Opel Mokka

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

17 oktober 2012

Opel Mokka SUV: compact in omvang, groots in prestaties

  • Eerste voertuig van Duitse fabrikant in subcompacte SUV-markt
  • Opel introduceert technologieën zoals adaptieve verlichting en frontcamera in segment
  • Efficiënte, intelligente vierwielaandrijving past zich automatisch aan rijomstandigheden aan
  • Krachtige vormgeving, grootse flexibiliteit en wendbaarheid, laag brandstofverbruik
  • “Made in Germany” chassis voor de Europese klant
  • Al meer dan 40.000 bestellingen; prijzen in België vanaf 17.490 euro

De volledig nieuwe Opel Mokka heeft de harten van zijn potentiële kopers veroverd. Op de vooravond van de marktlancering waren er in Europa al meer dan 40.000 bestellingen binnen voor de SUV (oktober 2012). Er is bijzonder veel vraag naar deze auto in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Rusland. Opel is met de Mokka, die in sommige markten reeds sinds juni besteld kan worden, de eerste Duitse fabrikant die actief is in het snelgroeiende segment van subcompacte Sports Utility Vehicles (SUV B-segment). De 1,6-liter ecoFLEX basisuitvoering van de Mokka met een vermogen van 85 kW/115 pk kan besteld worden vanaf 17.490 euro (incl. btw). Bovendien worden varianten van de Mokka aangeboden met een benzinemotor met turbocompressor en een vermogen van 103 kW/140 pk of een 1,7-liter dieselmotor van 96 kW/130 pk.

“Nu we de Mokka hebben, wordt een nieuw hoofdstuk van ons productoffensief aangesneden. Onze succesvolle verkoop bewijst dat de Mokka in de schijnwerpers staat. Zijn technologieën en dynamische en krachtige design vallen in de smaak bij onze klanten. Hij legt nieuwe normen op in zijn segment,” zegt Opel Vice President, Sales, Marketing and Aftersales, Alfred E. Rieck.

Ondanks zijn 4,28 meter lengte, biedt de Mokka ruim plaats voor vijf personen in een comfortabele zitpositie. Opel lost ook zijn belofte in om aantrekkelijke vormgeving te combineren met innovatieve technologieën en geavanceerde functionaliteit, zodat deze bereikbaar worden voor een bredere groep klanten. Verder introduceert de Opel Mokka voor het eerst ergonomische zetels in de subcompacte SUV-markt, evenals adaptieve verlichting (AFL+) en de geïntegreerde FlexFix-fietsendrager. Standaardvoorzieningen die het rijcomfort en de veiligheid verbeteren op alle Mokka-versies, zijn de elektronische stabiliteitscontrole ESC (Electronic Stability Control) en de tractiecontrole TC, naast de vertrekhulp voor hellingen HSA (Hill Start Assist) en de hulp bij afdalen HDC (Hill Descent Control). De Mokka is niet alleen verkrijgbaar met voorwielaandrijving (FWD), maar ook met intelligente vierwielaandrijving (AWD). De optionele AWD-technologie herkent automatisch wanneer tractie nodig is op alle vier de wielen en zorgt er indien nodig voor dat de tractie het maximumniveau bereikt.

Voor- of vierwielaandrijving: dynamisch rijden voor een actieve levensstijl

De Opel Mokka combineert functionaliteit en een comfortabele hoge zitpositie met de smaak voor avontuur. Een van de belangrijkste aandachtspunten tijdens de ontwikkeling van de Mokka was het chassis van Duitse makelij. Het chassis van de Mokka werd specifiek afgestemd op de dagelijkse behoeften van de Europese klanten en is ook erg geschikt voor gebruik op alle terrein.

