Opel ADAM

Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Add This  

 14 november 2012

Opel ADAM: de meest gepersonaliseerde stadsauto

  • Eerste Opel in lifestyle A-segment zet het productoffensief van het merk voort
  • ADAM biedt vrijwel onbeperkt personalisatiepotentieel
  • Kleine auto met beste connectiviteit dankzij infotainmentsysteem IntelliLink
  • Hoogstaande technologie maakt mobiliteit in de stad cool en eenvoudig
  • Enige auto in zijn segment die exclusief in Duitsland ontwikkeld en geproduceerd wordt

We beginnen af te tellen: in de lente van 2013 zal de nieuwe Opel ADAM verkrijgbaar zijn bij de distributeurs en zijn indrukwekkende verschijning maken op onze wegen. De chique, kleine stadsauto en personalisatiekampioen van Opel zal niet onopgemerkt blijven in onze steden, net als op de wereldpremière tijdens het autosalon van Parijs begin september. Daar zorgt zijn moderne, krachtige en kleurrijke look voor, maar ook zijn zowat onbeperkte personalisatiepotentieel, dat elke ADAM zo goed als uniek maakt.

Met de gloednieuwe ADAM betreedt Opel voor het eerst het groeiende lifestyle A-segment. De korte ADAM met stevige achterkant is bijna 3,70 meter lang en 1,72 meter breed (zonder buitenspiegels). Deze funky driedeurs hatchback is perfect voor de stad. Zijn rijdynamiek komt echter ook buiten de stad tot zijn recht dankzij het chassis en de stuurinrichting die focussen op fun en wendbaarheid. In de passagiersruimte biedt de ADAM plaats aan vier personen in een luxe sfeer en de passagiers vooraan genieten van een ruimtegevoel dat ongebruikelijk is in kleine auto’s. Ook de cockpit van de ADAM kan gepersonaliseerd worden volgens de smaak van de eigenaar met een uitgebreide keuze aan kleuren, decoratieve elementen, stijlvolle dakbekledingen en lichteffecten.

Bovendien biedt de Opel ADAM toptechnologie uit de hogere segmenten. Het nieuwe onboard infotainmentsysteem IntelliLink, dat de smartphone van de eigenaar in de auto integreert (Android en Apple iOS), verstrekt een voor kleine auto’s ongeziene connectiviteit. Een nieuwe generatie van het parkeerhulpsysteem, dat de auto automatisch parkeert, de dodehoekwaarschuwing en het stuurbekrachtigingssysteem met “gevoelige” CITY-modus zijn al even geknipt voor de natuurlijke habitat van de ADAM, de stad.

ADAM biedt niet alleen meer mogelijkheid tot individualisatie dan zijn concurrenten: met een hoogstaande standaarduitrusting, biedt hij ook meer auto voor hetzelfde geld. Ook de eersteklas technologie en de uitgebreide personalisatieopties zijn betaalbaar.

“De Opel ADAM vat de geest van de moderne stadsjeugd en vult de straat met een groot gevoel van vrijheid. Hij is fun, kan zoals geen enkele andere auto gepersonaliseerd worden en combineert houding met opgewekte wendbaarheid. ADAM is echt dé auto voor alle jonge bestuurders en jongeren van geest,” zegt de plaatsvervangende voorzitter van de Raad van Bestuur van Opel, Dr. Thomas Sedran. “En aangezien ADAM al die emotionele aantrekkingskracht combineert met de beste Duitse engineering en kwaliteit, zal hij een belangrijke rol spelen in onze Europese groeiplannen.”

Leven op wielen: ADAM, nieuwkomer in segment van kleine lifestyle-auto’s

ADAM komt op een sleutelmoment in het productoffensief van Opel. Sinds 2008 heeft Opel al zijn modellen volledig vernieuwd, vanaf het vlaggenschip Insignia over de hoge volume modellen, en nu betreedt of opent het merk nieuwe marktsegmenten: de Ampera (elektrische auto met Range Extender), de Mokka (kleine SUV), de ADAM (modieuze kleine auto) en binnenkort de Cascada (middelgrote cabriolet) maken allemaal deel uit van de derde golf binnen dit ambitieuze groeiprogramma en breiden het gamma van Opel uit.

