Opel OPC

Print Print   |  Send Email  |  Share Add This  

Nieuw: Corsa OPC “Nürburgring Edition” en Insignia OPC “Unlimited”

  • Corsa OPC “Nürburgring Edition” met 210 pk en prestatiegericht onderstel
  • Insignia OPC “Unlimited” met een topsnelheid tot 270 km/u
  • Vooruitzichten: derde generatie van Astra OPC
  • OPC brengt al 12 jaar het sportieve potentieel en de technische expertise van het merk onder de aandacht

De sportieve OPC-modellenfamilie van Opel krijgt er twee aantrekkelijke nieuwe leden bij. Het segment van de sportieve kleine auto’s breidt uit met de Corsa OPC "Nürburgring Edition" met 154 kW/210 pk, die in een beperkte serie van ongeveer 500 eenheden wordt aangeboden. Hij onderscheidt zich van de vertrouwde Corsa OPC door een verhoging van het vermogen van 192 tot 210 pk en van het koppel tot 250 in plaats van 230 newton­meter. Een mechanisch meerplaatsdifferentieel met beperkte slip, een nieuw sport­onderstel ontwikkeld in samenwerking met Bilstein en een zeer krachtig remsysteem van Brembo verhogen de aandrijfkracht en de stabiliteit. 

De gebruikelijke prestatiecijfers geven aan dat de OPC-ingenieurs alweer een dynamisch pakket van topklasse hebben ontwikkeld. De Corsa OPC “Nürburgring Edition” accelereert in slechts 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 230 km/u. De zuinigheid van zijn Euro 5 ECOTEC motor blijkt uit het (gemengd) MVEG normverbruik (7,6 l/100 km) en de CO2-uitstoot (178 g CO2/km).

In het segment van de prestatiegerichte middenklassers wordt de Insignia OPC met 239 kW/325 pk nu ook aangeboden in een "Unlimited" versie. Anders dan bij het basismodel is de topsnelheid van deze wagen niet elektronisch begrensd op 250 km/u. Afhankelijk van de koetswerkuitvoering en de versnellingsbak bereikt hij een topsnelheid tot 270 km/u. Om het potentieel van het snelste productiemodel van het merk doeltreffend en veilig te gebruiken, is een exclusieve Opel Performance rij-opleiding voor bestuurders inbegrepen bij de aankoopprijs. 

Zoals alle Opel Performance modellen werden de Corsa OPC "Nürburgring Edition" en de Insignia OPC "Unlimited" op de Nordschleife van de Nürburgring aan een veeleisend testprogramma over 10.000 kilometer onderworpen om hun uithoudingsvermogen aan te tonen en de componenten van onderstel en aandrijflijn te optimaliseren. De globale belasting van het voertuig bereikte hierbij een factor 18, wat overeenstemt met 180.000 kilometer op normale wegen.

Het merk OPC: prestaties en passie sinds 1999

Het Opel Performance Center (OPC), dat sinds 1999 verantwoordelijk is voor de sportieve accenten in het modellengamma van Opel, is een belangrijk element voor het waarden­profiel van het merk. OPC belichaamt een hoge gevoelswaarde en een passie voor opvallend design, geavanceerde technologie en buitengewone rijeigenschappen. Modellen die de naam "OPC" dragen, zijn gepositioneerd als sportieve topversies van de diverse modellenlijnen en illustreren het hoge potentieel en de technische onderlegdheid van het merk.

Door de jaren heen hebben de OPC-modellen niet alleen een reputatie opgebouwd als prestatiegerichte merkambassadeurs met een hoge emotionele factor, maar waren ze ook commercieel succesvol: van 1999 tot op vandaag werden wereldwijd ongeveer 60.000 exemplaren verkocht. De grootste bestseller was de Astra OPC (ongeveer 22.000 eenheden, 1999-2000 en 2002-2010), vóór de Zafira OPC (ongeveer 15.600 eenheden, 2001-2010) die, als snelste Europese monovolume, een nieuwe sportieve niche introduceerde in het monovolumesegment. Hij wordt gevolgd door de Corsa OPC, met ongeveer 14.500 verkochte exemplaren (2007-2010).

De OPC-modellen in de klasse van de prestatiegerichte middenklassers leverden eveneens een belangrijke bijdrage tot het verkoopsucces. De Vectra OPC legde de basis met meer dan 3.000 verkochte eenheden (2005-2008). Voortbouwend op dat succes versterkte de in 2009 gelanceerde Insignia OPC de trend, met meer dan 3.000 verkochte exemplaren in zijn eerste twee jaren (2009-2010).

De belangrijkste markten waren Duitsland (ongeveer 33 procent), Groot-Brittannië (ongeveer 28 procent) en Zwitserland (ongeveer 14 procent).

Sportieve flair: “OPC Line” voor seriemodellen van Opel 

Naast de prestatiegerichte kopers van OPC-modellen personaliseren heel wat automobilisten hun seriemodel van Opel met "OPC Line" accessoires van topkwaliteit. Voor nieuwe auto's kunnen die rechtstreeks als fabrieksopties worden besteld. Mensen die al een Opel hebben, kunnen hun wagen achteraf laten uitrusten door een officiële Opel servicepartner.

De OPC Line bevat koetswerkonderdelen, lichtmetalen velgen en interieurdetails zoals stuurwielen en versnellingshendels, die door ontwerpers en ingenieurs van Opel speciaal werden ontwikkeld en geoptimaliseerd voor het betrokken model. Deze artikelen voldoen aan de hoogste eisen inzake kwaliteit en toleranties, en worden geleverd met een fabrieks­garantie van 24 maanden.

