Opel Corsa

Print Print   |  Send Email  |  Share Add This  

Opel Corsa 2011: nieuwe sportieve look en groene dynamiek

  • Efficiënte kracht: Corsa ecoFLEX met 70 kW/95 pk nu met Start/Stop, goed voor 94 g/km CO2
  • Sportief: gemoderniseerde outfit geeft Corsa nieuwe familielook van Opel
  • Individueel: nieuwe afwerkingsniveaus en Linea Pack voor meer personaliseringsmogelijkheden

De facelift van de Opel Corsa gaat voort: nadat hij in 2010 onderhuids werd aangepakt, krijgt Opels succesvolle kleine wagen een nieuwe garderobe voor 2011. Zijn hertekende neus geeft hem een sportievere, expressievere look en maakt hem direct herkenbaar als een lid van de nieuwe Opel-familie. De nieuwe koetswerkkleuren en interieuruitvoeringen maken hem aantrekkelijker dan ooit tevoren. De Corsa kan voortaan ook uitgerust worden met een nieuw multimedia-infotainmentsysteem, ‘Touch & Connect’ gedoopt met een
5”-aanraakscherm in kleur, een navigatiesysteem met volledige dekking voor 28 Europese landen, Bluetooth, iPod- en usb-aansluitingen aan een erg competitieve prijs.

Hoewel alle motoren in 2010 werden herwerkt om meer vermogen te leveren tegen een lager verbruik en lagere CO2-emissies, verhoogt de nieuwe 1.3 CDTI ecoFLEX met 70 kW/95 pk en ‘Start/stop’-technologie het globale rendement van de Corsa nog meer. De driedeursversie stelt zich tevreden met slechts 3,5 liter diesel per 100 kilometer en stoot zo slechts 94 gram CO2 per kilometer uit. Start/Stop maakt het mogelijk om het verbruik in de stad nog verder terug te dringen tot 4,2 liter per 100 km, tegenover 4,6 l/100 km en 98 g/km CO voor de vorige Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX.

Een complete familie die voortdurend evolueert

De Opel Corsa, een belangrijke speler op de Europese markt sinds 1982, biedt een van de meest uitgebreide gamma’s in zijn segment. Hij bestaat in twee verschillende koetswerk­vormen: de coupéachtige driedeurs en de gezinsvriendelijke vijfdeurs, naast de de commerciële variant Corsavan. Binnenin blijft de Corsa verleiden met één van de ruimste en meest aantrekkelijke interieurs in zijn klasse. Hij biedt ook heel wat innovatieve voorzieningen die zijn concurrenten niet hebben, zoals een verwarmbaar stuur of de geïntegreerde fietsdrager ‘FlexFix’, evenals heel wat voorzieningen die zelden verkrijgbaar zijn in dit segment, zoals de meesturende halogeenkoplampen AFL (Adaptive Forwerd Lighting), de vertrekhulp voor hellingen HSA (Hill Start Assist) en het panoramische zonnedak.

Het motorgamma van de Opel Corsa heeft vermogens van 48 kW/65 pk tot 141 kW/ 192 pk. Deze motorfamilie werd in 2010 opgewaardeerd met meerdere nieuwe motoren die aan de Euro 5-normen voldoen, het verbruik en de CO2-uitstoot met tot 13 procent drukken en tegelijk het vermogen in de meeste gevallen verhogen. Om de bestuurders te helpen om hun verbruik zelfs in een krachtige versie te drukken, werd op het instrumenten­bord een opschakelindicator aangebracht.

De herwerkte 1,6-liter turbomotor met 141 kW/192 pk van de OPC-versie blijft de topmotor in het Corsa-gamma. Het gezicht van de Corsa OPC werd hertekend met nieuwe koplampen en een nieuw radiatorrooster zodat hij beter aansluit bij de rest van het nieuwe gamma.

Aan dieselzijde leveren de twee versies van de 1.3 CDTI maximumvermogens van 55 kW/ 75 pk en 70 kW/95 pk terwijl ze weinig diesel verbruiken, met waarden die tussen 3,5 en 4,2 liter per 100 kilometer blijven

Flair en personalisering voor elke smaak

De vier uitrustingsniveaus Essentia, Black Edition, Enjoy en Cosmo, waarmee klanten hun Corsa volledig volgens hun wensen kunnen personaliseren, werden eveneens herwerkt voor 2011. Zowel langs binnen als langs buiten zijn er nieuwe, eigentijdse kleuren en sierlijsten. Naast Charcoal kan het Enjoy-interieur ook worden afgewerkt met een meer expressieve inleg in de kleuren Tabasco Orange en Steel Blue. Het nieuwe gamma koetswerkkleuren omvat het het verfijnde ‘Guacamole’ gebroken wit, het opvallende ‘Grasshopper’ groen en het gedurfde ‘Henna’ roodbruin.

Het nieuwe, optionele ‘Linea’-pack met twee brede strepen die zich over de hele lengte van het koetswerk uitstrekken en bijpassende gekleurde 17”-velgen en buitenspiegel­behuizingen, zorgt voor een sportieve look. Het Pack is verkrijgbaar op de versies Enjoy en Cosmo.

Kleine bestseller met verbeterde technologie en topkwaliteit

De Corsa onderging in 2010 aanzienlijke chassisverbeteringen om het rijcomfort en stuurgevoel te verbeteren en de richtingsstabiliteit te verhogen zonder daarbij te raken aan de alom gelauwerde wendbaarheid en het rijplezier.

Schokdempers, veren, stabilisatorstangen, de achteras, de stuurinrichting en de software van de elektrische stuurbekrachtiging (EPS) werden herzien om de Corsa meer verfijning en de stuureigenschappen en het rijcomfort van een auto uit een duurdere klasse te geven. Het ABS en ESPPlus in de Corsa ondersteunen de intern geventileerde schijf­remmen vooraan en bieden bijkomende functies: in een noodgeval wordt behalve de remassistent en de elektronische remkrachtverdeling ook de remcontrole geactiveerd.

Behalve zijn gespierde, dynamische vormgeving en zijn rijplezier biedt de Corsa de klanten ook topkwaliteit. In het kwaliteitsrapport 2010 van het Duitse DEKRA werd de Corsa uitgeroepen tot winnaar in de totaalstand, met het laagste defectenpercentage van alle geteste voertuigen. Het onafhankelijke DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) ontwikkelt totaaloplossingen voor veilige en doeltreffende mobiliteit en is de Europese marktleider inzake technische expertises.

De Corsa is een erg populaire wagen in het Europese segment van de kleine wagens of supermini’s. Hij neemt ongeveer 30 procent van de totale Opel/Vauxhall-verkoop voor zijn rekening en behoort tot de marktleiders in zijn segment. De voorbije drie jaar werden er jaarlijks gemiddeld 400.000 exemplaren van verkocht.

De Corsa werd ontworpen en ontwikkeld in Rüsselsheim (Duitsland) en loopt van de band in Zaragoza (Spanje) en Eisenach (Duitsland).