De Mokka is niet alleen met voorwielaandrijving (FWD), maar ook met vierwielaandrijving (AWD) verkrijgbaar, voor een betere tractie en soepeler rijgedrag. De AWD-technologie is efficiënt, intelligent en betaalbaar. De belangrijkste onderdelen van het AWD-systeem zijn het voorasdifferentieel, de cardanas, de 4x4-achterasaandrijving en de besturingsmodule, evenals de elektromagnetische meervoudige plaatkoppeling. De besturingsmodule ontvangt voortdurend gegevens van de sensoren. Op een droog wegdek drijven de voorwielen het voertuig aan, waardoor hetbrandstofverbruik beperkt blijft. Naargelang de wegtoestand verschuift de aandrijving van 100 procent voorwielaandrijving naar een maximale koppelverdeling van 50 procent op de voor- en achteras, bijvoorbeeld wanneer de weg bedekt is met een dikke laag water. Wanneer meer tractie nodig is, draagt de elektronische koppeloverdracht (torque transfer device, TTD) het koppel automatisch en naadloos over op de achterwielen. Het AWD-systeem scherpt het sowieso al wendbare rijgedrag van de Mokka verder aan. Dat is vooral voelbaar wanneer de auto snel moet vertrekken of bochten neemt bij hoge snelheid. Het systeem wordt automatisch en in een fractie van een seconde ingeschakeld zodra de wielen slippen door een gebrek aan tractie en detecteert tevens wanneer AWD niet langer nodig is. Het biedt nog beter rijgedrag in bochten en levert maximale tractie in dergelijke situaties. Het volledige AWD-systeem weegt in totaal slechts 65 kilogram, zodat de auto milieuvriendelijk en zuinig blijft.

Het chassis van de Mokka staat garant voor maximaal rijcomfort en ideale wegligging – zelfs in lastige rijomstandigheden. Om dat te bereiken, hebben de ingenieurs van Opel de beproefde MacPherson-veerpoten op de vooras verder ontwikkeld. Er werden veren voor zijdelingse belasting toegevoegd om de zijwaartse krachten te compenseren. Er werden ook dubbele veerpoten, stevige stabilisatoren en lagerschalen met dubbele verbinding aangebracht om de wegligging en rijervaring te verbeteren en lawaai en trillingen te beperken. Op de achterophanging bouwde het team ingenieurs van Opel vóór de wielen een buisvormige torsiebalk met een U-vormige doorsnede in.

Bovendien opteerden de ingenieurs van Opel voor een geavanceerde elektrische stuur­bekrachtiging (EPS of Electric Power Steering), waarmee de mogelijkheden van het chassis optimaal kunnen worden benut. Dit systeem levert meer snelheidsgevoelige stuurondersteuning met een hoog reactievermogen.

Behendig en efficiënt – twee benzinemotoren en één dieselmotor

Het vermogen wordt door drie zuinige motoren geleverd. Alle handgeschakelde versnellingsbakken zijn uitgerust met het brandstofbesparende Start/Stop-systeem van Opel. Het benzineaanbod bestaat uit een 85 kW/115 pk sterke 1,6-liter motor met natuurlijke aanzuiging en een koppel van 155 Nm die 6,5 liter brandstof per 100 km verbruikt en 153 g/km CO2 uitstoot, naast een 103 kW/140 pk sterke 1.4 Turbo met een koppel van 200 Nm. Deze laatste zal aanvankelijk met dezelfde handgeschakelde versnellingsbak verkrijgbaar zijn, maar later ook met een automatische versnellingsbak. De 4x4-Mokka Turbo met handgeschakelde zesversnellingsbak bereikt een topsnelheid van 190 km/u. Vanuit stilstand bereikt de auto een snelheid van 100 km/u in 9,9 seconden. Het brandstofverbruik bij de standaardrit bedraagt 6,4 l/100 km, met een uitstoot van149 g/km CO2.

