Opel hoofdsponsor van sensationeel muziekprogramma ‘The Hit’

Kans op winnen van nieuwe Opel ADAM

2014-02-24


Print Print   |  Send Email  |  Word   Share Share This  

Breda –Onbekende songwriter-talenten krijgen een duwtje in de rug van Opel. Het merk is hoofdsponsor van het nieuwe RTL5-televisieprogramma ‘The Hit’. Dat is een wekelijks muziekprogramma waarin onbekende songwriters de unieke kans krijgen om hun eigen liedje te pitchen aan Nederlandse en internationale topartiesten. Via de ‘The Hit’-app kunnen kijkers de songs beluisteren, hun voorkeur bepalen en daarmee kans maken op aantrekkelijke prijzen, zoals een ADAM VIP Experience op het Opel-testcircuit in Dudenhofen, Duitsland, en zelfs een nieuwe Opel ADAM.

De eerste uitzending van The Hit is op maandag 24 februari. Zestien artiesten verlenen hun medewerking en beoordelen de nummers op hitpotentie. Dat zijn onder anderen Sidney Samson met Eva Simons, Sandra van Nieuwland, Rowwen Hèze, Xander de Buisonjé, Waylon, Rob de Nijs, Niels Geusebroek, Lisa Lois en Ben Saunders.

In elke uitzending staan zes onbekende songwriters in een geluidsdichte pitchingroom om hun liedje aan twee artiesten te presenteren. De artiesten kiezen elk twee potentiële hits en bespreken die met de schrijvers. Pas in de finale van elke aflevering wordt duidelijk voor welk liedje de artiesten definitief hebben gekozen. Deze nummers worden direct als single uitgebracht en zijn nog dezelfde avond te beluisteren via de The Hit-app. Daarnaast zijn de nummers ook te downloaden. De kijkers kunnen er zo voor zorgen dat de liedjes een hit worden. Opel stimuleert het downloaden van de nummers door de prijzen die het beschikbaar stelt.

Radio 538

Ook Radio 538 is nauw betrokken bij The Hit. Dj’s Frank Dane en Tim Klijn vertellen elke aflevering na de roomraces welke liedjes naar hun idee werkelijk hit potentie hebben.

Ook volgen zij op de radio de ontwikkelingen in The Hit op de voet en elke vrijdag zijn

artiesten en songwriters te gast bij Frank Dane in de Frank &Vrijdag Show. Via de Facebookpagina van Opel Nederland zijn unieke toegangskaarten voor deze show te winnen.

De keuze om de Opel ADAM te koppelen aan The Hit ligt voor de hand. Net als bij de unieke combinatie tussen songwriter en artiest draait het bij de Opel ADAM om eigen creativiteit en is de auto volledig te personaliseren op basis van de tienduizenden exterieur- en interieurmogelijkheden.

Voor de in totaal 48 songwriters die meedoen, kan The Hit hun doorbraak betekenen.

The Hit komt oorspronkelijk uit Ierland en was daar een groot succes. Enkele populaire Ierse artiesten scoorden er zelfs de grootste hit uit hun carrière mee.

Contact