Opel Zafira Tourer

Print Print   |  Send Email  |  Share Add This  

Opel Zafira Tourer: de nieuwe veelzijdigheidskampioen

  • Opvallende sprong voorwaarts: Derde generatie met dynamische lijnen en eigen­schappen uit premiumklasse
  • Flexibiliteit van hoog niveau: Exclusief zetelconcept, slimme opberg- en drager­systemen
  • Comfort en veiligheid: Vernieuwende rijhulpsystemen voor ontspannen rijden
  • Laag verbruik: Zafira Tourer ecoFLEX-model met slechts 119 g/km CO2

De Opel Zafira Tourer brengt de waarden van de Insignia – kwaliteit uit de premiumklasse, vernieuwende technologie en gesculpteerd, dynamisch design – naar het monovolume­segment en biedt daardoor een ideale mix van functionaliteit en comfort. Opel creëerde het segment van de compacte monovolumes met zeven zitplaatsen in 1999. Met een grondig herwerkt Flex7-zetelsysteem bepaalt de nieuwe Zafira Tourer nu nieuwe maatstaven op het vlak van veelzijdigheid en sfeer in het interieur.

Maar dat nieuw ontwikkelde, flexibele zetelsysteem is niet het enige waarmee de derde generatie van de Zafira vernieuwt. De Zafira Tourer zet algemeen een grote stap voorwaarts en brengt nieuwe ambities tot uitdrukking. Hij is de ideale, flexibele metgezel, niet alleen voor gezinnen. Het elegante design, de ruimte, de "salon"-sfeer, het verbeterde chassis en de nieuwe technologie zorgen voor ontspannen rijden met een maximum aan comfort en veiligheid. De tweede generatie van de Opel Eye-camera creëert de basis voor een aantal vernieuwende rijhulpsystemen. Opel biedt als eerste constructeur een compacte monovolume aan met een adaptieve, op radartechnologie gebaseerde snelheidsregeling.

Het motorengamma voor de nieuwe Zafira Tourer zal in eerste instantie bestaan uit zeer efficiënte diesel- en benzinemotoren met een vermogen van 81 kW/110 pk tot 121 kW/ 165 pk. Kort na de start van de verkoop zal een bijzonder zuinig ecoFLEX-model met 2.0 CDTI common-rail turbodiesel en standaard Start/Stop-systeem aan het Zafira Tourer-gamma worden toegevoegd. De Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX is met slechts 119 g/km een compacte monovolume met een erg lage CO2-uitstoot in zijn klasse. En dat met een pittig vermogen van 96 kW/130 pk en een maximumkoppel van 300 Nm.

Ook een bijzonder zuinige aardgasvariant van de nieuwe Zafira Tourer staat op het programma. De Opel Zafira Tourer 1.6 CNG turbo ecoFLEX (110 kW/150 pk) zal vanaf begin volgend jaar te koop zijn.

De referentie voor flexibiliteit: Passagiers op tweede zetelrij reizen in eerste klasse

Net als bij de vorige twee Zafira-generaties is een maximum aan flexibiliteit zonder zetels te hoeven verwijderen het onderliggende principe van de Zafira Tourer. De ingenieurs van Opel hebben het intelligente Flex7-zetelconcept aanzienlijk opgewaardeerd. Terwijl de zetels op de derde rij nog altijd volledig vlak met de koffervloer kunnen worden neergeklapt, werd de tweede zetelrij volledig herwerkt. De bank op de tweede rij ruimde plaats voor drie afzonderlijke zetels die volledig in de vloer kunnen worden weggeklapt, waardoor een vlakke laadvloer ontstaat. De drie zetels kunnen onafhankelijk van elkaar 210 mm in lengterichting worden verschoven.

Voor de tweede zetelrij is een uniek optioneel "Lounge Seating"-systeem verkrijgbaar dat een genereuze zitruimte en een hoogstaand comfort biedt, vergelijkbaar met een berline uit de premiumklasse. Dankzij een slim neerklapmechanisme kan de rugleuning van de middelste zetel, door hem neer te klappen en te draaien, omgevormd worden tot comfortabele armsteunen voor de passagiers op de twee buitenste zetels. Het regelbereik van de buitenste zetels van 280 mm in lengterichting is een topwaarde in de klasse, 70 mm meer dan in de standaardversie, en 80 mm meer dan in de huidige Zafira. De buitenste zetels kunnen ook 50 mm naar het midden toe geschoven worden om op die manier meer schouderruimte te creëren, iets totaal nieuws in dit segment.

