Opel Ampera

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

13.09.2011

Opel Ampera: Revolutionaire elektrische auto klaar voor lancering

  • Geen beperkingen: Elektrische auto zonder toegeving wat rijbereik of bruikbaarheid betreft
  • Milieuvriendelijk: 40 tot 80 km elektrisch rijden zonder emissies
  • Efficiënt: 27 g/km CO2 bij gemengde cyclus
  • Krachtig: 150 pk sterke elektrische aandrijving levert koppel van 370 Nm
  • Gemakkelijk te gebruiken: Batterij laadt in vier uur op via gewoon stopcontact
  • Stijlvol en praktisch: Vloeiende, futuristische look, vier zitplaatsen, veelzijdigheid van een vijfdeurs

Opel zet de volgende stap in mobiliteit met de nieuwe Ampera die als in serie geproduceerde auto zijn première beleeft in Duitsland op het IAA in Frankfurt (15 tot 25 september). De revolutionaire, vloeiend vormgegeven en praktische Opel Ampera is de eerste elektrische auto in Europa voor elk moment en overal. Nog voor zijn lancering kreeg de Ampera al meer dan een dozijn prijzen van specialisten uit het vak en het grote publiek voor zijn vernieuwende aandrijfconcept. De eerste exemplaren van deze in serie geproduceerde auto zullen voor het eind van dit jaar geleverd worden.

De wielen van de Ampera worden altijd elektrisch aangedreven. Een unieke lithium-ionbatterij van 16 kWh levert energie aan een geavanceerde elektrische aandrijving van 111 kW/150 pk en maakt het mogelijk, wanneer ze volledig is opgeladen, tussen 40 en 80 km puur elektrisch en zonder emissies te rijden (afhankelijk van terrein, rijtechniek en temperatuur). Volgens de officiële R(EC)715/2007 regelgeving voor het meten van brandstofverbruik en CO2-emissies verbruikt de Ampera 1,2 l/100 km en stoot hij 27 g/km CO2 uit. Om de aandrijving van de elektrische auto nog milieuvriendelijker te maken heeft Opel recent een samenwerkingsakkoord gesloten met leveranciers van gecertificeerde groene stroom. Ampera-klanten kunnen op die manier zorgen voor een naadloze duurzaamheidsketen, van de productie van elektriciteit tot en met de batterij van de Ampera. Bovendien kunnen ze profiteren van lagere elektriciteitstarieven.

Op de weg verzekert het Voltec elektrische aandrijfsysteem van de Ampera levendige prestaties en een indrukwekkende kracht. Dankzij een onmiddellijk beschikbaar koppel van 370 Nm accelereert de Ampera in ca. 9 seconden van nul naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 161 km/u. Wanneer hij op batterijvermogen rijdt, is de Ampera zo goed als volledig stil, wat zorgt voor een unieke rijervaring. Ook wanneer de rijbereikvergroter actief is, ligt het geluids- en trillingsniveau aangenaam laag.

Dankzij de intelligente en praktische rijbereikvergroter van de Ampera hoeven bestuurders zich er nooit zorgen over te maken met een lege batterij langs de kant van de weg te komen staan. De Ampera biedt al de milieuvoordelen en pittige rijprestaties van een auto op batterijen, zonder de nadelen.

Hoewel onafhankelijk onderzoek uitwijst dat de afstand die de Ampera emissievrij enkel op batterijvermogen kan afleggen, volstaat voor de dagelijkse behoeften van 80% van de bestuurders in Europa, biedt hij een totaal rijbereik van meer dan 500 km dankzij zijn rijbereikvergrotende benzinemotor. Die wordt naadloos ingeschakeld om elektriciteit op te wekken wanneer de batterij zijn minimale lading heeft bereikt.

Hij is ook praktisch. Het interieur biedt alles op het vlak van ruimte, comfort en gebruiksgemak dat men van een premiumauto uit de middenklasse zou verwachten: vijf deuren, comfortabele zitplaatsen voor vier volwassenen, en een bagagevolume van 310 tot 1005 liter met rechtstaande of neergeklapte zetels. Het batterijpack bevindt zich laag centraal in de auto waardoor volledig vlak in de vloer neerklapbare achterzetels mogelijk zijn.

Verkoop gaat eind 2011 van start

Het basismodel van de Ampera zal in heel Europa te koop zijn tegen een aanbevolen verkoopprijs van 42.900 euro (incl. btw). Omdat de uitrustingsniveaus van markt tot markt verschillen, zullen ook de prijzen voor elk land verschillen. De prijs van het volumemodel met een rijkere standaarduitrusting bedraagt 44.500 euro. In tegenstelling tot wat het geval is bij andere constructeurs, sluit de prijsstelling van Opel verwarring uit omdat de verkoop­prijs altijd de totale prijs is van de auto en de batterij samen. Opel verwacht in 2012 zo'n 8.000 exemplaren van de Ampera te verkopen.

