ще осъществяват транспорта на учениците до техните училища. Всичките 600 Movano Trabus предназначени за провинциите са трансформирани в пътнически 16+1 бусове, които ще осигурят безопасен и удобен транспорт на 9,600 деца до училищата им.

Премиерът на Румъния, министърът на развитието, министърът на образованието и представители на медиите се срещнаха с кметовете и шофьорите на бусовете за първите 100 села, в които учениците ще се възползват от автомобилите на Opel. Предаването на останалите 500 буса ще последва скоро. Местната дилърска мрежа на Opel ще доставя автомобилите на етапи, така че да бъде осигурено плавното начало на учебната година.

Конверсията на Movano Trabus се извършва от местен румънски доставчик. Автомобилите са с каросерия L3H2 3890 и двигател 2.3 CDTI. Те са снабдени с климатична инсталация и са хомологирани съгласно европейските норми за безопасност. По желание на клиента всички бусове Movano са с ограничение на скоростта 90 км/ч. Те имат 5 годишна гаранция и ще разчитат на професионална мрежа от сервизни партньори в цялата страна.

Opel Movano

Официално събитие: Предаването на първите 100 автомобила се състоя в центъра на Букурещ по време на медийно събитие организирано от правителството.

Opel Movano

С климатици: 600 училищни буса предназначени за провинциалните области в страната са конвертирани в пътнически за 16+1 души.

Contact