Megújul a Zafira, az Opel úttörő hétülésese

Csúcs kapcsolódás és flexibilitás

2016-07-06


Print Print   |  Word  
  • WLAN-hotspot és új infotainment-rendszerek, okostelefon-integrációval
  • Új, ergonomikus utastér és kényelem akár hét főnek
  • Új, adaptív AFL LED biztonsági világítórendszer teszi nappallá az éjszakát
  • Plasztikus krómléc és új, dupla ívű LED-es nappali menetfény

Rüsselsheim Mióta az Opel 1999-ben bevezette integrált, hétszemélyes ülésrendszerét a kompakt autók kategóriájában, a rendkívüli sokoldalúság és a legmagasabb szintű komfort egyedülálló ötvözetének számít az Opel Zafira. 2,7 millió Zafira talált azóta vevőre; főképp családok és üzletemberek vásárolják, akik hosszú utakra keresnek éppoly tágas és sokoldalú, mint kényelmes járművet.

Amikor szeptemberben megjelenik a márkakereskedők szalonjában, nemcsak elődjének ismert és bevált értékeit nyújtja majd, mint a Flex7®-ülésrendszert, az AGR-tanúsítványú ergonomikus első ülést, a FlexFix®-kerékpártartót vagy az adaptív FlexRide-futóművet – az új Zafira friss, kifejező külső designnal, különösen nagystílű utastérrel és kivételes csatlakoztathatósággal érkezik. Az Opel IntelliLink infotainment-rendszerének legújabb nemzedéke - okostelefontól függően - kompatibilis mind az Apple CarPlayjel, mind az Android Auto rendszerrel; a felszereltségnek megfelelően széria vagy opcionális Opel OnStar személyes online- és szolgáltatási asszisztens pedig a vezető, a barátok és a család mobil 4G/LTE-WLAN-hotspotjává teszi. Ráadásul az Opelnél először megrendelhető e járműosztályban az adaptív, LED-es technikájú AFL (AFL = Adaptive Forward Lighting) menetfény legfiatalabb generációja. Mindezzel egy nappali komfortját nyúltja a Zafira.

Látható minőség: sportos külső design és értéksugárzó utastér

Új, dinamikus formájú fényszóró és sportosabb hűtőmaszk emeli ki a Zafira friss designját. A fényszórók a hűtőmaszkkal összeolvadva képeznek optikai egységet. Az Opel-emblémát hordozó háromdimenziós krómléc kifut a fényszórókig, még szélesebbnek mutatva a Zafirát. A markáns benyomást a márkára jellemző, dupla-ívű LED-es nappali menetfény erősíti. Az új Zafira frontja, amelynek felső íve egyben LED-es irányjelző, erőteljes, sportos és dinamikus.

„Az új Zafira frontdesignja átveszi a díjazott új Opel Astra lényeges jellemzőit, ezáltal válik az Opel új modellportfóliójának szilárd elemévé. Élesen kirajzolódó dupla-ívű nappali menetfényének rafinériája az utastérben tükröződik vissza. Teljesen újjászabott műszerfalával a vezetőhely letisztultabb, rendezettebb és könnyebben kezelhető lett“, mondja Mark Adams, a GM Europe design-alelnöke.

Az új, elegáns utastér optimális kilátást biztosít. Az új Zafira valamennyi fontos funkciója a vezető kezére esik. Az infotainment-rendszer monitora eddig a középkonzol felső részén volt, most érintőképernyő váltja fel, kicsivel mélyebben beépítve. Közben lecsökkent a gombok száma. A kiváló minőségi hatást sugárzó hétcolos érintőképernyő prémium-táblagépet idéz. Az új, háromdimenziós kormánykerék nemcsak jól néz ki a légzsák kicsiny fedelével, hanem nagyon jól is simul a kézbe.