De mogelijkheid om de zetels zowel in lengterichting als zijdelings te verschuiven zorgt voor een eersteklas comfort en het unieke gevoel in een "salon op wielen" te zitten, met een maximum aan ruimte en ergonomie voor elke passagier. Die klemtoon op persoonlijk comfort maakt van de Zafira Tourer veel meer dan alleen een auto voor het gezin. De designers van Opel creëerden met het flexibele interieur een plek om te ontspannen en te genieten van de ruimte en de sfeer, zowel op zakenreis als tijdens een lange vakantie.

Unieke uitrusting maakt Zafira Tourer nog veelzijdiger

Dankzij zijn genereuze interieurindeling en flexibele zetelsysteem biedt de Zafira Tourer een laadvolume van 710 liter in de configuratie met vijf zitplaatsen (65 liter meer dan de huidige Zafira). Met de tweede zetelrij neergeklapt stijgt het maximale laadvolume tot 1.860 liter (+ 40 liter).

De Zafira Tourer is ook voorzien van meer dan 30 opbergruimtes, waaronder de multifunctionele FlexRail-middenconsole. Het nieuwe systeem is het zoveelste voorbeeld van de grote flexibiliteit van de Zafira Tourer. De armsteun met groot opbergvak en de bekerhouders op aluminium rails kunnen naar de gewenste positie worden geschoven, waardoor de genereuze ruimte tussen de voorzetels flexibel benut kan worden – net daar waar die het best bereikbaar en handig is.

Een andere première in de nieuwe Zafira Tourer is de tweede generatie van het exclusieve geïntegreerde FlexFix-fietsdragersysteem van Opel. Het verder verbeterde systeem is nu nog gebruiksvriendelijker en biedt extra functies. In plaats van de twee vroeger, kunnen nu met behulp van een speciale adapter tot vier fietsen worden vervoerd en vastgemaakt op de drager. En het is nu mogelijk de fietsdrager met fietsen en al zodanig te kantelen dat de achterklep open kan, zodat de koffer van de Zafira Tourer van buitenuit toegankelijk is.

Sportieve, dynamische lijnen en gevoel van luxe uit premiumklasse

“De Zafira is het flexibiliteitsicoon van Opel, en we hebben nog meer emotie en premium­kwaliteiten in de derde generatie gestopt,” aldus Mark Adams, Vice President Opel Design. “Met zijn sportieve, dynamische lijnen en hoogwaardige uitstraling maakt de Opel Zafira Tourer een echt statement.”

De opvallende voorkant met het gedurfde boemerangmotief dat van de bovenzijde van de koplampen tot de onderkant van de mistkoplampen loopt, de kenmerkende Opel-vouw in het midden van de motorkap en het krachtige trapeziumvormige radiatorrooster geven hem een dynamische, progressieve look die ongebruikelijk is voor monovolumes. Net als bij andere modellen van Opel zijn bovenaan in de koplampen vleugelvormige dagrijlichten geïntegreerd.

Het gestroomlijnde, aerodynamische koetswerkdesign van de Zafira Tourer geeft hem een silhouet dat doet denken aan een hogesnelheidstrein. De sikkellijn aan de zijkant loopt omhoog naar achter toe, stuwt de auto visueel naar voor en geeft de monovolume de indruk van krachtige voorwaartse beweging.

Het vleugelvormmotief komt terug in de achterlichten, die als optie verkrijgbaar zijn met led-technologie. De horizontale verchroomde lat met het Opel-logo loopt door tot in de lichtblokken en geeft de Zafira Tourer achteraan een elegante, sportieve look en een gesofistikeerde uitstraling.

In het interieur werd de zichtbaarheid voor de bestuurder aanzienlijk verbeterd dankzij een volledig hertekende voorpartij met smalle A-stijlen, brede zijruiten en buitenspiegels die nu op het deurpaneel staan. Het lichte, kwaliteitsvolle interieur met materialen en een look zoals in het Insignia-vlaggenschip van Opel wordt overheerst door dynamische, gesculpteerde vormen die een gevoel van ruimte en comfort creëren. De lichte en luchtige salonsfeer in de Zafira Tourer kan nog verder worden verbeterd met de optionele panoramische voorruit die naadloos overgaat in een groot glazen zonnedak dat helemaal tot aan de achterkant van de auto doorloopt.

