Opel Combo Cargo

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

29 maart 2012

Nieuwe Opel Combo: veelzijdige bestelwagen of personenauto

  • Leverbaar als gesloten bestelwagen Cargo of in passagiersuitvoeringen Combi en Tour
  • Bedrijfswagenaanbod nu nog uitgebreider – productgamma nu volledig
  • Uitgebreide keuze uit zes motoren op diesel, benzine en aardgas
  • Best toegankelijke laadruimte, grootste volume en laadvermogen
  • Prijzen vanaf 12.915 euro (exclusief btw) voor het basismodel

De derde generatie Opel Combo legt de lat hoger waar het gaat om verscheidenheid aan uitvoeringen en is de beste in het Van-B segment in Europa qua functionaliteit en bruikbaarheid. Met zijn vele mogelijkheden vormt de Combo de perfecte afronding van het aanbod van Opel op het gebied van lichte bestelwagens en gezins- en vrijetijdswagens.

Dit manusje-van-alles is in meerdere carrosserie-uitvoeringen leverbaar en is gebaseerd op de Doblò (Internationale Bestelwagen van het Jaar 2011) van Fiat, waar Opel nauw mee samenwerkt. Het doel van deze strategische samenwerking is van Opel een grotere speler te maken op het gebied van bedrijfswagens. Naast zijn grotere broertjes, de Vivaro (D-segment tot 2,9 ton) en Movano (E-segment tot 4,5 ton), is de Combo nu leverbaar in drie scherp gepositioneerde uitvoeringen. Dit drietal versterkt de positie van Opel op het gebied van bedrijfswagens en is één van de steunpilaren van het merk.

Volgens de voorspellingen zal het Van-B segment tot het jaar 2015 groeien met in totaal een miljoen auto's. De verwachting is dat 62 % van de verkochte Combo’s in Europa een Cargo bestelwagen zal zijn en 38 % de Tour passagiersuitvoering. Specifiek voor de Belgische en Luxemburgse markt geldt net het omgekeerde en neemt de passagiers­uitvoering 60% van het volume voor zijn rekening.

Opel heeft de Combo sinds 1985 in zijn assortiment en de huidige generatie stamt uit 2001. De veelzijdige combinatie van gezinswagen, vrijetijdswagen en bestelwagen is nog altijd uitermate populair. Zelfs het uitlopende model van de Combo, de voorganger van de nieuwe Combo, hoorde in zijn nadagen nog altijd tot de top drie in zijn segment in Europa.

Variatie in carrosserievarianten

De Combo is breed inzetbaar dankzij het grote aantal leverbare uitvoeringen. Zo zijn er twee basistypes van carrosserievarianten: met korte of lange wielbasis (2.755 resp. 3.105 mm). Beide uitvoeringen zijn leverbaar als bestelwagen (Cargo) met of zonder ramen en in vijf- of zevenzits passagiersuitvoering (Tour). De versies met korte wielbasis worden naar keuze geleverd met standaarddak of met verhoogd dak (alleen mogelijk op Combo Tour Enjoy). Het aanbod Combo's vormt zo een flexibele basis voor zowel zakelijk gebruik als voor veelzijdig gezins- en vrijetijdsgebruik.

Grootste laadvermogen en -volume in zijn klasse

De nieuwe Opel Combo gesloten bestelwagen staat in zijn segment op vele punten aan de kop. Zo heeft de Cargo-uitvoering de langste wielbasis in zijn segment (3.105 mm), het grootste laadvermogen in zijn segment tot 1 ton (inclusief bestuurder), de grootste laadruimte in zijn segment met maximaal 4,6 m3 en de hoogste toegelaten asbelasting op de achteras (1.450 kg). De Combo heeft verder in zijn segment ook de langste laadlengte en -hoogte van respectievelijk 3.400 en 1.550 mm en de grootste deuropening met zijn achterdeur van 1.455 mm hoog en 1.231 mm breed en heeft met 545 mm tot slot ook nog de laagste tildrempel in zijn segment.

De Combo Combi voor passagiersvervoer heeft vijf zitplaatsen en een korte of lange wielbasis, standaard schuifdeuren en een achterklep of asymmetrische achterdeuren. De passagiersuitvoering heeft een imposante laadruimte met een inhoud van maximaal 3.200 liter (Combo Combi met lange wielbasis) en een laadvermogen van maximaal 800 kg.

De Tour passagiersuitvoering met vijf en optioneel zeven zitplaatsen en korte wielbasis is ook leverbaar met een verhoogd dak in de Enjoy uitvoering.

Uitgebreide keuze uit motoren

De nieuwe Opel Combo biedt een brede en concurrerende serie aandrijvingen, met vier dieselmotoren, een benzinemotor en een motor op gecomprimeerd aardgas (CNG) die ook op benzine kan lopen. Alle motoren zijn verkrijgbaar met de uiterst efficiënte en milieu­vriendelijke ecoFLEX technologie compleet met Start/Stop-systeem (uitgezonderd CNG). De lage uitstoot van het basismodel 1.3 CDTI dieselmotor en van de CNG-uitvoering van de Combo bezorgen deze motoren eveneens het ecoFLEX-label.