De onderhoudsvereisten zijn vergelijkbaar met die van andere Opels: een klein onderhoud om het jaar/30.000 kilometer en een groot onderhoud om de twee jaar/60.000 kilometer. De onderhoudskosten voor de Ampera zullen bovendien 15 tot 20% lager liggen dan die van de meeste middenklassers, vooral dankzij de bijna onderhoudsvrije Voltec elektrische aandrijving en batterij, en de beperkte onderhoudsvereisten voor de verbrandingsmotor van de rijbereikvergroter.

“Anders dan bij conventionele elektrische auto's kan de Opel Ampera iemands enige auto zijn,” aldus Alain Visser, Vice President Sales, Marketing and Aftersales bij Opel. “De Ampera heeft het allemaal: een revolutionaire aandrijving, een vooruitstrevende vormgeving, een uitstekende veiligheid, een hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijke functies, en dat allemaal gecombineerd met een schitterende rijdynamiek.”

De Ampera is meer dan een fascinerend hightech product met grote waarde voor het milieu. Aldus nog Visser: “Hij zet visies om in werkelijkheid, en vertolkt zo de filosofie en waarden van het merk Opel op een zeer geavanceerde en trendsettende manier. De Ampera staat voor de groenste, meest positieve, creatieve en toekomstgerichte ideeën van de onderneming, waarmee we de uitdagingen van de toekomst aangaan.”

Revolutionair Voltec elektrisch aandrijfsysteem

De elektrische aandrijving, die onder de motorkap naast de benzinemotor is onder­gebracht, bestaat uit een elektrische tractiemotor, een elektrische generator/motor, en een planetair tandwielstelsel dat de algemene efficiëntie verbetert door de gecombineerde draaisnelheid van de elektromotoren te verlagen. Anders dan bij een conventionele aandrijflijn zijn er geen overbrengingstandwielen.

In de rijbereikvergrotende modus, die wordt geactiveerd wanneer de batterij haar minimale lading heeft bereikt, wordt de drijfkracht van een generator naadloos terug naar de elektrische aandrijving geleid. De generator wordt aangedreven door een zeer efficiënte 1,4-liter benzinemotor van 63 kW/86 pk.

De bestuurder kan kiezen uit vier rijprogramma’s – Normal, Sport, Mountain en Hold-charge – om het rijgedrag van de Ampera aan te passen aan de omstandigheden. Opel verwacht dat bestuurders 90% van de tijd zullen kiezen voor een van de twee belangrijkste rijprogramma's: Normal en Sport. Het "Sport"-programma verhoogt de gevoeligheid van het gaspedaal. Er zijn nog twee bijkomende programma's voor bijzondere rijomstandigheden: het "Mountain"-programma zorgt ervoor dat voldoende batterij­vermogen beschikbaar is voor lange ritten in de bergen. Het "Hold-charge"-programma spaart het resterende batterijvermogen door de benzinemotor in te schakelen – een handige functie waarmee het volledige rijbereik van de Ampera op batterijvermogen benut kan worden voor zones met emissiebeperkingen, zoals stedelijke gebieden en in het stadscentrum.

Het geavanceerde wrijvingsrem-mengsysteem van de Ampera maximaliseert de energie die tijdens het remmen en vertragen wordt opgewekt. Het zorgt voor een maximaal regeneratief remeffect via de elektromotor, laadt de batterij op tijdens het vertragen, en activeert naadloos de wrijvingsremmen van de wielen wanneer harder op het rempedaal wordt gedrukt bij een snel remmanoeuvre, en dat zonder dat de bestuurder iets van het systeem merkt.

De batterij opladen duurt ongeveer vier uur

Het unieke T-vormige, 198 kg wegende batterijpack van 16 kWh (geïnstalleerd vermogen) is ondergebracht in de middentunnel van de auto en wordt beschermd door ultrasterke draagrails van martensietstaal. De lithium-ionbatterij bevat 288 prismacellen en is geconfigureerd voor optimale prestaties en duurzaamheid. Een echte primeur in de sector is het temperatuurbeheersysteem op basis van vloeistof. Het is het enige op grote schaal geproduceerde batterijpack dat verwarmd en gekoeld kan worden. Het "Alternative Propulsion Center Europe" (Europees Centrum voor Alternatieve Aandrijfsystemen) van Opel in Mainz-Kastel bij Rüsselsheim speelde een sleutelrol in de geavanceerde techniek van het batterijsysteem.