Populair en exclusief: OPC Performance Driver Training

De exclusieve OPC Performance Training cursussen, die sinds de herfst 2006 worden gegeven, zijn uitermate populair bij ambitieuze bestuurders en zijn altijd lang vooraf volgeboekt. Zij richten zich niet alleen op Opel rijders of eigenaars van OPC-modellen, maar ook op bestuurders van andere merken.

De exclusiviteit van dit evenement, dat één dag duurt, begint al bij de locatie. Het gebeurt allemaal in het doorgaans zorgvuldig afgeschermde Opel test center in Dudenhofen, waar prototypes en toekomstige Opel modellen worden ontwikkeld voor serieproductie. De deelnemers leren de dynamiek van de OPC-modellen op gecontroleerde en veilige wijze te gebruiken. De cursussen worden gegeven door een professioneel team van rij-instructeurs onder leiding van de vroegere fabriekspiloot van Opel, winnaar van Le Mans en merk­ambassadeur Joachim Winkelhock. De opleiding beoogt bovenal maximaal rijplezier door maximale wagenbeheersing.

Blikvanger: "OPC Race Camp": talentenjacht voor racepiloten

Het opleidingsconcept voor prestatiegerichte automobilisten diende ook als basisidee en basistraining voor het "OPC Race Camp". Deze originele sportformule, ontwikkeld door Opel, onderscheidt zich door diverse innovatieve aspecten: alleen gewone bestuurders die blijk geven van talent, mogen eraan deelnemen. De selectie en de diverse opleidingsfasen worden georganiseerd volgens de populaire afvallingsformule – en de winnaars zullen voor Opel rijden in de 24 Uren op de Nürburgring.

De eerste twee seizoenen (2008, 2010) werden enthousiast onthaald door het publiek en de media. Meer dan 22.000 aspirant-racepiloten stelden hun kandidatuur voor het tweede seizoen, 750 onder hen haalden de shortlist. De beste acht bereikten na 12 selectiefasen hun ambitieuze doel. Met twee Astra racewagens van meer dan 300 pk namen zij niet alleen deel aan de legendarische langeafstandsrace in de "groene hel", maar speelden zij er ook een hoofdrol in. De hoge normen en kwaliteit van het trainingsconcept kwamen duidelijk tot uitdrukking in het eindresultaat. In een deelnemersveld van net geen 200 wagens, wiel aan wiel met beroepspiloten en racelegenden zoals Hans-Joachim Stuck, veroverden de "race camp rookies" de plaatsen 2 en 3 in hun klasse en 19 en 22 in de algemene rangschikking.

Groots opgezet OPC-project: derde generatie van Astra OPC

Autoliefhebbers en Opel fans wachten ongeduldig op het volgende OPC-project. De OPC-ingenieurs plannen de introductie van de derde generatie van de Astra OPC. Als topmodel in het Astra gamma zal de binnenkort te lanceren Astra OPC een nieuw hoofdstuk in het segment van de compacte sportwagens schrijven. Op het autosalon van Parijs 2010 liet Opel met de Astra GTC Paris designstudie al een glimp zien van de dynamische lijnen, de uitgesneden oppervlakken en de krachtige uitstraling. De krachtbron van het dynamische driedeursmodel, een spitstechnologische turbomotor met directe benzine-injectie, verried al de verbluffende rijdynamiek en het prestatiepotentieel van de toekomstige Astra OPC.

 

Mijlpalen OPC

1997: Oprichting Opel Performance Center (OPC)

1999: Commerciële lancering van de eerste Astra OPC generatie (atmosferische 2,0-liter motor, 118 kW/160 pk) – de beperkte serie van 3.000 exemplaren is na vier maanden uitverkocht.

2001: Commerciële lancering van de eerste Zafira OPC generatie (2,0-liter turbomotor, 147 kW/200 pk) – ongeveer 12.000 exemplaren verkocht tot de facelift in 2005.

2002: Commerciële lancering van de tweede Astra OPC generatie (2,0-liter turbomotor, 147 kW/200 pk) – verkrijgbaar als driedeurs en als break.

2004: Lancering van de OPC Line.

2005: Commerciële lancering van de huidige Astra OPC (2,0-liter turbomotor, 177 kW/240 pk); commerciële lancering van de tweede Zafira OPC generatie (2,0-liter turbomotor, 177 kW/240 pk); commerciële lancering van de Vectra OPC (2,8-liter V6-turbomotor, 188 kW/255 pk) – verkrijgbaar als berline en als break.

2006: Commerciële lancering van de Meriva OPC (1,6-liter turbomotor, 132 kW/180 pk) (niet aangeboden in België); 2,8-liter V6-turbomotor met 206 kW/280 pk voor de Vectra OPC.

2007: Commerciële lancering van de Corsa OPC (1,6-liter turbomotor, 141 kW/ 192 pk); optioneel verkrijgbare zestraps automaat voor de Vectra OPC.

2008: Speciale serie Astra OPC "Nürburgring Edition" in beperkte oplage (niet aangeboden in België).

2009: Commerciële lancering van de Insignia OPC – verkrijgbaar als 4-/5-deurs berline en als Sports Tourer – het seriemodel met de krachtigste motor (239 kW/325 pk) uit de geschiedenis van Opel.

2010: Sluitstuk van het tweede seizoen van de Opel talentenjacht voor racepiloten "OPC Race Camp": 2e en 3e plaats in hun klasse (SP3T) en 19e en 22e plaats in de algemene rangschikking (196 wagens) voor de twee Astra racewagens in de 24-Urenrace op de Nürburgring.

Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC


More Videos on opel.tv