Adaptieve FlexRide-chassisregeling verbetert rijcomfort en veiligheid

Het chassis van de Zafira Tourer biedt een uitstekend comfort en grote veiligheids­reserves. In vergelijking met de huidige Zafira werden wielbasis en spoorbreedtes aanzienlijk vergroot om rijcomfort en dynamische stabiliteit te verbeteren. De wielbasis bedraagt nu 2.760 mm (+ 57 mm). De spoorbreedte nam toe tot 1.584 mm vooraan (+ 96 mm) en 1.588 achteraan (+ 78 mm).

De Zafira Tourer heeft dezelfde vooras als de Insignia, met een afzonderlijk subframe en McPherson-veerpoten. De achteras is uniek in het monovolumesegment. Net zoals bij de nieuwe Astra combineert de as een meerledige as met een Watt-stangenstelsel. Die constructie is lichter en compacter dan een multilink-as en biedt een uitstekende rijstabiliteit met minder rolbewegingen, een uitzonderlijk comfort en een goede geluids­isolatie. Ze laat bovendien genoeg ruimte voor de geïntegreerde FlexFix-fietsdrager.

Het intelligente, mechatronische FlexRide-chassis, dat als optie verkrijgbaar is op de Zafira Tourer, biedt een nog hoger niveau van comfort, veiligheid en rijdynamiek. De adaptieve chassisregeling past zich automatisch aan de wegomstandigheden, de bochtsnelheid, de bewegingen van de auto en de individuele rijstijl aan. FlexRide biedt de keuze uit drie instellingen: het evenwichtige standaardprogramma, de op comfort gerichte "Tour"-modus en de actievere "Sport"-stand.

Meer rijveiligheid dankzij intelligente rijhulpsystemen

Vernieuwende rijhulpsystemen in combinatie met de tweede generatie van de Opel Eye-camera en optionele radar vooraan maken rijden met de nieuwe Zafira Tourer veiliger en nog meer ontspannen:

De Following Distance Indication (volgafstandindicator) helpt aanrijdingen te voorkomen, net als eventuele boetes wegens te weinig afstand bewaren tot de voorligger. Het centrale display toont de afstand tot de voorligger in seconden.

Bij een dreigende aanrijding met de voorligger waarschuwt het Forward Collision Alert (waarschuwing mogelijke aanrijding met voorligger) de bestuurder met een luide alarmtoon en een visueel signaal. De bestuurder kan de gevoeligheid van deze functie instellen met een schakelaar op het stuur. Als de bestuurder niet op de waarschuwingen van het Forward Collision Alert reageert, remt Collision Imminent Braking (remmen bij dreigende aanrijding) de auto automatisch met tot 0,3 g af om de gevolgen van een aanrijding te verminderen.

Een op radartechnologie gebaseerde Adaptive Cruise Control – een primeur in het segment van de compacte monovolumes – helpt de bestuurder een vooraf ingestelde snelheid te handhaven en houdt rekening met de afstand tot voorliggers. Naast de snelheid kan ook de gewenste afstand tot de voorligger worden ingesteld. Het systeem biedt de keuze uit drie veiligheidsafstanden (groot, gemiddeld, klein).

Het Advanced Forward Lighting-systeem AFL+ biedt nu tot tien functies. In combinatie met de nieuwe Opel Eye-camera heeft het nu ook de functie Intelligent Light Ranging (ILR) die de afstand tot de voorligger of tegenliggers meet en het bereik van de dimlichten daaraan aanpast. Dat verzekert een maximale verlichting van de weg zonder andere weggebruikers te verblinden.

De Traffic Sign Recognition (herkenning van verkeersborden) herkent nog meer van de verkeersborden die in de EU gangbaar zijn. Naast ronde borden herkent het nieuwe systeem nu ook rechthoekige borden, zoals bijv. de borden voor autosnelweg, expresweg en zones met verkeersbeperkingen. Dankzij meervoudige belichtingstechnologie detecteert de camera ook dynamische borden met led-verlichting zoals bijv. die van verkeersgeleidingssystemen.