De Ampera opladen is gemakkelijk. Eigenaars kunnen de batterij via een stopcontact van 230V bij normale stroomsterkte volledig opladen in ongeveer vier uur. Bij lagere stroomsterke verhoogt de oplaadtijd. Het opladen kan bovendien geprogrammeerd worden om te profiteren van lagere elektriciteitstarieven tijdens de daluren. De Ampera wordt geleverd met een laadkabel van zes meter met haspel die in de koffer is ondergebracht, en met een adapter voor de aansluiting op het elektriciteitsnet in andere Europese landen.

Chassis en passieve veiligheid van hoogste niveau

De Ampera biedt het weggedrag van een perfect afgestelde sportberline. Zijn chassis werd ontwikkeld door Opel-ingenieurs in Rüsselsheim. De eigenschappen ervan werden afgestemd op de verwachtingen van veeleisende klanten. De voorwielophanging bestaat uit McPherson-veerpoten met onderste draagarmen uit aluminium en hydraulische lagerschalen. De semi-onafhankelijke achterwielophanging bestaat uit een meerledige as (torsieas) die de voordelen qua afmetingen van een klassieke torsieas koppelt aan een laag gewicht en een consequente regeling van de wielvlucht.

De elektrische stuurbekrachtiging bestaat uit ZF-componenten van hoge kwaliteit. Ze heeft twee rondsels, een voor het sturen en een voor de bekrachtiging, en levert een variabele bekrachtiging.

De koetswerkstructuur van de Ampera verzekert een uitstekende crashbestendigheid en stijfheid. Tijdens de ontwikkeling van de veiligheidssystemen van de Ampera werden meer dan 50 crashtests uitgevoerd bij diverse snelheden en in diverse hoeken, o.a. frontaal, zijdelings, achteraan en met koprol. De Ampera krijgt standaard acht airbags.

Ook de lithium-ionbatterij onderging een aantal veiligheidstests, waaronder een waterdichtheidstest op natte en overstroomde wegen. In een noodgeval kan het batterij­pack door de hulpdiensten gemakkelijk losgekoppeld worden.

Koetswerk en interieur: Opwindend design

Vloeiend, gesculpteerd en precies: met een mengeling van plastisch kunstgevoel en Duitse precisie introduceert de Ampera de bekroonde designtaal van Opel in het segment van de elektrische auto. Precies uitgebalanceerde proporties worden gecombineerd met een laag, breed postuur dat de Ampera een dynamische, toekomstgerichte uitstraling bezorgt.

Opvallende boemerangvormige koplampbehuizingen – een nieuw element in de designtaal van Opel – maken zeer duidelijk dat het om een Ampera gaat, net als het in het oog springende radiatorrooster met groot Opel-logo. Elk aspect van deze revolutionaire auto werd ontworpen en geanalyseerd met het oog op een maximale efficiëntie.

De Ampera is niet alleen mooi om naar te kijken, zijn opvallende design zorgt ook voor een uitstekende stroomlijn met een bijzonder lage luchtweerstand, die het rijbereik vergroot wanneer hij puur elektrisch rijdt, en het verbruik verlaagt als de rijbereikvergroter actief is.

Driver Information Center (DIC) vervangt klassieke instrumenten

Het interieur van de Ampera is al even baanbrekend als zijn aandrijving. Twee interactieve kleurenschermen met hoge resolutie geven de unieke status van de auto binnen het Opel-gamma aan. Vóór de bestuurder vervangt het Driver Information Center (DIC), een instelbaar grafisch scherm, de klassieke instrumenten.

Een display voor de rijefficiëntie dat zich naast de snelheidsaanduiding in het DIC bevindt, geeft een draaiende bal weer die op en neer beweegt en van kleur verandert in functie van snelheid, acceleratie en remmen. Wanneer de bal zich in het midden van het display bevindt, wordt optimaal gebruikgemaakt van het vermogen.

Naast de standaard elektronische klimaatregeling en radio met bedieningselementen op het stuur, wordt als optie een topsysteem van Bose® aangeboden samen met een navigatiesysteem.

Een elektrisch systeem voor interieurverwarming en airconditioning, met ook verwarmbare voorzetels, verzekert een comfortabel interieur in uiteenlopende omstandigheden. Er zijn drie klimaatregelingsmodi - Fan only, Eco en Comfort - die een verschillende impact op het elektrische rijbereik of het brandstofverbruik hebben.

De Ampera zal worden geassembleerd in de Hamtramck-fabriek van GM in Detroit. Het batterijpack wordt geproduceerd in de eigen batterijassemblagefabriek van GM in Brownstown in de buurt van Detroit. De fabriek is de eerste in zijn soort die door een grote autoconstructeur in de VS werd gebouwd.

Lees meer

Opel Ampera