Opel bouwt voertuigen voor Holden uit Australië en Nieuw-Zeeland

Astra, Cascada en Insignia-versies verkocht door GM-zustermerk vanaf 2015

2014-05-01


Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

Vanaf volgend jaar zal Opel voertuigen exporteren naar Australië en Nieuw-Zeeland, die daar aangeboden zullen worden onder de naam van het Australische GM-merk Holden.

De uitgevoerde modellen zijn de Astra GTC en de zeer sportieve Astra VXR, hier bekend als Astra OPC. Daarnaast zullen ook de elegante Cascada cabriolet en de krachtige VXR-topversie (OPC) van de Insignia berline aangeboden worden.

Opel CEO Karl-Thomas Neumann zegt hierover: “Bij Opel/Vauxhall zijn we blij om deze hoogwaardige voertuigen in onze Europese fabrieken te kunnen produceren voor het Australische Holden. Met hun prestaties, design en kwaliteit voldoen deze voertuigen aan de hoogste verwachtingen. Dit is de tweede keer op korte termijn dat we goed nieuws kunnen meedelen over de uitvoer van onze producten. Ongeveer een maand geleden hebben we aangekondigd dat we Buick-voertuigen voor de Amerikaanse markt in onze fabriek in Rüsselsheim zullen assembleren.”

Gerasimos Dorizas, CEO van Holden, voegt hieraan toe: “Dankzij de sterke en langdurige samenwerking tussen de GM-merken in Europa en Australië, kunnen we onze klanten uitstekende, hoogtechnologische producten aanbieden. Deze nichemodellen zullen onze merkportfolio perfect aanvullen.”

Vorig jaar in augustus kondigde Opel aan haar activiteiten als zelfstandig merk te staken wegens de dramatische verslechtering van de Australische marktvoorwaarden, waardoor het verderzetten van de eigen activiteiten economisch niet langer verantwoord was. Op dat ogenblik gaf Opel aan dat het merk zou overwegen om de verkoop van Opel-modellen in de toekomst verder te zetten onder het lokale GM-merk Holden. Opel/Vauxhall en Holden hebben een lange geschiedenis in het delen en uitwisselen van technologieën en voertuigen.

Holden  Astra VXR, Insignia, Cascada

Coming to Australia and New Zealand: Holden Astra VXR, Insignia and Cascada convertible

Holden Insignia

For the fast lane: The Insignia sedan will also be sold as the top-of-the line VXR model.

Contact