Klanten die een dieselmotor verkiezen, kunnen de Mokka bestellen met een 1.7 CDTI-motor met turbocompressor, een vermogen van 96 kW/130 pk en een maximumkoppel van 300 Nm. Deze motor is verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak en voor- of vierwielaandrijving of met een automatische zesversnellingsbak en voorwiel­aandrijving. Met FWD en een handgeschakelde versnellingsbak heeft de dieselmotor slechts 4,5 liter brandstof per 100 kilometer nodig in een gecombineerde cyclus. Dat stemt overeen met een CO2-uitstoot van 120 g/km. De 1.7 CDTI is dus een van de meest brandstofzuinige voertuigen in zijn segment. De cijfers spreken voor zich: met een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving bereikt de Mokka een topsnelheid van 187 km/u. Een sprint vanuit stilstand tot 100 km/u duurt slechts 10,5 seconden.

Rijhulpsystemen voor de bestuurder verhogen veiligheid en comfort

Met de gloednieuwe Mokka SUV introduceert Opel voor het eerst zijn unieke, in Duitsland ontwikkelde rijhulpsystemen voor de bestuurder in het subcompacte SUV-segment. Technologieën voor meer veiligheid en comfort, die enkel bij Opel verkrijgbaar zijn, worden nu aan een breder publiek aangeboden. Dat is onder andere het gesofisticeerde elektronische stabiliteitsprogramma ESP®Plus (Electronic Stability Program) met Hill Start Assist (vertrekhulp bij hellingen, HSA) en Hill Descent Control (hulp bij afdalen, HDC) voor een comfortabelere rijervaring op bergachtig terrein. De tractiecontrole is standaard aanwezig in alle versies van de Mokka en werkt als een sperdifferentieel. Hij voorkomt doorslippende wielen en ondersteunt de vierwielaandrijving van de Mokka met speciale algoritmes om het rijgedrag van de auto te verbeteren. Nog een belangrijk rijhulpsysteem voor de bestuurder dat verkrijgbaar is in de Mokka is AFL+, het adaptieve verlichtings­systeem van Opel op basis van de derde generatie bi-xenon koplampen. Het past de intensiteit en het bereik aan voor de best mogelijke verlichting op stads- of plattelands­wegen, maar ook op de autosnelweg. Enkele van de verschillende functies zijn het slechtweerlicht, vergroot grootlicht, statisch bochtenlicht, dynamisch bochtenlicht, daglicht met leds en de grootlichtassistent. Die laatste functie past het grootlicht zo aan dat achter- of tegenliggers niet verblind worden.

De tweede generatie van de vooraan geplaatste Opel Eye camera is de basis van de Forward Collision Alert (FCA, vooraanrijdingsassistent), de Traffic Sign Recognition (TSR, verkeersbordassistent) en de Lane Departure Warning (LDW, rijstrookassistent). De vooraanrijdingsassistent (FCA) waarschuwt de bestuurder met een luid alarmsignaal en een visuele waarschuwing als een botsing met het voorliggende voertuig nakend is. Naast de rijstrookassistent, die bestuurders waarschuwt wanneer ze per ongeluk hun rijstrook verlaten, ontwikkelden de ingenieurs de verkeersbordassistent verder. De nieuwe camera vooraan herkent nu niet alleen ronde verkeersborden, maar ook rechthoekige borden zoals op autosnelwegen of speelzones op straat, en andere snelheidsbeperkingen. De camera detecteert ook dynamische ledborden. Hij helpt zo verkeersovertredingen en ongevallen veroorzaakt door vermoeidheid te vermijden. Het parkeren wordt nu gemakkelijker met de parkeersensoren vooraan en achteraan.

Gezond en comfortabel: ergonomische AGR-zetels en de FlexFix-fietsendrager

De Opel Mokka kan uitgerust worden met ergonomische zetels die goedgekeurd zijn door de onafhankelijke rugspecialisten van AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V”). De in acht richtingen verstelbare bestuurderszetel is de eerste door AGR goedgekeurde zetel in het SUV B-segment. De zetel moest beantwoorden aan een lijst van tien criteria. Zo moet de ondersteuning van de onderkant van de wervelkolom in vier richtingen verstelbaar zijn en moeten de contouren van de rugleuning zich heel nauwkeurig aan de natuurlijke buiging van de ruggengraat aanpassen. De ergonomische zetel biedt nog veel andere verstel­mogelijkheden, zoals een kantelbeweging, extra lendensteun en dijverlenging. De hoofd­steunen zijn in vier richtingen verstelbaar.