De dieselmotoren in de nieuwe Opel Combo hebben de nieuwste common-rail technologie, een katalysator en een roetfilter. De 1.3 CDTI ecoFLEX versie met 66 kW/90 pk en een koppel van 200 Nm heeft een brandstofverbruik van 4,8 tot 4,9 l/100 km, en een CO2-uitstoot van niet meer dan 126 tot 129 g/km, afhankelijk van carrosserie-uitvoering, afwerking en hoogte. Dit betekent dat deze motoren voor hun cilinderinhoud tot de zuinigste in het Van-B segment behoren. Een 1.6 CDTI-motor met eveneens 66kW/90 pk maar met een koppel van 290 Nm is alleen in het topmodel Combo Tour voor personen­vervoer verkrijgbaar. Deze wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of optioneel met een easytronic vijfversnellingsbak. De 1.6 CDTI met 77 kW/105 pk is een krachtigere uitvoering, maar de allersterkste motor voor de Combo is de 2.0 CDTI met 99 kW/135 pk. Deze wordt geleverd met handgeschakelde zesversnellingsbak en met een koppel van 320 Nm behoort deze uiterst sterke motor tot de absolute top in zijn klasse.

Klanten die van een soepele benzinemotor houden, zullen niet teleurgesteld worden door de 1,4-liter motor met 70 kW/95 pk. Wie de voorkeur geeft aan een alternatieve brandstof, kan opteren voor de Combo 1.4 CNG ecoFLEX met 88 kW/120 pk. Deze motor is ontworpen voor gebruik van zowel CNG als benzine en is bijzonder zuinig en milieu­vriendelijk. De 1.4 CNG ecoFLEX-uitvoering wordt geleverd met een benzinetank van 22 liter en CNG-tanks met een totale inhoud van 95 of 130 liter (alleen voor de uitvoering met lange wielbasis) wat een respectabele actieradius oplevert van respectievelijk 625 en 750 km.

Lange intervallen tussen onderhoudsbeurten, lage bedrijfskosten

Mede dankzij de lange intervallen tussen onderhoudsbeurten blijven de bedrijfskosten laag: voor de uitvoeringen op benzine of CNG wordt een interval van 30.000 km aanbevolen. Voor de diesel-uitvoering is dit 35.000 km of 1 jaar. Een laag brandstof­verbruik en lage onderhoudskosten maken de Combo tot één van de goedkoopste wagens in het Europese Van-B segment.

Een recent onderzoek in Duitsland met de exploitatiekosten als onderwerp toont aan dat na drie jaar en 90.000 gereden kilometers, de Combo Cargo 1.3 CDTI 39,3 percent van de catalogusprijs behoudt. Voor de Combo 1.6 CDTI passagiersversie bedraagt dit zelfs 42,9 percent. Volgens het rapport behoren beide versies tot de top drie van hun segment wat betreft totale bedrijfskosten, waarbij rekening gehouden werd met taksen, verzekering, onderhoud, onderdelen, slijtage en afschrijving.

Geavanceerde Bi-link achterwielophanging

De nieuwe Combo neemt zowel qua rijgedrag als actieve en passieve veiligheid een leidende positie in zijn klasse in. De innovatieve Bi-link achterwielophanging zorgt voor een duidelijk beter en soepeler rijgedrag. De compacte afmetingen van deze achterwiel­ophanging geven de Combo een laadbreedte van 1,23 m tussen de wielkasten zodat hij Euro-palletten kan vervoeren. Bovendien is de maximaal toegelaten achterasbelasting 1.450 kg, wat van de Combo een echte krachtpatser maakt.

Functionele en ergonomische passagiersruimte

De passagiersruimte van de nieuwe Opel Combo zit boordevol praktische en gebruikers­vriendelijke uitrusting. Ergonomische en gemakkelijk bereikbare knoppen zijn harmonieus in het interieur opgenomen. De lay-out van het interieur is doordacht en praktisch. Dit uit zich in de slim geplaatste en handige bergvakken en legplanken, de maximaal zeven zitplaatsen (de derde rij stoelen kan uitgenomen worden) en de in ongelijke delen (60-40) neerklapbare achterbank.

De basisuitvoering van de Cargo bestelwagen beschikt al over een in de hoogte en lengte verstelbare stuurkolom, elektrische ramen vooraan, een airbag voor de bestuurder en ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling). De Opel Combo Tour is dankzij de drie afwerkingsniveaus Essentia, Enjoy en Cosmo veelzijdig genoeg voor de meest uiteen­lopende klanten. Deze passagiersuitvoering heeft standaard ISOFIX bevestigingspunten voor kinderzitjes op de voorstoel en de buitenste zitplaatsen op de achterbank.

De afwerkingsniveaus Enjoy en Cosmo van de Combo Tour beschikken over speciaal ontwikkelde interieurbekledingen en extra design-, comfort- en veiligheidsvoorzieningen volgens individuele voorkeur. Elektronische stabiliteitsregeling ESP (electronic stability program) inclusief tractiecontrole, remassistent en een vertrekhulp voor hellingen is standaard op Combo Tour.

Concurrerende prijzen

De nieuwe Combo is niet alleen zuinig en aantrekkelijk uitgerust, ook qua prijs is hij uitermate concurrerend. Het basismodel van de Cargo gesloten bestelwagen is in de uitvoering met 1.4 benzinemotor van 70 kW/95 pk al leverbaar vanaf 12.915 EUR (catalogusprijs excl. BTW). Hij doet het motto 'veel auto voor weinig geld' eer aan. De CEO van Opel/Vauxhall, Karl-Friedrich Stracke, omschrijft het belang van deze nieuwe wagen voor de productstrategie als volgt: “Met de introductie van de derde generatie Combo hebben we ons gamma uitgebreid met een wagen die in het segment lichte bestelwagens en multifunctionele gezinswagens bijzonder competitief is. We hebben er het volste vertrouwen in dat de Combo dankzij zijn veelzijdigheid en lage kosten een goede reputatie in de markt zal kunnen verwerven en hierdoor zal bijdragen aan de groeistrategie van het merk.”