Momenteel is Opel vooral haar aanwezigheid in de A- en B-segmenten aan het verstevigen, dat nu kan rekenen op de 3,70 meter lange ADAM, de 3,74 meter lange Agila, het 4,00 meter lange basismodel van de Corsa, de 4,28 meter lange nieuwe Mokka SUV en de 4,29 meter lange Meriva. Met de introductie van de modieuze ADAM, rondt Opel ook haar aanbod in het A-segment af naast de vijfdeurs Agila. Terwijl de Agila overtuigt met zijn hoogstaande functionaliteit en praktische troeven, valt de ADAM op door zijn ongeëvenaarde personalisatiepotentieel, gespierde vormgeving en superieure technologie.

ADAM neemt niet gewoon de klassieke formules over. Terwijl de belangrijkste concurrenten in het segment de retro-toer opgaan, is hij fris en krachtig. “ADAM bewijst dat retro geen must is. In het vaandel draagt hij kernwaarden als innovatie, verbeelding, personalisatie en kwaliteit,” zegt Dr. Thomas Sedran. Om te beginnen wordt zijn moderne, modebewuste look gecombineerd met vrijwel onbeperkte personalisatiemogelijkheden, om zich te onderscheiden van de concurrentie. Bovendien introduceert ADAM kenmerken die normaal enkel in luxemodellen of voertuigen uit hogere klassen verkrijgbaar zijn, zoals de hoogstaande uitvoering van de cockpit en de spitstechnologieën die zijn veiligheid, comfort en pretfactor verhogen. Tegelijkertijd houdt Opel de prijzen van de ADAM betaalbaar, met een standaarduitvoering van hoog niveau in alle versies.

Opel verwacht dat bijna 80 procent van de ADAM-klanten particulieren zullen zijn, waarvan meer dan de helft nieuwe klanten. Maar ADAM wil ook een statement maken als bedrijfswagen: naar verwachting zal 20 procent van de auto’s naar fleetbedrijven en de commerciële sector gaan. In het algemeen zou de ADAM jonge klanten en jongeren van geest moeten aantrekken, zowel mannen als vrouwen met een attitude: zij willen dat hun auto een afspiegeling is van hun eigen persoonlijkheid. Zij hechten veel waarde aan modebewustzijn en individualiteit. Zij willen niet gewoon trends volgen, maar geven als opinieleiders juist actief vorm aan nieuwe stromingen.

“Met de ADAM spreekt Opel niet alleen trouwe klanten aan die een unieke, kleine stadsauto willen, maar wil het merk ook nieuwe kopersgroepen overhalen, die zich tot nog toe niet met Opel identificeerden. Zij reageren op de ADAM omdat hij authentiek is en gewoonweg anders dan zijn mogelijke concurrenten. De klant moet niet langer zijn auto gewoon worden, want de ADAM past perfect bij het karakter en de levensstijl van zijn eigenaar,” zegt Dr. Thomas Sedran.

Volgens deskundigen zal het lifestyle-gerichte subsegment, waar de ADAM zijn plek komt veroveren, de komende jaren blijven groeien. Sinds 2000 is de verkoop van stijlvolle auto’s in het A-segment (ongeveer 3,70 meter lang) gestegen met ongeveer 30 procent en de verkoop van luxueuze auto’s in het B-segment (ongeveer 4,00 meter lang) met ruim 110 procent. In 2011 werden bijna 630.000 van deze trendy auto’s geregistreerd in Europa, tegenover 450.000 in 2008. Opel wil deze groeiende markt nu veroveren met de ADAM. Er is een bijzonder hoge vraag naar kleine auto’s in Italië, dat wellicht de grootste markt wordt voor de ADAM. Andere belangrijke markten voor de nieuwe, kleine lifestyle-auto van Opel zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland.

Made in Germany: van Eisenach naar de Europese wegen

De Opel ADAM kan sinds september besteld worden en zal vanaf de lente van  2013 bij de distributeurs verkrijgbaar zijn. Een opmerkelijk feit is dat de ADAM niet alleen in Duitsland ontwikkeld werd – in het International Technical Development Center (ITDC) van Rüsselsheim – maar ook in Duitsland gefabriceerd zal worden. Opel is de enige autofabrikant die dergelijke beslissing genomen heeft voor een kleine auto en de hoge efficiëntie van de fabriek in Eisenach maakt dat mogelijk. Opel moderniseert voortdurend de installaties van Eisenach om te voldoen aan de meest recente normen. In totaal werd er 190 miljoen euro geïnvesteerd in de productiestart van de ADAM, waarvan 120 miljoen naar de fabriek zelf ging. Er werden nieuwe gebouwen opgetrokken en nieuwe, ultramoderne productievoorzieningen geïnstalleerd. Dus zal binnenkort niet alleen de Corsa, maar ook de Opel ADAM van de band rollen in Eisenach – helemaal “Made in Germany”.

Links