Het Side Blind Spot Alert (dodehoekwaarschuwing) waarschuwt de bestuurder voor een mogelijke aanrijding wanneer hij van rijstrook verandert. Ultrasone sensoren aan beide kanten van de auto voor- en achteraan met een bereik van vier meter houden continu de dode hoeken van de bestuurder in de gaten. Zodra een ander voertuig binnen het bereik van de sensoren komt, gaat een led-lampje branden aan de buitenrand van de buiten­spiegel in kwestie. Probeert de bestuurder dan nog altijd van rijstrook te veranderen, dan begint het led-lampje te knipperen en klinkt er een waarschuwingstoon.

Advanced Park Assist (parkeerhulp) begeleidt de bestuurder veilig in een geschikte parkeerplaats en biedt nog meer comfort dan de Park Pilot parkeerassistent. Terwijl de auto langzaam voorbijrijdt, zoekt een centrale computer via ultrasone sensoren een voldoende grote parkeerplaats, berekent hij het ideale traject voor het parkeermanoeuvre en loodst hij de bestuurder in de parkeerplaats via aanwijzingen en aanbevolen stuurbewegingen. Grafische instructies over richting en stuurbewegingen op het centrale display loodsen de bestuurder veilig in de parkeerplaats. De optionele achteruitkijkcamera maakt kinderspel van zelfs de lastigste parkeermanoeuvres door het traject van de auto op het kleurenscherm te tonen.

Zeer efficiënte diesel- en benzinemotoren beschikbaar vanaf de lancering

De Opel Zafira Tourer zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn met drie versies van de 2.0 CDTI common-rail turbodiesel die al bekend is uit de Astra en Insignia . Ze leveren een vermogen van 81 kW/110 pk en 96 kW/130 pk, terwijl de topmotor werd herwerkt tot 121 kW/165 pk. Het benzinegamma omvat twee gedownsizede, zeer efficiënte 1.4 turbo­benzinemotoren met een vermogen van 88 kW/120 pk en 103 kW/140 pk en een 1.8 motor met 86 kW/115 pk. Zestrapsautomaten zijn beschikbaar voor de 1,4-literkrachtbron van 140 pk en de 2.0 CDTI van 165 pk. De 2,0-liter diesels zijn voorzien van de door Opel ontwikkelde nieuwe Start/Stop-technologie die het verbruik verder doet dalen, vooral in druk stadsverkeer.

Kort na de start van de verkoop van de Zafira Tourer zal het gamma worden uitgebreid met een superzuinig ecoFLEX-model met 2.0 CDTI common-rail turbodiesel van 96 kW/130 pk en ook een variant op CNG (gecomprimeerd aardgas). Een aantal maanden later zullen ook krachtbronnen met hogere vermogens worden gelanceerd.

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX met slechts 119 g/km CO2

Tegelijk met de wereldpremière van de nieuwe Zafira Tourer stelt Opel ook een bijzonder zuinige ecoFLEX-versie van de nieuwkomer voor. De Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX krijgt standaard het Start/Stop-systeem en andere efficiëntieverhogende technologieën zoals een geoptimaliseerd motormanagementsysteem, een nieuwe turbo, een actieve luchtafsluiter in het radiatorrooster en banden met lage rolweerstand. Met een verbruik van slechts 4,5 liter diesel per 100 km en een CO2-uitstoot van nauwelijks 119 g/km staat de Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX aan de top van het segment van de compacte monovolumes, zonder enige toegeving op het vlak van prestaties. De 2,0-liter turbodiesel met common rail levert 96 kW/130 pk en een maximumkoppel van 300 Nm.

Twee Zafira-modellen in het monovolumegamma van Opel

Opel houdt nu meer ijzers in het vuur in het segment van de compacte monovolumes, dat sinds begin 2010 weer aan het groeien is. Parallel met de nieuwe Zafira Tourer zal de huidige Zafira te koop blijven. Klanten kunnen dus blijven profiteren van deze functionele, flexibele zevenzitter tegen een betaalbare prijs. Beide Zafira-modellen zullen uitsluitend geassembleerd worden in de Opel-fabriek in Bochum.