Az Opel kétféle, legújabb generációs IntelliLink infotainment-rendszerrel kínálja a Zafirát – mindkettőhöz hétcolos, színes érintőképernyő tartozik. A Radio R 4.0 IntelliLink behozza az okostelefonok világát az autóba, okostelefontól függően mind az Apple CarPlay, mind az Android Auto rendszerrel kompatibilis. A Navi 950 IntelliLink beépített navigátort is tartalmaz. Ráadásul az Opel OnStar személyes online- és szolgáltatási asszisztens is az utasok rendelkezésére áll, automatikus baleseti segélyhívással és sok egyébbel, például a Navi 950 úti célokat tölthet le. Mindezt kiegészítve az Opel OnStar 4G/LTE-WLAN-hotspottá teszi az új Zafirát: akár hét mobilkészüléket – tehát utasonként egyet – lehet a rendszerhez csatlakoztatni.

Csúcs-kombináció: maximális rugalmasság és levegős atmoszféra

Akárcsak az eddigi Zafirában, a vezető és utasai opcionális, AGR-tanúsítású ergonomikus ülésnek örvendhetnek. Ehhez járul a multifunkciós FlexRail® középkonzol. Az első ülések közötti flexibilis tároló többek között egy nagy fiókot és italtartót foglal magában, és alumíniumsíneken elcsúsztatható, hogy tökéletesen ki lehessen használni a helyet. A második sori utasokat tágas és komfortos tér fogadja. Egy intelligens mechanizmus előrehajtja a középső ülés támláját, kényelmes kartámaszt képezve a két szélső ülésnek – amelyek ráadásul átlósan hátra-középre siklanak egy kissé, így akkora láb- és válltér alakul ki, mint egy felső osztályú limuzinban. A harmadik üléssor teljes egészében előrehajtható, eltűnik a padlóban, és sík rakodófelületet alkot a poggyásztérben. Az individuális komfort sokkal többé teszi az új Zafirát egyszerű családi autónál: flexibilis és tágas utasterében ellazulva lehet élvezni az utazást, akár üzleti ügyben, akár nyaralni megyünk.

Kívánságra panoráma-szélvédő és -tető fokozza a komfortot és a térérzetet. Az üvegezés ilyenkor a géptetőtől csaknem a B-oszlopig ér, a vezető és az első utas akadálytalanul pillanthat fel. A panoráma-napfénytető pedig a szélvédőtől az autó hátuljáig nyúlik, még levegősebbé téve az utasteret.

Minden passzol: intelligens rakodóterek

Az új Zafira sokkal többet nyújt kényelmes utazásnál, hiszen akár kis furgonként is szolgálhat. Öt ülés mögött az ISO 3832 szabvány szerint mért csomagtér 710 literes, de 1860 literre bővül, ha előrehajtják a második üléssort.

Ezen túlmenően több mint harminc rakodóhely van a Zafirában. Rendkívül praktikus az opcionális, a jármű hátuljából fiókszerűen kihúzható FlexFix®-kerékpártartó, amelyen akár négy bicikli (összesen maximum 80 kilogrammos súllyal) fér el. A csomagtér ilyenkor is hozzáférhető, mert a kerékpártartót ferdén hátra lehet hajtani.

Csúcstechnika a fedélzeten: innovatív, biztonságos, egyéni és dinamikus

Az Opel mérnökei ezúttal is megfeleltek a márka jeligéjének, széles körnek téve elérhetővé a korszerű technikát, például a LED-es, adaptív AFL fényszórót. Fénykévéje mindig automatikusan alkalmazkodik a pillanatnyi menethelyzethez, úgyhogy optimális a világítás. A rendszer kilenc különböző funkciót lát el, mint a városi és országúti világítás, a dinamikus kanyar- és a statikus lekanyarodási világítás, a beparkolási fény, valamint az Utazás-mód és a Stop-funkció. Az utóbbi például a piros lámpánál várakozva átkapcsol energiatakarékos módra.