De laadcapaciteit van de Mokka kan uitgebreid worden met de tweede generatie van de FlexFix-fietsendrager. Het optionele draagsysteem, dat exclusief is voor Opel, zit in de achterbumper van het voertuig geïntegreerd en is daardoor altijd beschikbaar. Met de standaardversie van het FlexFix-systeem kan de Mokka één fiets van maximaal 30 kg vervoeren. Als daar het verlengstuk opgeklemd wordt, kunnen twee extra fietsen mee. Het totale laadvermogen bedraagt dan 60 kilogram. Zelfs wanneer het volledig geladen is, kan het FlexFix-systeem zo worden gekanteld, dat de achterklep van het voertuig gemakkelijk open kan, waardoor men snel toegang krijgt tot de kofferruimte van de Mokka. Bovendien kan de achterbank van de Mokka in een verhouding van 60/40 neergeklapt worden, om een bijkomende vlakke laadruimte te creëren. Met al deze elementen is de Mokka de perfecte oplossing voor mensen met een actieve levensstijl en hoge verwachtingen.

Krachtig SUV-ontwerp met een verfijnde functionaliteit

De nieuwe SUV van Opel reflecteert de traditionele troeven van het merk: rijdynamiek, flexibiliteit voor het dagelijkse leven en emotionele vormgeving. Met de Mokka krijgt de ontwerpfilosofie van Opel – een combinatie van beeldende kunst en Duitse precisie – een nieuwe uitdrukking in een compacte SUV. De Opel Mokka wordt gekenmerkt door een krachtige aanblik met gebeeldhouwde en elegante trekken, maar oogt ook sportief met zijn gespierde en atletische lijnen. De uitgesproken voorgrille, de beschermende bekleding rond de bumpers en de wielkasten worden versterkt door de typische ‘sikkel’ van Opel op de zijkant, die naar achteren toe omhoog zwiept. De sportieve en gespierde bouw van de Mokka wordt extra in de kijker gezet door zijn hogere bodemspeling, waardoor hij ook geschikt is voor grindwegen, en zijn 1.540 mm spoorbreedte.

De binnenkant van de nieuwe Mokka is al even typisch voor Opel. Sculpturale design­elementen zijn gevat in het kenmerkende vleugelvormige instrumentenbord van Opel en in de kunstzinnig gevormde deuroppervlakken. Karakteristieke Opel-waarden zoals veelzijdigheid en gebruikersvriendelijke functionaliteit zijn ook zichtbaar: van de dubbele configuratie van het handschoenenvakje in het instrumentenbord over het gesloten opbergvak in de tunnelconsole tot de diepe zijvakken onderaan in zowel de voor- als de achterdeuren. Met een laadruimte van 1.372 liter en tot 19 opbergmogelijkheden is duidelijk tegemoetgekomen aan de functionele behoeften van gezinnen.

Met al deze kenmerken voldoet de Opel Mokka aan de vereisten van het dagelijkse leven en staat hij al even goed zijn mannetje in het weekend. Als subcompacte SUV voelt hij zich zowel in de stad als daarbuiten thuis. Onderzoek heeft aangetoond dat de doorsnee Mokka-klant van middelbare leeftijd is en er een erg actieve levensstijl op nahoudt, waarin vrijetijdsbesteding een centrale rol speelt. Daarom is de Mokka, met zijn vele extra opties en de exclusieve technologieën van Opel, zoals de vooraan geplaatste Opel Eye camera en de FlexFix-fietsendrager, perfect voor wie een evenwicht zoekt tussen het drukke leven van alledag en ontspanning. Met zijn baanbrekende SUV-verschijning is de Opel Mokka erg aantrekkelijk voor nieuwe klanten.