Az Opel frontkamera legújabb változata számos asszisztens rendszert támogat, köztük az AFL-LED világítás távfény-asszisztensét és a jelzőtábla-felismerést. A követési távolság jelző is a frontkamerával ismeri fel az előrébb haladó járműveket, míg az ütközési figyelmeztetés látható és hallható jelzést ad, ha veszélyesen lecsökken a távköz. A sáv-asszisztens automatikusan lép működésbe 60 km/óra fölött, és a műszerfalon felvillanó szimbólummal, illetve jelzőhanggal figyelmeztet a fogalmi sáv véletlenszerű elhagyására.

Tovább növeli az új Zafira komfortját, illetve csökkenti a stresszt az adaptív sebességszabályozó és a FlexRide-futómű. Az előbbi a hűtőmaszk mögötti radarérzékelőkkel tartja az előre beállított menetsebességet és követési távolságot. Az utóbbit három fokozatban – távoli, közepes, közeli – választhatja meg a vezető. Az adaptív mechatronikus FlexRide futómű pedig folyamatosan alkalmazkodik az autós vezetési stílusához és a helyzethez.

Sokféle teljesítményforrás: élvezettel vezethető benzin-, dízel- és gázüzemű motorok

Az új Zafira majdani vásárlói sokféle motor közül választhatnak, hiszen ez a kategória egyetlen olyan járműve, amely a hajtóművek teljes palettájával kapható. A dinamikus benzin-, dízel-, cseppfolyós gáz- és földgázmotorok teljesítménye 88 kW/120 LE - 147 kW/200 LE (fogyasztás városban 11,7-6,1 l/100 km, városon kívül 7,7-4,2 l/100 km, kombinált 9,2-4,7 l/100 km; CO2-emisszió kombinált 182-129 g/km, a VO (EG) Nr. 715/2007 szerint, hatékonysági osztály D+A). A Zafira-portfólió teljesítménycsúcsát a 147 kW/200 lóerős 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo állítja fel. Nyomatékmaximuma 280 newtonméter, és mindössze 8,8 másodperc alatt gyorsítja nulláról százig a 220 km/órára képes autót. Előzéskor, ötödik fokozatban gyorsítva 80-ról 120 km/órára csupán 8,3 másodperc telik el (fogyasztás hatfokozatú manuális sebességváltóval, Start/Stoppal és kis gördülési ellenállású gumiabroncsokkal városban 8,4 l/100 km, városon kívül 5,9 l/100 km, kombinált ciklus szerint 6,8 l/100 km; a kombinált CO2-emisszió 160 g/km (VO (EG) Nr. 715/2007), hatékonysági osztály C).

1. Összefoglalás

Megújul a Zafira, az Opel úttörő hétülésese

Rüsselsheim Mióta az Opel 1999-ben bevezette integrált, hétszemélyes ülésrendszerét a kompakt autók kategóriájában, a rendkívüli sokoldalúság és a legmagasabb szintű komfort egyedülálló ötvözetének számít az Opel Zafira ...

2. Flexibilitás

Abszolút flexibilis: tágas hétüléses

Rüsselsheim. 1999-ben fedezte fel újra a flexibilis mobilitást az Opel. Megjelent a piacon a Zafira – és vele együtt a kompakt egyterűek szegmensében elsőként a hétszemélyes, integrált ülésrendszer ...

3. Technika

Fő a biztonság: modern asszisztenciarendszerek és LED világítás

Rüsselsheim. Maximális komfort és biztonság, illetve a legkorszerűbb digitális csatlakoztathatóság – a felszereltségtől függően standard vagy opcionális Opel OnStar és IntelliLink-infotainment – mellett számos vezetőtámogató rendszert nyújt az új Opel Zafira ...

4. Csatlakoztathatóság

Mobilkapcsolat: WLAN-Hotspot és okostelefon-integrálás

Rüsselsheim. Az Opel Zafira kvalitásai nem merülnek ki a remek flexibilitással és komforttal, sem az új adaptív AFL-LED biztonsági világítórendszer vagy a modern asszisztenciarendszerek biztonságával – a sikeres kompakt legújabb kiadásának csatlakoztathatósága is csúcsszintű ...

Kapcsolat